lauantai 25. maaliskuuta 2017

Kesäaikaan siirryttäessä


Ensi yönä siirrymme kesäaikaan ja kellot siirretään aamuyöstä eteenpäin yhdellä tunnilla klo 03:00 -> 04:00. Kesäajan lopettamisen puolesta on ollut paljon keskustelua julkisuudessa, nytkin siitä on meneillään kansalaisaloite. Itse en ole luonut selkeää kantaa kesäajan puolesta enkä vastaan. Ehkä siksi, että itselleni kesäaika ja kellojen siirtäminen ei ole koskaan tuottanut juuri ongelmia. Monen muun kohdalla on varmasti toisin.
Kuluneen viikon sää on ollut vaihtelevaa. Joka toinen päivä on paistanut aurinko ja joka toinen päivä taas on satanut vettä. Välissä on ollut myös jokunen räntäsadekin. Lumet ovat sulaneet tehokkaasti, paikka paikoin on pihassa vain hiukan jäätä. Ensimmäisiä istutusalueita on päässyt siivoskelemaan, siinä puuhassa onkin paljastunut mukavia yllätyksiä.Syyslemut alkavat tulla esiin.


Särkynytsydän pilkistää.


Ja tietenkin tulppaanit.
Pallohortensian oksia leikkaan jotta vanhat kukinnot tulevat poistetuksi. Tällainen kuihtuneiden kukintojen leikkaus aikaistaa kukinnan alkamista ja antaa pensaiden kasvaa täyteen mittaansa.Merenlahdella on vielä jäätä, mutta se ei enää kanna kulkijoita. Rannan tuntumassa on jo hyvä vesilintujen polskutella.


Pikkuinen kirsikkapuuni on ihanan vaaleanpunainen täydessä kukkapuvussaan. Pidän sitä vielä öisin viileässä talvetuspaikassaan, jotta se kukkisi mahdollisimman pitkään.31 kommenttia:

 1. Ihana postaus, kiitos tästä. Niin upeat joutsenkuvat. Teillä on jo niin keväistä. - Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun pidit. Aurinkoista maaliskuun viimeistä viikkoa Sinulle!

   Poista
 2. Hienoja kevään merkkejä jo näkyvissä. Teillä on huomattavasti keväisempää kuin meillä.
  Ihastuttava kirsikkapuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lumet on lähteneet vauhdilla, siitä se johtuu. Pian ne teilläkin sulaa.

   Poista
 3. Ihania keväisiä kuvia! Itsekään en ole kokenut pahemmin kärsiväni kellojen siirtämisestä, mutta siitä kun tutkitusti seuraa terveydellisiä haittoja isolle osalle väestöstä, vastustan sitä. Olisi ihan mielettömän upea juttu, jos siitä voitaisiin viimein luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, monet kärsivät kellojen siirtelystä. Enemmän siis haittaa kuin hyötyä. Tästä näkökulmasta olen samaa mieltä.

   Poista
 4. Meillä on vielä talvisempaa. Valitettavasti. Minua raivostuttaa tuo kellojen siirtäminen! On se kumma, että sitä ei saada lopetettua. Näin keväällä minulla menee paremmin, mutta syksyllä unirytmini menee sekaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne lumet pian lähtevät teiltäkin! Tuntuu olevan enemmän haittaa kuin hyötyä kellojen siirtelystä. Siitä näkökulmasta siitä voitaisiin luopua.

   Poista
 5. Ihanat kuvat ja upea kirsikka! Syksyllä istutin kaksi uutta pallohortensiaa. Pitää käydä tutkailemassa niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pallohortensiat kannattaa leikata keväällä. Toiset leikkaavat enemmän kuin minä. Se kai saa aikaan suurempia kukintoja. Minulle riittää kyllä nämä nykyisen kokoiset.

   Poista
 6. Kaunista ja tuo kirsikka saa todella kesäisiä ajatuksia pyörimään mielessä ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kirsikankukat vievät tosiaankin ajatukset talvesta :).

   Poista
 7. Niin kaunis kirsikkapuu!
  Ensimmäiset kevään merkit ihastuttavat aina!

  VastaaPoista
 8. Kaunis kirsikkapuu kevään merkkejä jo näkyy:)

  VastaaPoista
 9. Kesäaikaan siirtymisessä häiritsee eniten se, että todennettuja hyötyjä ei käytännössä ole, haittoja kylläkin. Ja silti kesäajasta pidetään kiinni.
  Ihania kevään merkkejä siellä ja miten upea kukinta kirsikassa! On varmasti mieluisaa päästä pitkän talven jälkeen pihahommiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, kesäaikaan siirrosta olen haitoista kuullut ja lukenut kyllä, mutta en hyödyistä.
   Kyllä piristi kummasti, kun pääsi harrastamaan hyötyliikuntaa pihalla.

   Poista
 10. Voi että, todella ihana tuo kirsikkasi ja muutenkin ihastuttavan keväistä! Tulin ihan iloiseksi kun luin tämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kun sain jakaa tätä iloa teillekin :).

   Poista
 11. Kyllä näytti kesäiseltä, kun aamulla heräsin: lunta tuli taivaan täydeltä! Mutta antaahan tuo kesäaikaan siirtyminen sellaisen symbolisen tunteen siitä, että kevät - ja kesäkin on pian käsillä. Teillä jo voikin puhua keväästä, niin kivoja tunnelmia kuvistasi välittyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tosiaankin tulee monin paikoin vielä lisää, meillä sateet tulevat vetenä. Toivotaan että kevät koittaa pian muillekin.

   Poista
 12. Huikean kaunis tuo kirsikkapuu :) Täällä ei puhettakaan, että voisi puutarhassa vielä puuhastella jotain, kun lunta niin paljon. Kellojen siirto on niin turhaa, että kyllä siitä voitaisiin jo luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on se varsinainen kaunotar! Uusi lumi vanhan surma, toivotaan näin :).

   Poista
 13. Todella kaunis kirsikkapuu. Kuvasi viestivät jälleen keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, keväiseltähän tässä jo pikkuisen on tuntunut :).

   Poista
 14. Ihania pieniä alkuja olet bongannut. Suloinen kirsikkapuu!

  VastaaPoista
 15. Onpas teillä kevät jo pitkällä. Meillä on vielä puoli metriä lunta.Ihana kirsikkapuu, missä lämpötilassa säilytät sitä talven yli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon lumen alla on hyvä kasvien odottaa kevättä. Meillä lunta on ollut vain n. 20 cm. Kirsikkapuun valoisassa talvisäilössä on ollut plusasteita kolmen ja seitsemän välillä talven aikana.

   Poista
 16. Voi miten keväistä siellä onkaan! Upea kirsikkapuu! Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!