torstai 23. tammikuuta 2020

Kukkia ja alkuja tammikuussa


Puutarhapäiväkirja 23.1.2020


☆ Jouluruusut ☆


☆ Tulppaanit ☆
☆ Palavarakkaus ☆☆ Krookukset ☆☆ Raparperi ☆Tätä blogia olen pitänyt kahdeksan vuotta ja tuona aikana en ole aiemmin tammikuussa tällaisia kuvia ottanut. Terminen talvi ei ole Etelä-Suomessa vielä alkanut. Mitä sitten jos tuleekin kunnon pakkaset? Ehkä silloin pitää ryhtyä suojaustoimiin. 

Mukavaa tulevaa viikonloppua!

15 kommenttia:

 1. Samaa olen minäkin pohtinut. Niin ihanan näköisiä nuo piipot ovat, mutta toivottavasti selviävät.

  VastaaPoista
 2. No jopas jotakin. Pitääkin käydä viikonloppuna katsomassa, mitä perennapenkkiin kuuluu... Ruusut ovat ainakin alkaneet työntää uutta kasvua, sen jo huomasin alkuviikosta. Samoin syreenien lehtinuput ovat turhan isot. Todellakin, mitäpä, jos helmikuussa tulee vaikkapa vain -15 pakkasasteen öitä. Siinä ei hallaharsot paljon taida auttaa. Mutta luonto kyllä toipuu, sen uskon.

  VastaaPoista
 3. Ihan mahdotonta! Muutaman kuukauden päästä kuvasi saisivat aikaan ilonkiljahduksia, nyt vähän pelottaa, mitä tapahtuu näille jo nousseille ja niille, jotka seuraavat kohta perässä. Nyt pitäisi talven pian tehdä päätöksensä, tullako vai jättääkö väliin!

  VastaaPoista
 4. Hiano jouluruusu! Toivottavasti saa lumisuajan tarvittaes.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä jouluruususi kukkivat upeina!

  VastaaPoista
 6. Näyttää ihan keväältä! Tässä kohtaa jo ihan toivoo, ettei tule kovasti pakkasta (ainakaan ilman välitöntä lumisadetta), koska muuten kasvit kärsivät pahasti.

  VastaaPoista
 7. Hui. Kasvit ovat ottaneet kasvuunsa varaslähdön.

  VastaaPoista
 8. Meinasin kysyä, että miltä vuodelta nämä kuvat ovat. Kauniita katsella, mutta väkisikin huolestuttaa, millainen kohtalo näillä kasveilla on. Parempi olisi, jos tulisi vähäksi aikaa edes pieni lumikerros.

  VastaaPoista
 9. Kummallinen talvi, ei ihme jos kasvitkin sekoaa!

  VastaaPoista
 10. Oijoi, niin ihastuttavia kun nuo ovatkin, niin kyllä vähän huolettaa ja pelottaakin niiden puolesta. Meillä ei onneksi piippoja tai pullistelevia silmuja ole näkynyt, mutta Etelä-Suomen tilanne on aika hurja. Talvi ei kuitenkaan ole vielä ohi. Toivottavasti tänä vuonna ei tulisi kovia pakkasia, ainakaan ennen suojaavaa lumikerrosta.

  VastaaPoista
 11. Blogissani odottaisi haaste sinulle.

  VastaaPoista
 12. Gorgeous blog!I am glad I stopped by...I found you through "Puutarhan Lumo" Blog.Greetings from Brazil!

  VastaaPoista
 13. Upeat kuvat jouluruususta ja helkkari onko raparperikin jo alulla 🤔 toivottavasti saavat jatkaa kasvuaan eikä pakkasia enää tule. Meillä ei tällaisia näy vaikka Helsingin kyljessä ollaan.

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!