tiistai 23. syyskuuta 2014

Värejä

Ehdin pitkästä aikaa pihalle ottamaan kuvia päivänvalossa. Siinä kuvatessa, sormet kohmeessa mietin, että pitipä sattua juuri tähän asti, tämän syksyn kylmin päivä, hyrrrr!

Meikäläistä ovat pitäneet kiireisenä kädentaitokurssit. Illat  ja viikonloput täyttyvät korujen näpertelystä ja kankaanpainamisesta. Lisäksi kursseilla tarvittavia välineitä ja materiaaleja on ehdittävä hankkia
kurssipäivien välissä.

Kas, kas, yli kaksimetriset maa-artisokat ehtivät kukkaan tänä vuonna. Joka vuosi ei näin ole ollut, mutta nyt tästä saa kiittää lämmintä syyskuuta.


Neilikka- ja Ropustaruusut kukkivat vielä runsaasti.


SyyshohdekukkaJaloängelmän kukissa alkaa näkyä hiipumisen merkkejä. Eipä ihme, onhan se kukkinut jo kuusi viikkoa!
Yksi pallokrysanteemi on sentään tullut hankittua. Yleensä en näitä ostele, mutta tämän väri houkutteli tekemään poikkeuksen.
Kukkapenkin reunalle on ilmestynyt yksinäinen Lehtimangoldi. En tiedä mistä sen siemen on siihen kulkeutunut, kenties kompostimullan mukana. Aika hauskan koristeellinen se kuitenkin on ja etanoiden suosiossa.


Ostin loppukesästä Caramel Keijunkukkia. Niiden väri on syksyn myötä tullut todella näyttäväksi.

Konnayrtti
Ennätyssato kypsyy....

Tänään on ollut syyspäiväntasaus, jossa auringonnoususta laskuun pitäisi olla kulunut 12 tuntia.
Nyt on viimeistään syksy alkanut! 


Kivaa viikon jatkoa kaikille!14 kommenttia:

 1. Onpa erikoisen näköiset lehdet tuolla yhdellä kasvilla. Syksy on tosiaan tullut oikein ryminällä. Silloin onkin hyvä harrastaa vaikkapa käsitöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma, syksy on ollut nurkan takana odottamassa sopivaa tilaisuutta astua esiin :). Käsityöt ovatkin sopivaa vastapainoa pihalla puuhaamiselle.

   Poista
 2. Eksoottisen näköiset nuo rypäleet! On pakko uskoa, että syksy on tullut. Ja viime yönä satoi meillä ensilumen, en tykkää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, ensilumi tähän vielä kovin vihreään luontoon (meillä ainakin näyttää vielä siltä) on kuin kylmä suihku omaan niskaan... :). Lunta soisi tulevan vasta, kun on puista lehdet pudonneet!

   Poista
 3. Ruusut on kyllä upeita, kukkivat edelleen, vaikka vähän luntakin tuli jo niskaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, mitä ei kai vielä lunta.... ! Onkohan syksy peruutettu ja talvi tuleekin jo lokakuussa :(.

   Poista
 4. Komeita kukkia siellä vielä onkin, meillä ovat surkeina lumen alla, lumi tuli sellaisella rytinällä että alta pois :) nyt hieman harmittaa kun ene edes maljakkoon ehtinyt kerätä mitään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anski, teilläkin jo satanut lunta ja vielä ilmeisesti paljon.?... huh huh. Ehtivätkö edes puiden lehdet kellastua.... :(.

   Poista
 5. Upeaa kukintaa vielä noissa kuvissa.

  VastaaPoista
 6. Kauniisti kukkivat vielä puutarhan kukat. Lehtimangoldi on hauska, se käy salaattiin, jos haluat ennen pakkasia sen poimia.
  Viinirypäleitä, mukava varmaan poimia omasta puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, kiitos. Täytyy mangoldi ottaa talteen kohta. Nämä rypäleet eivät ole oikein sellaisenaan hyvän makuisia naposteltavaksi, joten niistä olen yleensä tehnyt mehua.

   Poista

Ilahduta viestilläsi!