maanantai 11. elokuuta 2014

Pientä ja suurta

Pienikin on kaunista, kuten nämä pienet, sirot ja harsomaiset Jaloängelmän vaaleanpunaiset kukat osoittavat.

Itse kasvilla on reilusti pituutta (100-120 cm), joten se sopii hyvin istutusalueen taustalle. Kasvi nousee keväällä aika myöhään. Kannattaa siis merkitä sen paikka, jotta ei tule vahingossa kaivaneeksi sitä ylös! Omaan muistiini ei ainakaan ole luottamista :).

Valge Daam -kärhössä on tosi isot kukat. Siihen kietoutunut Etoile Violette jää toiseksi. Väriensä puolesta ne ovat hyvä yhdistelmä.


Pirteätä uutta viikkoa niin pienille kuin suurillekin!
Sekä hyvää syyslukukauden alkua kaikille
koulunsa aloittaville ja jo aloittaneille!20 kommenttia:

 1. On kyllä hyvä yhdistelmä kärhöissä! Ja ihana jaloängelmä, mullakin kukkii melkein tuon näköinen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, kiva kun olet samaa mieltä kärhöistä. Hyvää viikon jatkoa!

   Poista
 2. Kauniita kärhöjä ja hieno uusi tuttavuus tuo jaloängelmä! Bloggaamisen parhaita puolia on löytää uusia kasveja ja kuulla niistä kokemuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, jaloängelmän näin pari vuotta sitten avoimet puutarhat -tapahtumaan osallistuvassa puutarhassa. Sen kauneus jäi pysyvästi mieleeni ja ajattelin, että se on pakko saada. Niinpä viime keväänä, kun löysin sen juurakoita kevätpuutarha -messujen yhdeltä osastolta, tein kaupat oikopäätä.

   Tuo on todella bloggaamisen parhaita puolia, jakaa kokemuksia ja saada vinkkejä sekä sellaista tietoa mitä ei mistään muualta saa.

   Poista
 3. Upea kerrottu jaloängelmä, onko se 'Hewitt's Douple'? Mistä löysit hänet!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, ostin kevät puutarha -messuilta, myyjä taisi olla Tommolan tila. En huomannut kysyä tarkempaa lajiketta, ne myytiin juurakkoina.

   Poista
 4. Kaunis jaloängelmä! Ja mitä kärhöjä!

  VastaaPoista
 5. Ängelmä on kyllä tosi suloinen, sulla taitaa kasvaakin Se tukea vasten. Saisivat kehitellä siitä yhtä nättikukkaisen matalammman version. Upeasti sun kärhötkin kukkelehtii ;) niin,tuli hymiö, mutta mitäs sitä sitten laittais. Jossain joku sanoi, ettei lue blogia, missä on yksikin hymiö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsä Mörökölli, kyllä tukea olen siinä pitänyt. Varret ovat hontelot ja ympärillä ei kasva tarpeeksi muita korkeita tukemassa. Totta, matalampikin mullekin kelpaisi. Hmmm..Eipä sitä tule ajatelleeksi, että hymiöistä ei pidettäisi, mutta ne on niitä makuasoita joista ei sovi kiistellä ;).

   Poista
 6. Niin suloinen tuo ängelmä! Pari vuotta sellaisesta jo haaveillut, josko sitten ensi keväänä uuteen puutarhaan :) Mukavaa viikkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, eikös vaan olekin... Aivan ihanaa varmasti päästä suunnittelemaan ja toteuttamaan uutta pihaa! Kiitos samoin sulle, hyvät viikon jatkot :).

   Poista
 7. Pieni on kaunista...Sinulla on todella kaunis puutarha pihapiiri kukkineen ja asetelmineen kaikkineen. Kun katselen niin voin sanoa, että kuuluu kauneimpiin näkemiini, kaikkialla on lumoavan kaunista.
  Oikein hyvää kesän jatkoa, lämpimin ajatuksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkka, kiitos kauniista ja kannustavista sanoistasi! Samoin sinulle, hymyilevin aatoksin, toivotan parhainta loppukesää.

   Poista
 8. Kaunis ja herkkä jaloängelmä!

  VastaaPoista
 9. Ihanat, ihanat kärhöt ja upea yhdistelmä.

  VastaaPoista
 10. Oijoi, aivan mahtava tuo ängelmä!!

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!