maanantai 10. elokuuta 2015

Puskan takaa
Terveiset täältä, ihan otsikon mukaisesti, viinimarjapuskien takaa! Viimepäivät ovat olleet viinimarjasadon korjuuaikaa. Elokuun lämpimät ilmat ovat nopeuttaneet sanon kypsymistä. Jopa on ollut vaarana, että marjat alkavat putoilla pensaista. Mikä sitä on marjoja kerätessä, kun säät ovat suosineet!Säästelen selkääni ja kerään alimmilta oksilta marjat istuen.
Punaiset ja valkoiset viinimarjat ovat jo kaikki kerätty ja mehuiksi keitetty. Nyt käyn mustien ja vihreiden marjojen kimppuun! Lisäksi olisi muutama pensas karviaisia, mutta niitä en ole itse käyttänyt vaan antanut eteenpäin. En ole oikein keksinyt karviaisille käyttöä. Olisiko hyviä ideoita?

Samalla muistutan, että ken ei ole vielä osallistunut ARVONTAAN ja haluaa sen tehdä, niin lauantaihin 15.8.2015 asti on mahdollisuus.

Lämmintä elokuun jatkoa!

T. Tarja

23 kommenttia:

 1. Kyllä karviaisia voi käyttää moneen tarkoitukseen. Katso ideoita vaikka kotikokki.net sivustolta. Löytyy monta hyvää ohjetta haulla karviainen, esim aivan ihana karviaissiirappi jota voi käyttää vaikka jäätelön kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aila vinkistä! Pitääkin katsoa jospa sieltä löytyisi mieluinen ohje.

   Poista
 2. Mulla on vieläkin marjankeruutraumoja lapsuudesta, kun jouduin yksin noukkimaan ensin kaikki kodin kymmenet pensaat tyhjiksi ja sitten vielä jatkamaan naapureihin, jotka ei itse tehneet marjoillaan mitään. Nykyään sellasesta lapsityövoiman käytöstä joutuis varmasti vankilaan :D
  Mutta ehkä jonain päivänä unohdan kärsimäni vääryydet ja istutan muutaman pensaan. Kaikki kun maistuu niin paljon paremmalle, kun on ihan omalta pihalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sentään Annukka, kuulostaa kovalta urakalta lapselle. Toivottavasti kuitenkin jonain päivänä pääset keräämään omasta pensaasta ja voit jopa nauttia siitä keräämisestä. Hyvää elokuun jatkoa sinulle!

   Poista
 3. Karviaisista voi tehdä vaikka hilloa. Täällä ei marjat ole ihan vielä keruukypsiä, mutta ei mene kauaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska kiitos vinkistä. Toivotaan, että kohta ovat teilläkin marjat kypsiä :).

   Poista
 4. Hyviä ideoita saitkin. Kun muutimme niin meidän pihalla oli toistakymmentä musta ja punaviinimarjoja. Niissä oli äkämäpunkkitauti ja me hävitettiin kaikki. Marjat ovat hyviä ja terveellisiä!:)
  Sinulla on kaunis tuki marjoille ja hyvä on säästää selkää, värisävytkin ovat niin kauniita, siis jakkara tuki ja marjat ämpärissä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan Sirkka, ja hyvät ideat ovat paikallaan. Äkämäpunkkitauti on ilmeisen raju, jos kaikki pensaat olette joutuneet hävittämään. Toivotaan, että säästymme siltä. Kiitos, tuki on Honkkarin halpismalli, mutta käyttökelpoinen tässä tarkoituksessa.

   Poista
 5. Herkullisia kuvia :)
  Meillä myös pensaat pursuavat marjoista... Kerrohan ja kuvaahan tuota hauskan näköistä pensastukeasi - meillä on ongelma kunnollisen tuen löytäminen, kun oksat tuntuvat painuvan ihan maahan saakka marjojen painosta. Tuo jakkara näyttää tutulta - minulla on samanlainan, kätevä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia Ylén. Tuki on tosiaan Honkkarista ja kätevä koska sen voi siirtää siitä sitten pois, kun marjat on kerätty. Voisin ottaa siitä tarkemman kuvan seuraavaan kertaan.

   Poista
 6. Muovinen saunajakkara minullakin on marjapuskissa kaverina. Alimmat oksat kerään pallilla istuen ja ylimpien oksien keruussa siirrän ämpärin siihen pallin päälle, jolloin ei tarvitse kumarrella niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, juu jakkara on hyvä myös ämpärin alla. Näin tosiaan voi säästää selkäänsä.

   Poista
 7. meillä viinimarjat ovat vielä osittain raakoja, viikon ainakin joutuu odottelemaan. Tänään olin poimimassa mustikoita, niitä kun metsät ovat pullollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ievastiina, mustikoita tosiaan olisi kerättävissä. Minulla vaan ei tahdo oikein selkä ja polvet kestää niiden poimimista, paitsi jos jaksaisi raahata jakkaran sinnekin mukaan :).

   Poista
 8. Viikonloppuna poimin kakun päälle puna- ja mustaherukoita. Alkavat olla täälläkin jo korjuukypsiä. Marjoja poimiessa on ihan hyvä apu, jos on tosiaan jakkara mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herukat ovat tosiaan kauniita kakunkoristeita! Mukavaa elokuuta sinulle Riitta Jylhä :).

   Poista
 9. Ihan samaa puuhaa täällä! Nyt on se aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoisia päiviä marjanpoimintaan TainaT !

   Poista
 10. Vastavierailulla ollaan, ihaillen katselen kuvia puutarhasi kukkaloistosta,aivan mahtavaa.
  Onneksi miulla on vain yksi marjapensas, sillä tuo kerääminen ei ole mielipuuhaani.
  Oikein iloista ja mukavaa loppukesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kosotäti ja kiitos iloisesta kommentistasi! Samoin sinulle, sydämmellistä elokuun jatkoa!

   Poista
 11. Herukkapuskissa on täälläkin vietetty tämä päivä. Tosin minä keräsin tänään mustia.

  VastaaPoista
 12. Täällä kohta samat hommat.

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!