tiistai 19. helmikuuta 2019

Vuokkojen lumoissa
Tein kukkakimpun kruunuvuokoista ja gerberoista. Kruunuvuokot ovat tosi kauniita leikkokukkana. 


Kruunuvuokko eli Anemone cononaria on mukulakasvi. Sitä voi kasvattaa kesällä ruukussa tai kukkapenkissä. Mukulat istutetaan keväällä n. 5 cm syvyyteen. Ennen istutusta mukuloita liotetaan n. vuorokausi haaleassa vedessä. Syksyllä kun lehdet ovat lakastuneet, mukulat nostetaan ylös ja talvetetaan joko kasvuturpeessa tai kuiviltaan viileässä paikassa. 

Minulla on syksyllä ostettu pussi valkoisia kruunuvuokon mukuloita. Mutta nyt innostuin kruunuvuokoista niin paljon, että tilasin verkkokaupasta useita eri värejä.


Kuvakollaasin kuvat kopioitu verkkokaupan sivuilta.
 

En ole kruunuvuokkoja koskaan kasvattanut, joten peukut pystyyn että siinä onnistun!
Onko muilla kokemusta niistä?

Mukavaa viikon jatkoa!

18 kommenttia:

 1. Apuaa, rakastan kruunuvuokkoja! Olen kokeillut kasvattaa mukulasta sekä ruukussa parvekkeella että mökillä kukkapenkissä. Ruukusta ei noussut ylös kuin lehtivarsia, mökillä olen onnistunut saamaan muutaman kukan aina yhdestä pussillisesta ylös. En tiedä, mitä vaatisivat, jotta viihtyisivät. En ole jaksanut niitä mukuloita ylös kaivella, vaan olen laittanut samaan paikkaan keväisin aina uuden satsin. Voi jee, kerrohan, mistä verkkokaupasta näitä tilailit, nousi nyt ihan innostus pintaan minullakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit kokemuksistasi :). Olisiko niin, että ruukussa kruunuvuokot voivat kuivua liikaa??? Luin että tarvitsevat paljon kosteutta. Varmasti kokeilen niitä sekä ruukussa että maassa. Eurobulbilta niitä tilasin, siellä oli montaa sorttia vielä jäljellä, toisin kuin muutamassa muussa ulkom. verkkokaupassa alkoi olla valikoima vähissä.

   Poista
  2. Yritin tehdä tilauksen guestinä, kun en millään jaksanut alkaa luomaan tuonnekin Eurobulbiin tiliä. En sitten saanut tilausta siten tehtyä, tuli vain ilmoitus, ettei osoitteeseeni ole kuljetusliikettä tarjolla. Jäi sitten kaupat tekemättä tällä kertaa.

   Poista
  3. Olipa harmillista ettei pääse tilaamaan kirjautumatta. Kaikkia salasanaoja ja tunnuksia kertyy ihan liikaa yksittäisiin ostoksiin.

   Poista
 2. Mullon ollu purkis monia eri sorttia. Eivät oo kovin hyvin kukkinu, kuivuuresta johtuen, mutta kesällä laitoon osan penkkihin, eikä ne meinannu lakata kukkimasta olenkaa. Pakko noli kaivaa ylähä, ku tuli nii kovat pakkaaset. Yritän talavettaa kellaris ja meinaan laittaa keväällä kaikki pihalle penkkihi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit tuon :). Aion laittaa osan penkkiin ja osan ruukkuun. Luin että vaativat paljon kosteutta, eli ruukussa helposti varmaan kuivahtavat? Ehkä itsekastelu- tai isompi ruukku voisi olla ratkaisu?

   Poista
 3. Onpa nuo kruunuvuokot tosiaan kauniita kimpussakin! Mitään kokemusta ei näistä ole.

  VastaaPoista
 4. Ihan niin, kyllä ne ovatkin juuri niin lumoavan kauniita :).

  VastaaPoista
 5. Ihana kimppu ja kauniita kuvia.
  Kruunuvuokot ovat kyllä ihania. Kahtena kesänä olen kasvattanut. Ensimmäisellä kerralla ei noussut yhtään ja viime kesänä nousi kymmenestä mukulasta neljä. Olivat tosi upeita ja minä ihan hulluna niihin. Harmittaa vaan, kun en ole osannut ehkä luoda kasvatusolosuhteita sellaisiksi, kuin olisi tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit kokemuksistasi. Taitavat olla aika haasteellisia, mutta täytyy kokeilla eri paikoissa. Jos vaikka joku onnistuisi :).

   Poista
 6. Upea kimppu! Kruunuvuokot ovat ihania, kerran olen onnistunut niiden kasvatuksessa ja kukkivat upeasti. Itsekin laitan niitä taas ensi kesänä kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että olet onnistunut niitä kasvattamaan. Luo uskoa meikäläiseen :).

   Poista
 7. Ihanat kimput. Olen pariin otteeseen kasvattanut kruunuvuokkoja ja sainkin ne eka kerralla kukkimaan tosi kauniisti. Vaikeutena oli sitten syksyllä löytää mukulat mullasta sillä niin hyvin ne tummina ja lähes mullan värisinä penkkiin maastoutuvat.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin hyvä tieto, että mukuloiden löytäminen kukkapenkistä syksyllä voi olla haasteellista :).

   Poista
 8. Ihastuttava kimppu. Olen melkein joka kesä kasvattanut kruunuvuokkoja. Viime kesä taisi jäädä väliin. Kiitos tästä muistutuksesta, tulevana kesänä kruunuvuokkoja taitaa taas löytyä omasta pihasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinulla taitaakin olla paljon kokemusta niiden kasvatuksesta :). Oletko kasvattanut niitä ruukussa vai maassa?

   Poista
 9. Aivan upeita. Itse en ole koskaan kasvattanut mutta kutkuttaisi kyllä kokeilla. Ihanan kimpun olet tehnyt kestääkö ne hyvin leikkona.

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!