perjantai 25. lokakuuta 2013

Sunnuntai Tallinnassa


Tallinnassa on kiva pistäytyä silloin tällöin. Pari viikkoa sitten vietimme (tulkitaan, siippa mukana) sunnuntaipäivän kaupungissa. 

Sää suosi matkaamme, meri oli aivan tyyni koko yön. Perillä oloon jää hiukan enemmän aikaa, kun lähtee edellisenä iltana viimeisellä vuorolla Helsingistä. Näin siis teimme...  Kun vaan sietää yhden yön epämukavaa hytin sänkyä ja käytävältä kuuluvaa äänekästä naisääntä, joka kinastelee yöllä ex-miehensä kanssa puhelimessa, niin aikainen maihinnousu Tallinnassa on ihan miellyttävä juttu. Laiva oli perillä klo 7.00 ja heti aamiaisen jälkeen oli rantauduttava laivasta ulos. 
Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja ruska oli kaupungissa parhaimmillaan. Vanhankaupungin kadut olivat aikaisin sunnuntaina tyhjät ja hiljaiset. Oli kiva, kun sai rauhassa kävellä ja ihastella vanhaa arkkitehtuuria.  Mitkään kaupat eivät siten olleet vielä auki. Se ei meitä haitannut, koska emme olleet ostosreissulla, vaan katselemassa kaupunkia ja myös taidetta :).


Suuntasimme vanhastakaupungista pian taidemuseoihin, heti kun ne aamulla avasivat ovensa. Tarkoituksena oli käydä Kumussa, Kadriorgissa ja Mikkelissä. Niiden lisäksi jossain muuallakin, jos aika vaan riittäisi. Seuraavat kuvat ovat Kadriorgista.

Taidemuseoiden ympärillä oleva puisto on kaunis, isoine vanhoine puineen ja lampineen. Lammessa oli Mustajoutsenia pari kappaletta. En ole koskaan ennen nähnyt mustia joutsenia. Wikipedian mukaan niitä ei luonnostaan ole Euroopassa, vaan täällä esiintyvät ovat tarhasta karanneita yksilöitä. Luulen, että tämä parivaljakko oli varta vasten tähän lampeen ulkomailta tuotuja….
Vaikka matkan tarkoitus ei ollut tehdä ostoksia, niin ainahan täytyy yhdessä taimikaupassa pistäytyä =). Koska oli sunnuntai, suurin osa kyseisistä kaupoista oli kiinni. Yksi avoinna oleva kauppa löytyi, se sijaitsi keskustasta puolen tunnin bussimatkan päässä. Ei muuta, kun sinne, muut museot saivat tällä kertaa jäädä näkemättä!

Kyseinen taimikauppa ei ollut suuren suuri, mutta valikoimaa oli ihan runsaasti. Hiukan vaan oli vaikea tietää, mikä kasvi oli missäkin ruukussa, koska vironkielisistä nimistä en ymmärtänyt mitään, kasvien latinalaisista nimistä puhumattakaan. Niinpä oli vaikea päättää mitä ostaa, joten tyydyin ostamaan kolme kärhöä: Caroline, Willy ja The President. Ne sentään tunnistin ja lisäksi ne vielä olivat alennettuun hintaan.Pitkäkoipiset matkaajat, minä ja siippa..


Ilta alkoi jo hämärtyä, kun palasimme Helsinkiin. Oli mukava reissu kaikkinensa!Hyvää perjantai-illan jatkoa ja
vielä parempaa huomista!
Toivottaa Tarja

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oli todella! Kiitos, samoi sinulle Kukkaiselämää :).

   Poista
 2. Olipa teillä todella mukava reissu. Hienoja kuvia, etenkin nuo mustat joutsenet. Enpä ole sellaisia aiemmin nähnyt. Kunpa minunkin Ukkokultani suostuisi tuollaiseen retkeen, mutta hän inhoaa yli kaiken yöpymisiä laivoissa ja laivareissuja ylipäätään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kyllä kiitos, reissu oli kiva ja ilo nähdä mustia joutsenia! Eipä me siipan kanssa olla innokkaita laivamatkailijoita. Meistä laivoissa ei ole mitään tekemistä, kun emme viihdy ravintoloissa. Mutta menihän tuo nukkumalla :).

   Poista
 3. Hyvä postaus Kiva on joskus piipahtaa Tallinnaan ,siellä on hyviä nähtävyys paikkoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmalle :). Vanhakaupunki on Tallinnassa aina yhtä ihastuttava nähtävyys!

   Poista
 4. Tallinnan vanhassa kaupungissa on kiva piipahtaa. Kauniita kuvia. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko :). On siellä mukava viettää päivä, joskus voisi harkita tekevänsä pidemmänkin reissun! Ei olisi niin kiire paikasta toiseen...

   Poista

Ilahduta viestilläsi!