maanantai 25. elokuuta 2014

Elonkorjuuhaaste

Mukava haaste tupsahti Rikkaruohoelämää -blogista. Kiitos Betweenille!. Alkujaan haaste on lähtenyt liikkeelle Pinuskilta. Haaste on kuvattu näin:

"Puutarhat ovat vielä täydessä kukassa ja hyötypuutarha tuottaa satoa. Miksi emme jakaisi tätä iloa ystäville, kavereille, työtovereille, naapureille, sukulaisille jne.? Haastan teidät bloggarit ja blogien lukijat ilahduttamaan ainakin yhtä henkilöä puutarhan sadolla.  Mukavinta olisi, jos jakaisit haastetta omassa blogissasi ja kertoisit, kuinka sinä olet muistanut jotakuta puutarhan antimilla. Haasteen voi napata kuka tahansa, vaikka sinua ei olisi nimeltä haastetukaan. Voit myös käyttää lopussa olevaa kuvaa haasteessa."Meikäläisen jakamiset ovat olleet lähinnä kasvihuoneen antimia, raparperia, viinimarjoista tehtyjä mehuja ja omenoita. Lisäksi joidenkin kasvien jakopaloja olen antanut eteenpäin.

Sukulaiset ovat saaneet osansa niin raparperista, kurkuista, tomaateista kuin paprikoistakin.

 • Raparperia meiltä on saanut käydä hakemassa koska tahansa.
 • Jakamista on riittänyt kasvihuonekurkuista, joihin olemme meinanneet "hukkua", niin runsaasti niitä neljästä taimesta on on kesän kuluessa napsittu. 
 


 • Tomaatteja on tänä vuonna ollut vähän vähemmän jaettavaksi. Tarkoituksella istutin vähemmän taimia, koska viime kesänä tomaateista oli "ylituotantoa".

 

 • Paprikoita on tänä kesänä ollut kivasti eri värisinä. Taimet ovat tuottaneet hillityn sadon, joten niistä on riittänyt lähinnä pikku maistiaisia muillekin.


 
Viinimarjamehupulloja on ollut kiva viedä vaikka tuliaisena.
 
Omenat alkavat olla parhaimmillaan. Niinpä niitä olen jo jakanut jonkun verran sukulaisille. Lisää on tarkoitus jakaa, kunhan satoa saadaan enemmän kerättyä.

Perennoista jaoin esimerkiksi Siperiankurjenmiekan jakopaloja työkavereille. Lisäksi Aurinkonauhus tekee paljon siementaimia, joten niitä vein myös työpaikalle.
Haasteen laitan kiertämään seuraaville blogiystäville:Näin kivan haasteen saa toki ottaa kuka tahansa. Tämä on sellainen "laita hyvä kiertämään" -henkinen haaste, joka on helppo ottaa vastaan ja laittaa eteenpäin.


21 kommenttia:

 1. Ihanat herkut olet saanut ja antanut!

  VastaaPoista
 2. Mukava postaus!
  Ihana tuo eka kuva, mukava siellä istuskella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, kiitos. Kasvihuone on niin pieni, mutta onneksi edes yksi tuoli sinne mahtuu :).

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Mulla kaikkinainen puutarhailu menee enemmän kauneuden kuin hyödyn puolelle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Pioni :). Ilon jakaminen voi olla myös aineetonta. Esim. Kutsun jonkun viettämään aikaa puutarhassani, sen ilon jakaminen on arvokasta. Sitähän tämä bloggaaminenkin oikeastaan on. Puutarhansa kauneuden jakamista ja ilon tuottamista muille.

   Poista
 4. Kiitos haasteesta, jokainen puutarhuri varmasti haluaa jakaa ilonsa muiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Cheri. Olen samaa mieltä kanssasi :).

   Poista
 5. Kiitos haasteestasi, mutta samoin kuin pionilla hyötypuoli on vähäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole Hyvä Kruunu Vuokko! Niin kaunis puutarha kuin sinullakin on, niin silmäniloa puutarhastasi on muillekin :).

   Poista
 6. Mahtava vehreys kasvihuoneessasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna kiitos. Pienessä huoneessa kasvit täyttävät helposti tilan ja vehreys tuntuu runsaammalta.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Tylsä Mörökölli. Se saa minut iloiseksi.

   Poista
 8. Hurmaava haaste! Vastaanotettu!
  Täällä tropiikin helteessä vain tuo sato on hieman erilainen, mutta mitä väliä!?
  Sain itse alkukesästä ystävältä pahvilaatikollisen nispero-hedelmiä ja avokadoja ja nyt aion vastaavasti lahjoittaa sitruunapuuni antimia eteenpäin! Ainakin luomua!
  Nautitaan elämästä ja sen hedelmistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Susanna Vaahla, kiva kun haaste saa innostumaan! Varmasti siitä tulee mielenkiintoinen postaus, erilaisilla "mausteilla". Tulekin vastavierailulle blogiisi piipahtamaan. Herkutellaan sadon antimilla ja hyvää syyskuun alkua!

   Poista

Ilahduta viestilläsi!