perjantai 2. huhtikuuta 2021

Keväinen tervehdys

Pitkä ja runsasluminen talvi alkaa olla takana. Yleensä talvisin lunta on ollut vähemmän tai ei ollenkaan, kuten oli edeltävä talvena. Näin paljon lunta oli viimeksi yhdeksän vuotta sitten. 

Ajatuksena ja toiveenani oli jo ollut päästä aloittelemaan kevättöitä pihalla. Malttamattomana sitä kaivoi jo isompia lumikasoja kasvien tieltä, mikä osoittautui täysin turhaksi, koska muutaman päivän päästä lumi kuitenkin suli juuri siitäkin kohdasta. Ja esimerkiksi sipulikukat ovat puskeneet ihan lumikerroksen läpi. Eipä kasveilla ole mitään hätää ollut lumen alla, päinvastoin. En ole biologi, mutta ilmeisesti pakkasella voi maanpinnassa olla lämpötila lumenalla jopa plussan puolella. Riippuu tietysti monista tekijöistä, kuten roudasta ym. 

Mutta nyt kevät on jo täällä! Kyllä tätä on odotettukin ja kesää tuskin malttaa odottaakaan... 

Maassa kasvavissa jouluruusuissa on jo nuppuja, mutta vielä saa odottaa niiden avautumista. Sieltä löytyy yksinkertaisten valkoisten lisäksi myös yksi punainen jouluruusu. Mutta nytpä kävikin tuuri, kerrotut jouluruusut. Harvemmin on kotikulmillani ollut myynnissä kerrottuja jouluruusuja. Nämä kolme ihanuutta löysin paikallisesta myymälästä...Joitain kevätpuuhia olen saanut jo tehdyksi. Pallotuijan leikkasin. Sen leikkaaminen jäi viime vuonna tekemättä ja se oli siten päässyt kasvamaan aivan liian isoksi. Vielä kun viereisestä tuijasta saan siistittyä oksat ja apumiehen avulla latvuksen vähän matalammaksi, niin sitten näyttää jo paremmalta...  

Joka kevät ensimmäiseksi sulaa lumet lähinnä taloa olevasta istutusalueesta. Sen saan yleensä siistittyä maaliskuussa, kuten nytkin. Pallo- ja mustialanhortensia tuli myös kuvan ottamisen jälkeen leikattua.Joka päivä on paljastunut lisää lumettomia alueita, mutta pitää malttaa mielensä. Teen vähän kerrallaan, ergonomisia apuvälineitä käyttäen ja liikaa rasittamatta kehoa. Pidän mielessäni sanonnan, "ei Roomaakaan rakennettu päivässä".


Oikein mukavaa ja rentouttavaa pääsiäistä!


20 kommenttia:

 1. Voi miten ihania jouluruusulöytöjä, olen ihan kade. En ole moneen vuoteen löytänyt värillisiä, saati kerrottukukkaisia jouluruusuja. Nyt on hyvä aika tehdä puutarhatöitä lumirajan siirtymisen mukaan.
  Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi tosiaankin hyvä tuuri kun nämä löytyi. Erilaisia jouluruusuja ei ole saanut kuin ulkomailta tilaamalla. Hyvää pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 2. Oih, miten ihanat jouluruusut - milloinhan minulle sattuisi kohdalle tuollaisia! Muutenkin puutarhassasi näyttää olevan keväinen tunnelma kohdallaan! Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulisi muuallekin tarjolle näitä! Hyvää pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 3. Siis todella upeat jouluruusut. On todella kutkuttavaa seurata kevään edistymistä.
  Mukavaa ja aurinkoista pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ovat aivan ihanat nämä! Hyvää pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 4. Kauniit jouluruusut, vähän erikoisempi tuo keskimmäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksivärinen, siitä minäkin tykkään eniten. Hyvää pääsiäisen jatkoa

   Poista
 5. Kauniita jouluruusuja! Ei tuollaisten ohi voi ostamatta kulkea.
  Fiksu ajatus tehdä puutarhatöitäkin pieni osa kerrallaan. Kyllä tässä päiviä riittää ja jokainen tulee hoidetuksi ajallaan.
  Mukavaa pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaa ja pienin askelin hyvä tulee. Hyvää pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 6. Oi, kuinka ihania jouluruusuja! Löyrikki sitte kerralla kunnon valikooman.
  Hyvää pääsiäästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kerralla ja yhdestä paikasta erikoisempia löytyi! Hyvää pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 7. Tuijien leikkaamista voisikin miettiä. Olen toistaiseksi antanut niiden kasvaa omavaltaisesti. Tuijasi näyttävät niin siisteiltä, että panee miettimään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuijat kestävät hyvin leikkaamista, kannattaa kokeilla. Hyvää pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 8. Ihanat kukkaset :) Huh, täällä on niin paljon kevättöitä tiedossa, että alkaa heikottaa :/ Mutta kuten sanoit, omien voimien mukaan ja vähän kerrallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä on tosiaankin turhankin paljon tekemistä pihalla, mutta olen oppinut antamaan vähän periksi, jotta en rasittaisi liikaa. Hyvää pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 9. Voi miten ihanat jouluruusut <3 Myytäisiinpä täälläkin joskus tuollaisia. Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa pitää silmät auki, ehkä näitä erikoisuuksia alkaisi olla kohta muuallakin! Hyvää pääsiäisen jatkoa!

   Poista

Ilahduta viestilläsi!