tiistai 15. elokuuta 2017

Kurkistus terassille


Muutama vuosi sitten rakennutimme talon yhteyteen terassin ja pergolan itse piirtämieni piirustusten mukaan. Alussa tila tuntui isolta, mutta nyt siltä ei ole tuntunut pitkään aikaan. Tila on otettu hyvin tehokkaasti käyttöön. Ison ruokailuryhmän lisäksi sinne mahtuu lukunurkkaus, jossa voi rottinkisissa lepotuoleissa pitää taukoa kirjan tai lehden parissa.


Pergolassa on lasikatto, mikä on ollut sateisena kesänä todella tarpeellinen.
Pergolan rakenteissa kiipeilee viiniköynnös, kärsimyskukka ja japaninkelasköynnös. 
Viiniköynnös on jo niin tiheä, että aurinkovarjoa ei juuri ole tarvinnut availla.
Elokuista viikon jatkoa!

18 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä. Kauanko tuo viiniköynnös on kasvanut? Itse istutin pergolan kupeeseen viiniköynnöksen syksyllä, eikä se oli vielä kovin suuri. Toiveissa olisi jotain samanlaista, kuin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiniköynnös on 6-7 vuotta vanha. Meillä köynnös kasvoi aluksi tosi hitaasti, mutta parin vuoden jälkeen kasvu nopeutui. Toivotan menestystä kasvatukseen :).

   Poista
 2. Upea pergola! Viiniköynnös suojaa mukavasti tuulelta ja auringolta.
  Tuollaisen kärsimyskukan haluaisin myös meidän terassille.

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiniköynnös on myös mukava näkösuoja. Kärsimyskukka kasvaa kesän aikana aikana yllättävän reheväksi. Se on vaan siitä hiukan ongelmallinen, että se ei talvehdi, joten joudun leikkaamaan sitä tosi paljon, jotta saan sen mahtumaan talveksi kuistille.

   Poista
 3. Ihana viiniköynnös! Ja nua rypäletertut, nam! Ottiko yhtää nokkihinsa kovana talavena? Mullaku kärsii silloon tavalline villiviiniki aika rajusti. Katetut tilat onki kullanarvoosia tällääsenä sateesena kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiniköynnös ei ole ollut talvista moksiskaan. Johtunee siitä, että sen juuret ovat talon kivijalan vieressä, josta hohkaa sille lämpöä.

   Poista
 4. Kai tuo passion talvehtii jossain lämpimämmässä? Upeat näkymät siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsimyskukka on talvet viileällä kuistilla, se kun ei talvehdi ulkona.

   Poista
 5. Kaunis paikka ja varmasti tärkeä oleilupaikka kesällä.

  Meillä on syvä veranta, jota pensaat ja villiviini rajaavat. Ongelmana on kaiken roskan kerääntyminen sinne tuulen mukana. Nyt viikonvaihteen kova sade kasteli matot läpimäriksi. Viikon ehtivät olla kuivia. Mietin usein, miten ihmisten verannat ja pergolat pysyvät niin siisteinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalla oleskelu lisääntyi huimasti terassin myötä. Kyllä tuonnekin roskaa kertyy, mutta sitä ei voi kai estää kuin lasittamalla koko tilan seinät. Pelkän lasikaton ansiosta pysyy kuitenkin meillä aika hyvin kuivana.

   Poista
 6. Tunnelmallinen pergola, viiniköynnös on ihana.

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka viihtyisän näköistä! Ja ihanat köynnökset :)

  VastaaPoista
 8. Tyylikäs ja viihtyisä tila - kyllä nämä katetut ulkotilat ovat tänä kesänä olleet kullan arvoisia!

  VastaaPoista
 9. Upea sato tulossa viiniköynnökseen. Viiniköynnöksessä yhdistyy kivalla tavalla kauneus ja hyöty. Kiva kun lisäsit blogisi blogihakemistoomme!

  VastaaPoista
 10. Kivan näköistä ja valtavan hieno viiniköynös,joka tuottaajo satoa, melkein kuin veljeni puutrhalta.puutarhurintytar.blogi.net

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!