keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Väreissä on voimaaVoimakkaat syksyiset värit luonnossa pistävät miettimään värien ominaisuuksia. Värit vaikuttavat meihin, ne voivat ilahduttaa tai masentaa. Tällä hetkellä ympäriltä löytyy jotakuinkin kaikki sateenkaaren värit.Punainen on kuin elämä itse - se on veren, sydämen ja tulen väri. Voimakkaana, huomiota vaativana se herättää intohimoja ja aktivoi.


Rusokirsikassa on hieno syysväritys. Kuvassa se on parhaimmillaan pari viikkoa sitten, nyt ovat alkaneet jo lehdet putoilla.


Tuurenpihlaja

Oranssi on yhtä hymyä ja iloa. Eloisana ja seurallisena se aivan houkuttelee vieraanvaraisuuteen ja leikkimielisyyteen. Sanotaan, että oranssi on tunteiden ja älyn tasapainottaja, joka tuo meissä esiin halun palvella toinen toistamme.Katsurassa on hieno syysväritys ja lakastuvat lehdet tuoksuvat hiukan piparkakulta.
Aurinko paistaa - elämä sujuu kuin leikiten. Keltainen tuo auringonpaisteen luoksemme vaikka keskellä synkintä talvea. Se on valon väri - hilpeä ajatusten ja älykkyyden symboli. Iloinen mieli ja optimismi kukoistavat keltaisessa valossa.


Japaninkelasköynnöksen lehdet hehkuvat auringon kanssa kilpaa.
Vihreä on luonnon oma väri, rauhoittava ja sopusointuinen. Se lisää viisautta, ymmärrystä ja harmoniaa, toimii siltana lämpimien ja kylmien värien keskellä. Luonnon vehreys rauhoittaa ja lataa meitä, aivan kuin löytäisimme helpommin sisäisen itsemme.


Vihreä alkaa jo väistyä, äkkiä ihan muutamassa päivässä voi tapahtua paljon.

Havut tuovat vihreyttä koko vuoden ympäri.

Sininen vakauttaa ja hidastaa, rauhoittaa mielen, tyynnyttää hermot. Se on hengen väri, joka auttaa meitä löytämään sisäisen olemuksemme, henkisyytemme.

Vuosi vuodelta terassia verhoavan viiniköynnöksen sato lisääntyy.

Kuvat ovat kahden viikon ajalta otettuja ja värien luonnehdinnat on lainattu netistä. Rusokirsikka on jo ensimmäisenä tiputtamassa lehtiänsä, mutta muuten ruska on nyt parhaimmillaan asuinseudullani etelärannikolla. Miten on sinun asuinseudullasi, joko puut ovat tiputtaneet värikkäät lehtensä?


Mukavaa lokakuista viikkoa!
18 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoista lukea näitä värianalyyseja! Pohdiskelin värejä itsekin tänään ja olikin ihanaa oman postauksen jälkeen tulla tänne sinun luoksesi jatkamaan ajatuksia niistä.Mm.halusin tänään pukeutua oranssiin jostain syystä.:)
  Mahtavaa ruskaa kuvissasi!<3 Meilläkin täällä Espoossa ruska kukkeimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Kyllä mieliala vaikuttaa omiin värivalintoihin pukeutumisessakin, tietoisesti tai tiedostamatta. Vaikka kaikki värit eivät ainakaan itselleni sovi, ei niitä sitten tule myöskään hankittua. Nautitaan luonnosta ja tämän hetkisestä värikylläisyydestä :).

   Poista
 2. Kuulemma poikkeusvuosi, kun ruska on joka puolella yhtä aikaa, myös täällä Porissa.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat värit ja auringonpaiste!

  VastaaPoista
 4. Upea tuo rusokirsikka! <3

  Milläs kasvuvyöhykkeellä te asutte? Minä tuota katsuraa vain mietin. Ostin sellaisen alennusmyynneistä ja ajattelin sen nyt ainakin tämän talven talvettaa ruukussaan kellarissa. Me ollaan III-IV vyöhykkeellä ja olen kyllä tuossa muutaman kymmenen kilometrin päässä katsuran nähnyt ihan maassakin talvehtimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, asumme 1b vyöhykkeellä. Miksi ei voisi katsura menestyä teilläkin, jos sille löytyy suojaisa paikka?

   Poista
 5. Upeita kuvia ja ihania ruskan värejä puutarhassanne. 😊🍃🍁🍂

  VastaaPoista
 6. Ihanat ruskan färit! Rusokirsikka on aivan herkku.

  VastaaPoista
 7. Vau mitkä ruskavärit!
  Meillä lehtiä on tippunut jonkin verran, mutta paljon on vielä ruskavärejä jälkellä puissa ja pensaissa:)

  VastaaPoista
 8. Upeat ruskavärit. Niistä oli tänään juttua YLEn uutisissakin. Toinen perättäinen hieno ruskasyksy ei liene ihan tavallista.

  VastaaPoista
 9. Voi, miten upeita ruskakuvia! Minua viehättävät erityisesti voimakkaat punaisen sävyt. Meillä täällä IV-vyöhykkeellä osa puista (tuomi ja jotkut pihlajat ainakin) on lehdettömiä ja osa on vasta alkanut tiputella ensimmäisiä lehtiään. Luumupuissamme taitavat lehdet olla vielä aika tiukasti kiinni eivätkä ole vielä edes aloittaneet ruskaantumista, mutta ne ovatkin olleet joka vuosi viimeisten joukossa. Välillä lehdet tippuvat vasta pysyvien lumien tulon jälkeen. Veikkaan, että viikon päästä suurin osa luonnonpuiden lehdistä on jo valitettavasti karissut, ainakaan jos tuulee yhtään navakammin. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 10. Ihania syyskuvia ja ruskaa myös teidän pihassa. Olemme myös 1 vyöhykkeen alueella ja mökillä vaahtera on pudottanut jo suurimman osan lehdistä. Se tietää tiukkaa haravoitavaa viikonlopuksi.

  VastaaPoista
 11. Onpa upeaa väritystä :) Noista saa energiaa :) Mukavia lokakuun päiviä :)

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!