lauantai 24. maaliskuuta 2018

Ideoita hakemassa


Olen pyöritellyt päässäni ideoita ensi kesän ruukkuistutuksiin. Ehkä tämä voi tuntua aikaiselta, mutta yritän tällä estää turhaa säntäilyä taimimyymälään ja sortumistani heräteostoksiin siinä vaiheessa, kun on aika istuttaa ruukkukasvit pihalle. Suunnittelun apuna olen käyttänyt Pinterestiä, josta löytää vinkiksi valtavan ihania toteutuksia. Sieltä poimituilla otoksilla saa hyvän tuntuman siitä, minkä tyylistä istutusta on haluamassa tai itseasiassa jo ehkä kuvitellutkin sen mielessänsä.

Teen selvän eron sille, millaisia ruukkuistuksia haluan missäkin kohtaa pihaa olevan. Oleskelupihalle, joka on takapihalla, laitan yleensä sellaista, mikä ei riitele ja vie liika huomiota kukkivilta perennoilta. Sillä puolen pihaa aina kukkii jotakin, joten oleskelupihan istutukset saavat olla hillittyjä ja vailla suurta kukkarunsautta. Niistä saa löytyä voimakkaita värejä, mutta mielellään esim. lehdistä ja myös lehtien muodot ovat tärkeitä.

Oleskelupihalle sopivia esimerkkejä:

Näissä ihanat lehdet. Värikäslehtistä Begoniaa, Saniasta, jotain viherkasvia myös.... Taustalla on muuten tosi hienot ja isot Anopinkielet! Jos omistaisin Anopinkielen, laittaisin sen ilman muuta kesäksi ulos. Alemman kuvan ruukussa on lisäksi juorua ja vähän kukkivaakin, mutta sitä ei ole liikaa.
Seuraavassakin on kukkivaa joukossa. Sitä on mielestäni ehkä liikaa, mutta koska se värinsä puolesta sointuu hyvin vihreisiin, niin sen runsaus ei ole niin silmiinpistävää.
Tämä seuraava on hyvin värikäs, en ihan sellaisenaan laittaisi oleskelupihalleni. Pidän kyllä värinokkosista ja olen niitä yhden kerran jopa itse kasvattanut siemenestä. Niiden lajivalikoimasta löytyy kyllä hillitympiäkin värejä, mitä voisin ajatella.
Nämä kyllä laittaisin ilman muuta. Hillittyä ja hallittua.Verililjapuu yhdistettynä johonkin "valuvaan" kasviin, jonka nimeä en tiedä. Hmmm... aika kiva ja minullahan olisi talvisäilössä pari verililjapuuta...Nämä sopisivat myös oleskelupihalle, laventeli yksikertaisen tyylikkäänä ja istutus, jossa on yhdistetty valkoista ja hopean harmaata!Tämäkin ihanan rouhea kokoelma betoniruukkuja, niissä voisi kasvaa yrttejä...
Etupihalle, pääsisäänkäynnille, sopivat kukkaisemmat ruukut. Siellä ei ole paljon kukkivia perennoja, vaan on iso kivetetty alue, isoja lehtipuita ja pensaita sekä pienempiä havupuita. Sen puolen ruukkuistutukset saisivat olla jotain seuraavien kaltaisia.
Alla aivan valtavan kokoinen, huikea idea! Iso heinä yhdistettynä kesäkukkiin.
Seuraava on muuten hyvin ilmavan ja kevyen näköinen, vaikka kukkivaa siinä onkin runsaasti.
Pakko laittaa vielä nämä herkullisen väriset tänne. Tuollainen vasemmanpuoleinen juoru minulla on keittiön ikkunalla, sen voisikin viedä kesäksi ulos!Laitan viimeiseksi kuvan ihanista Anopinkielistä. Niitä voisi olla rivissä portailla useampiakin! 
Muistetaan siirtää kelloja ensi yönä kesäaikaan!


Mukavaa viikonlopun jatkoa!16 kommenttia:

 1. Tosi hienoja asetelmia kuvissa. Niitä oli kyllä tosi mukavaa näin lumisateen keskellä katsella. Minulla ei ole oikeastaan juurikaan kesäkukkia, kun perennat ja sipulit hoitavat tuon koristepuolen. Mutta on niitä kiva katsoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuvat ja sen myötä suunnittelu piristävät, näin pitkään jatkuvan talven keskellä.

   Poista
 2. Upeita ruukkuasetelmia. Ne ovat alkaneet kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, sitä haluaa panostaa niihin enemmän kuin aiemmin. Eikä siitä ole kuin iloa!

   Poista
 3. Runsaita, kauniita, mielenkiintoisia. Hyviä toteutettavia ideoita olet löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomattoman hienoa toteutuksia sieltä löytyy, vaarana voi vaan olla että näiden jälkeen mikään entinen ei kelpaakaan :).

   Poista
 4. Minä pidän värikkäistä yhdistelmistä ja laitoinkin jo värinokkoset itämään. Jaa, kestäisivätköhän nuo Caladiumit Suomessa ulkona? Olisi kyllä hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värinokkoset vaativat muistaakseni aika pitkän kasvatusajan? Muutama vuosi sitten tilastin siemeniä ulkomailta, mutta niitä saa ilmeisesti jo aika kivasti erilaisia täältäkin... Värikäslehtistä Begoniaa olen kasvattanut ulkona, se ei viihtynyt suorassa auringonpaisteessa, pidin sitä talon varjoisalla puolella. Nuo kuvassa olevat varmaan ovatkin mainitsemaasi Kirjolehteä (caladium), niistä minulla ei ole kokemusta ulkokasvina, luin että se ei myöskään pidä suorasta auringonpaisteesta. Tekisi mieli kyllä kokeilla!

   Poista
 5. Pinterest on hyvä vihje. Joudun ensi kesänä tyytymään pariin kesäkukkaseen. En pysty suuriin töihin ja joudun leikkaukseen, jonain päivänä, ei tietoa milloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterestissä saa kyllä vietettyä liikaakin aikaa ;), on siellä niin paljon katseltavaa! Tsemppiä leikkaukseen ja siitä toipumiseen <3.

   Poista
 6. Oi miten upeita kaikki:) Ihana kesätuulahdus tuli tämän postauksen myötä..sitä kesää kyllä jo innolla odotetaan:) Tuo värinokkonen oli kyllä hauskannäköinen, en ollut ennen nähnyt:) Olen ihan onneton "hortonomi", mutta minusta on ihana katsella kauniita kukkia! Mukavaa kevään odottelua♥

  VastaaPoista
 7. Joo-o, pinterestis saa aikansa kulumahan liianki hyvi. Kyllä olit löytäny hianoja asetelmia. Nuasta saa hyviä vinkkiä. Tuallaasta oranssia nokkoostakaa, en oo koskaa nähäny.
  Päätän aina, etten montaa purkkia laita, ku sen kastelun kans on vähä nii ja näi......mutta joka kesä niitä kuitenki kertyy.

  VastaaPoista
 8. Suunnittelu on kaiken a ja o. Jos ei suunnittele, heräteostokset ja "tyhmät" hankinnat ovat aika todennäköinen riski. :D Inspiroivia ideoita! :)

  VastaaPoista
 9. No kaikki on upeita ja vaikea olisi valita noista yhtä ehdotonta ykköstä.

  VastaaPoista
 10. Kauniita ideoita. Olen huono itse keksimään hyviä yhdistelmiä, joten tällaiset ideapankit ovat oivallisia. Kuten Varpuslintu tuossa ylempänä toteaa, suunnittelu on tärkeää. Ilman ennakkosuunnittelua ja muistilappua kaupasta tulee hölmöjä hankintoja. Kokemusta on!

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!