maanantai 18. toukokuuta 2020

Kylmää kevättä ja kurkumalattea


Kevätaamut ovat olleet yllätyksiä täynnä. Taivaalta on tullut milloin vettä, rakeita, räntää ja lunta.

Kaikesta huolimatta kevätkukkijat ovat porskuttaneet, kimalaiset ja kärpäset ovat lennelleet, ruohonleikkuri on jo pari kertaa pörissyt, silmut ovat auenneet ja linnut ovat rakentaneet pesiänsä.
Luonto on toipunut jokaisesta kylmästä päivästä ja yöstä todella hienosti.


Näistä valkoisista balkaninvuokoista olen tosi iloinen, ne leviävät vuosi vuodelta.
Istutin viime syksynä viereen sinisiäkin, mutta niitä ei ole näkynyt. Mikähän siinäkin meni pieleen, kuitenkin samaa lajia olivat ja sama kasvupaikkakin?
Viileää keväseen sopii hyvin juomaksi kurkumalatte. Kurkumahan pitäisi olla hyväksi nivelille, kun niiden kanssa on välillä jos jonkinlaista kipua. Olen tehnyt lattea nyt useana päivänä, jaan tässä ohjeen minkä mukaan olen sitä tehnyt.

Vaihtelevan mukavaa
toukokuun jatkoa!11 kommenttia:

 1. Kurkumalatte kuulostaa herkulta!
  Voi tuota toukokuun oikukasta säätä.
  Aurinkoisempia päiviä sinne!

  VastaaPoista
 2. Kurkumalattea pitää ehdottomasti kokeilla. Ihania kevätvärejä sinulla, toivotaan että lämpenee ja luonto pääsee kunnolla kasvuun :)

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia! Ja on kyllä ollut juuri sellainen sää, kuten kuvailet. Kukkasten puolesta on välillä pelottanut, mutta kummasti ne ovat vaan selvinneet. Kurkumalatte on uusi tuttavuus; ehkäpä kokeilen :)
  Toivottavasti lämpimämpää toukokuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniita kuvia. Balkaninvuokot 💕 miksi ihmeessä minulla ei ole niitä?

  VastaaPoista
 5. Balkaninvuokot pensaiden juurella näyttävät ihanilta. Minulla kukkii ensimmäistä kertaa muutama vuokko, jospa nekin alkaisivat levitä... On tämä ollut oikukas kevät!

  VastaaPoista
 6. Harvinaisen keikkuva sää on tätä kevättä leimannut. Kukinnan kestoa se sentään on pitkittänyt, mutta toki lämpö olisi tervetullutta. Onneksi sitä on nyt luvassa.

  VastaaPoista
 7. Melkoisia styroxpalleroisia. Kevät on yllätysten aikaa. Balkaninvuokko on kaunista. Minulla pari vuotta sitten istutettua sinistä ja siitä näyttää myös osa kadonneen talven aikana. Puolet penkistä sentään hengissä.

  VastaaPoista
 8. Lumi on kuvissa kaunista - mutta kyllä otti päähän, kun orvokkien kanssa istutetut muratit heittivät heti henkensä.
  Nyt on ollut useampi pakkasyö peräjälkeen, autonikkunat jäässä aamuisin. Ei taida olla ihan vielä hetkeen kesäkukkien aika...

  VastaaPoista
 9. Onneksi nämä kevätkukkijat ovat uskomattoman sitkeitä!
  Minäkin suunnittelin sinisiä balkaninvuokkoja minun valkoisten kaveriksi:)

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!