torstai 5. kesäkuuta 2014

Violetista valkoiseen - ja jotain siltä väliltä

Kuluneeseen viikkoon on mahtunut niin sadetta kuin aurinkoakin. Tulppaanit ovat pudottaneet jo terälehtensä ja olen katkonnut niiden kukkavarret. Nyt sitten katsellaan vähän aikaa pelkkiä lehtiä, koska hyvä olisi niiden antaa rauhassa kellastua, vaikka mieleni tekisi siivota lehdetkin pois. Sipulien kuuluisi tällä tavalla saada kaikki ravinteet käyttöönsä. Onko teillä toisenlaisia käytäntöjä?Särkynytsydän oli tullut niin leveäksi, että se alkoi tukahduttaa muita kasveja. Niinpä karsin sitä. Leikatut kukat päätyivät kuistin pöytää koristamaan.


 

 Rodojen aika on meillä nyt.... ensin on Mikkeli.
Matalat Yakushiman alppiruusut, Polaris ja Kalinka.Jollekin ötökälle maistuu rhodon lehdet.... kun vaan tietäisi mikä tuholainen on kyseessä...?

Idänvirpiangervo - no eipä ole vielä koolla pilattu, kun korkeutta on vasta puolimetriä - mutta on täynnä hauskan pörheitä kukkia pitkine heteineen.... :).
Helmipensas on saanut nimensä helmen muotoisista kukkanupuistaan.Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, pihan yksi ja ainoa......Olen viettänyt vapaata ja käteni ovat olleet muutaman päivän käytännössä IHAN mullassa! Sitä on koulittu ja istutettu ulos siemenestä kasvattamiani taimia. On laitettu kesäkukkia ja yrttejä sekä vaihdettu isompaan ruukkuun sitä sun tätä. Välillä on käynyt mielessäni, että onkohan tämä ihan viisasta....  Voisihan sitä käyttää vapaapäivänsä muuhunkin. Käydä esimerkiksi shoppailemassa ja samalla pistäytyä vaikka taidenäyttelyssä tai museossa ja kaiken sen jälkeen istahtaa ravintolaan syömään jotain erinomaisen hyvää ruokaa. Heh, no jaa, ehkä syksyllä sitten... :).

Miellyttävää viikonloppua !

T. Tarja

6 kommenttia:

 1. Onpa kauniita kukkia ja kuvia! Noinhan se tulppujen kanssa olisi toimittava. Pakko tunnustaa, että monena vuonna saan niistä lehtivarsista tarpeekseni ja katkon ne ennen aikojaan..

  VastaaPoista
 2. Upeita kukkia! Tulppaanit saavat minulla kellastua loppuun asti, vaikka eiväthän ne kauniita ole.

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja kukkia! Kyllä minä ennemmin häärään puutarhassa kuin lähden kaupunkiin hillumaan :D

  VastaaPoista
 4. Ihan samoilla ohjeilla mennään meilläkin tulppaanien kanssa. Ja kun vierellä on jotain peittävää, ei kuivuvat lehdetkään haittaa.
  Puuhasi kuulostavat varsin tutuilta, kuka nyt muuta kaipaisikaan;)

  VastaaPoista
 5. Todella kaunista sinulla siellä onkin!

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!