torstai 5. tammikuuta 2017

Kuvia vuodelta 2016 - osa 1


Sini K. haastoi kertomaan puutarhavuodestani 12 kuvan kera. Osallistun haasteeseen omalla tavallani. Koko vuoden kuvien käyminen läpi kerralla on minulle jo sinänsä haaste, joten päädyin pilkkomaan osiin vuosikertomuksen. Myöskään en aloita tammikuusta, koska minua ei mitenkään houkuttanut käydä läpi tammikuun kuvia vuoden takaa. Sen verran kun on kevätkaipuuta rinnassa, niin tartuin ensimmäisenä maaliskuun kuviin ja aloitan vuosikertomuksen niistä.

Maaliskuussa tyttäreni koira Foxi 💗oli viikonlopun hoidossa. Foxi osaa poseerata, kuten kuvasta näkyy. Viime talvena meillä ei ollut juuri lunta ja meri oli ihan sulana rannassamme jo maaliskuussa.
Maaliskuussa sain syntymäpäivälahjaksi matkan Japaniin. Synttärini ovat oikeasti vasta syksyllä, mutta koska olen halunnut päästä Japaniin keväällä, niin sain jo etukäteen matkan. Japanissa oli kevät jo pidemmällä kuin meillä ja hanami aluillaan.
Kotona pääsiäisenä. Poikkeuksellisen aurinkoisia ja lämpimiä päiviä. Niin lämmintä, että rohkenin ostaa orvokkeja ja viedä ne päiväksi ulos narsissien ja hortensian kera.
Ostin Japanista tuomisena pienen Bonsai-kirsikkapuun. Iloksemme kukat avautuivat täydellisesti vasta kotona. Syksyllä pikkupuu pudotti lehtensä ja talveksi laitoin sen kuistin viileyteen. Ajattelin ottaa sen sisään maaliskuussa ja sitten jännitän kukkiiko se uudestaan.

Taimikasvatus oli jo hyvässä vauhdissa huhtikuussa. Tulppaanikuva on Kevätmessuilta Helsingistä.
Huhtikuussa oli jo paljon katseltavaa omassa pihassa. Monista kuvista valitsin tähän krookuksen. Raparperissa oli sen verran varsia, että siitä sai jo tehtyä kiisselin, nam.
Muutama uusi tinttiyksiö ripustettiin pihapuihin. Nurmikko sai ensimmäisen lannoituksensa. Vanhat kuparipönikät, jotka kulkeutuivat meille anopin jäljiltä, odottavat tässä putsausta. Ne päätyivät kesäkukka-astioiksi.
Kuvien seulominen jatkuu... Seuraavaksi onkin kesäkuvien vuoro.

Leppoisaa loppiaista ja viikonloppua!

24 kommenttia:

 1. Tosi kaunis alku viime vuodellasi. Ihanaa, että osallistut haasteeseen, seuraavia postauksia odotellessa...

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on ilo osallistua ja lisää on tulossa.

   Poista
 2. Valoa, värejä, kuvat tulvillaan kevättä! Kaunista!
  Ihana syntymäpäivälahja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuota juuri toivoin kuvista välittyvän! Matka oli yksi parhaista saamistani lahjoistani ikinä.

   Poista
 3. Japanissa kirsikkakukkien kukkiessa...huikeata!!
  Kaunista kuvakerrontaa alkuvuodestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän. Matka oli unelmien täyttymys, juuri tuohon aikaan sinne kannattaa puutarhahörhön matkustaa.

   Poista
 4. Todella kaunis kuvakollaasi alkuvuodestasi.
  Matka on aina ihana ja elämyksellinen synttärilahja, johon on kiva palata muistorikkaiden kuvien myötä.

  VastaaPoista
 5. Ihana kuvakollaasi. Tuo kuva Japanista sai aikaan kylmiä väreitä, sillä olen jo pitkään haaveillut matkasta Japaniin kiertelemään upeissa puutarhoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen Japania, jos vaan siihen tulee mahdollisuus. Olin onnekas, siellä kun riittää nähtävää varsinkin keväällä ja toinen ajankohta on syksy, myös silloin olisi kiva nähdä puutarhat syysväreissä.

   Poista
 6. Jokainen saa osallistua varmaan juuri siten kun haluaa ja hyvälle näyttää sinunkin koosteesi. Matka Japaniin on ollut varmasti uskomaton kokemus. Keväällä sitä oikein herää eloon itsekin taimien ja kaiken muun keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvin sanottu, samaa mieltä. Onneksi on erilaisia tapoja toteuttaa, se juuri tekee näistä haastepostauksista persoonallisia! Matkan muisteleminen kuvien kera auttaa tässä pimeydessä jaksamaan.

   Poista
 7. Miten ihanaa olisikin päästä Japaniin juuri kirsikankukkien aikaan, oi sinä onnellinen! Kauniita ovat muutkin kuvasi, niin keväisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tunnen olevani etuoikeutettu, koska tiedän, että kaikilla ei ole mahdollisuuksia matkustella. Matka oli kerrassaan upea.

   Poista
 8. Japani, kirsikankukat ja bonsai muistona - mikä ihana yhdistelmä! Jään innolla odottamaan vuodenkiertoasi!

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia! Tuli ihan keväinen olo näitä katsellessa!

  VastaaPoista
 10. Kirkikkakukkamatka Japaniin kuulostaa mahtavalta. Hyvä idea että myös me syksyn lapset voimme saada synttärilahjan keväällä:)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa, kun olet käynyt keväällä Japanissa. Minäkin kävin, mutta olosuhteiden pakosta matka ajoittui vuodenvaihteeseen. Tokiossa monet paikat oli suljettu sikäläisen parin viikon lomakauden vuoksi, myös keisarillinen puutarha. Vieläkin harmittaa tuo ajankohta, mutta oli se kuitenkin kerranelämässä matkakokemus.

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!