perjantai 4. lokakuuta 2013

Joutsenperhe

Rantareitillä päiväkävelyä tehdessäni, minulla oli onneksi kamera mukana. Merenrannan pienestä poukamasta, löysin joutsenperheen ruokailemasta. Kaksi jo aika isokokoista, mutta väriltään vielä harmaata poikasta, oli vanhempiensa kanssa harjoittelemassa vesikasvien etsintää merenpohjasta. Kyhmyjoutsenia näyttivät nämä olevan nokkansa perusteella.


Ei mikään paras kävely- ja kuvaussää, kun taivas oli aivan pilvessä. Toivottavasti kuvista kuitenkin välittyy hauskat näkymät, kun joutsenien päät olivat välillä veden alla ja taas kohta ylhäällä. Sen huomasin, että kertaakaan kaikkien neljän päät eivät olleet samaan aikaan veden alla. Ehkä yhden vanhemman pitää olla vartiossa, mahdollisen uhkaavan vaaratilanteen varalta.

Vanhemmat näyttävät mallia, näin sitä sukelletaan....

 
  Kyllä eläimiä on mukava seurata, siinä helposti vierähtää tunti, jos toinenkin!


Mukavia ulkoiluhetkiä Teillekin loppuviikoksi!

Toivottelee Tarja14 kommenttia:

 1. Ihana harmaa joutsen...tuli mieleen satu Ruma ankanpoikanen"...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, niin tosiaan tulee mieleen! Musta joutsen olisi joskus hienoa nähdä. Niitä on jossainpäin maailmaa.

   Poista
 2. Kysymys herää vaan, että miten se joutsen näkee mitään siellä vedessä, vai nokkakopelollakin löytää syötävää? Eläimet ovat kivoja ja eikös tänään vietetä eläinten päivää!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tillariina, eipä tuossa kohdin pohjaan näe. Niinpä joutsenilla ei joka sukelluksella ollut nokassaan syötävää. Sattuipa sopiva postaus eläintenpäivälle :).

   Poista
 3. Komeita lintuja, nuo harmaat lapsosetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, todellakin komeita ja näyttäviä pienestä pitäen :).

   Poista
 4. Uljaat joutsenet ja mainiot kuvat.

  VastaaPoista
 5. Lintuja seuratessa aika vierähtää tovin jos toisenkin ja mikäs siinä, kun ei ole kiireen häivää eletään tätä päivää. Kuvistasi välittyy todellakin hauskat näkymät kera joutsenten! Onni oli, kun kamera oli sinulla matkassa.
  Itsekkin usein heitä seuraillen ja nautin näkemisestäni täysin rinnoin! Viimepäivinä tosin olen päivittäin katsellut taivaalle, kun hanhiparvet lentävät edestakaisin ennenkuin osaavat päättää, milloin lähdetään. Ensimmäiset kurkiaurat lensivät jo viime viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkka kiitos, lintujen seuraaminen antaa paljon. Hanhiparvet ovat tosiaan olleet liikkeellä ja hauskaa "kuorolaulantaa" ne pitävät lentäessään. Kurkiauraa en ole vielä päässyt näkemään :).

   Poista
 6. Kauniita kuvia olet saanut! Sitä pitäisi kyllä itselläkin olla aina kamera mukana kun ulkona liikkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanelia ja kardemummaa! Aina välillä menee jokin hyvä tilaisuus ohi, kun ei ole sitä "oikeaa" kameraa matkassa, on vain puhelin. En oikein tykkää ottaa puhelimella kuvia :(.

   Poista

Ilahduta viestilläsi!