perjantai 1. maaliskuuta 2019

Silmuja, alkuja ja kylvölaatikoita

TuurenpihlajaPerunanarsissit
Endless Summer Hortensia
Yakushima alppiruusu. Alppiruusujen suojaus kevätauringolta on vielä tekemättä. 
Viikonloppuna on siis tiedossa hommia 😄.
Komeaonnenpensas
Raparperi
Sininata
Magnolia näyttäisi myös selvinneen talvesta, nämä silmut ovat George Henry Kernin.
Yli-ikäisiä siemeniä en hennonnut heittää pois, vaan laitoin niitä kasvihuoneeseen talvikylvölaatikkoon. Sinne meni salaatin, rosmariinin, orvokin, ruiskaunokin, laventelin, akileijan, kärhön, sinivaleunikon ja tarhaneilikan siemeniä. 

Porasin reikiä muovilaatikkoon ja täytin laatikon hedelmä ym. rasioilla. Rasioihin multaa, siemenet ja päälle lunta. Kansi päälle laatikkoon ja kasvihuoneeseen. Jännä nähdä, itääkö niistä mikään! 
Ihanaa maaliskuun 1. viikonloppua!

19 kommenttia:

 1. Kevättä pukkaa💚🌱! Istutin syksyllä tuurenpihlajan. Huomenna käynkin kurkkimassa onko siinä jo kevään merkkejä. Ihana sydän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kevät tulee! Istutin myös toisen tuurenpihlajan edellisen kaveriksi. Vielä uudempi ei ole kukkinut kertaakaan, mutta toiveissa olisi joskus saada puut tuottamaan marjoja.

   Poista
 2. Onpas teillä jo keväistä verrattuna meidän pihaan. Kiva lintujen ruokintapaikka (?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on vielä luntakin, mutta paikkapaikoin se on sulanut yllättävän nopeasti. Siemensydän on tosiaankin lintuja varten.

   Poista
 3. Oho, sielläpä on jo kevät pitkällä! Tsempit kylvöksille ja aurinkoista maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on huvennut, mutta paikoin sitä on vielä runsaastikin. Kiitos, toivottavasti jotkut edes lähtisivät kasvamaan :).

   Poista
 4. Onpa kevät jo pitkällä. Toivotan onnistumista kylvöksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on paikoin vielä paljonkin, mutta pälvipaikoissa alkaa näkyä jo kevään merkkejä. Kiitos, toivottavasti jokunen itää.

   Poista
 5. Huimaa! Piippoja ja upeita silmuja. Nuo tuurenpihlajan silmut vasta ihastuttavia ovat jo senkin vuoksi, että aion sellaisen hommata omaan pihaan alkukesästä.
  Mukavaa viikonloppua ja maaliskuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuurenpihlajassa on kaunis syysväritys. Hankin sille jo pari kesää sitten kaverin, toiveissa olisi saada pihlajanmarjoja. Eipä ole vielä kukkinut kertaakaan. Kiitos samoin Sinulle!

   Poista
 6. Voi noin reilusti silmut pukkaavat jo puhkeamaan! Eipä taida meillä vielä... Tuo talvikylvöhomma on varmaan hyvä idea - kaikki on napakasti yhdessä paikassa ja tulokset voi aikanaan tarkistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuurenpihlajassa on varsinkin isot silmut. Ensimmäistä kertaa kokeilen talvikylvöä, toivotaan että joku edes itäisi :).

   Poista
 7. Hauska talvikylvökokeilu, pidän peukkuja! Meillä mökillä oli tänään kaikki lumet sulaneet! Muutoin aivan huisia, mutta hiukan huolettaa, kun takatalvea ovat ennustaneet...

  VastaaPoista
 8. Voi ku on kevääsiä kuvia. Meilläki on muutamista paikoosta, tai siis oli, lumet sulanu, mutta muutaman metrin pääs viälä 40cm lunta. Tua onki hyvä keino "hävittää" vanentunehia siämeniä. Ei viä arvokasta tilaa sisältä, oikeelta kylyvöksiltä. Varmasti niistä eres jokku itää.

  VastaaPoista
 9. Että ihan maa näkyy! Toivottavasti kylvösi onnistuvat. Ajattelin myös testata vanhoja siemeniä, josko niissä vielä olisi henki tallella.

  VastaaPoista
 10. Tuurenpihlajan vielä haluaisin.... saa nägdä saanko hankittua koskaan.
  Ja kiitos vielä siemenistä, täällä kelloköynnökset ja mustasilmäsussut kasvaa ja eikös siinä ollut lobeliaakin, nekin on itäneet. Kiva arvonta oli :D

  VastaaPoista
 11. Ihan selviä kirjanmerkkejä jo näkyvissä 😀 Ohhoh, raparperi lykkää jo uutta versoa, omani on vielä paksun hangen alla.

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!