Viinimarjojen paras keräysaika on meillä koittanut!
Kirpeitä punaisia ja niitä hiukan miedompia valkoisia. Lisäksi vihreitä, joiden maku muistuttaa mustaviinimarjaa, mutta ei ole niin voimakas.
Höyrymehua valmistuu Mehumaijalla näppärästi. Kaksi mehumaijallista on keitetty.
Yhdestä tulee noin 4-5 litraa mehua. Osan marjoista laitan pakastimeen.
Mustaviinimarjoissa (tai mustaherukoissa) on vielä vähän raakileita. Ehkä ensi viikonloppuna niitäkin pääsee keräämään. Viinimarja tai herukka - kumpaa nimitystä olette tottuneet käyttämään?
Mukavaa pikkulauantaita!
Tervetuloa Pirkko lukijoiden joukkoon!
t. Tarja
Kadehdin aina ihmisiä,joilla on intoa ja tilaa näihin säilöntäpuuhiin. Itse olen kyllä auttamattomasti liian laiska ja säilytyskin tuottaisi kyllä päänvaivaa.
VastaaPoistaMeillä puhutaan herukoista.
Katja, näiden mehujen kanssa puuhastelu riittää mulle. Hilloja yms. säilykkeitä ei tule tehtyä.
PoistaKiitos, kiitos!
VastaaPoistameillä on sekä herukoita että viinimarjoja, ehkä lapsena enemmän viinimarjaa joka nykyisin muuttunut herukoiksi ;) Sun kuvat on niin houkuttelevat, että melkein tekee mieli mennä puskiin...
Pirkko, kiitti kehuista. Kannattaa mennä puskiin, kerääminen on terapeuttista puuhaa!
PoistaHerukka ehdottomasti =)... Noi on jo niin kivannäköisiä noissa koreissaan. Vielä kun on kaikkia värejä.
VastaaPoistaKati, ennen tänne muuttoa luulin, että herukoita on vain punaisia ja mustia. Kunnes ekaa kertaa tuli herukkaika ja ihmettelin, että voivatko vihreät tosiaan olla kypsiä ;)
PoistaViinimarjoja olivat lapsuudessa:)
VastaaPoistaSussi, niin minäkin muistelen. Myöhemmin vasta kuulin herukoista....
PoistaOmpa ihanasti satoa, mulla ei ole pikkurivaripihassa marjoja ja kauheesti tekis mieli karviaisia:) Kävin toissapäivänä taimistolla ja maistelin siellä myytävien karviaispensaiden marjoja....(salaa).
VastaaPoistaTervetuloa Henrietta! Karviaisia on myös pihallamme, niitä tulee syötyä suoraan pensaasta. Muuta käyttöä en ole niille keksinyt, joten osa jää lintujen syötäväksi :)
Poista