sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Kuusi kuvaa kesästä

Sain Anskilta Piha ja piennar -blogista haasteen valita kuusi kuvaa kesästä! Kiitos haasteesta :).

Haasteessa on tarkoitus valita kuusi kuvaa viime kesästä. Aihe on tottakai täysin vapaa, kunhan vain kuvat ovat viime kesältä. Siispä, suosikkikasveista, kesän projekteista, onnistumisen ilosta, reissuista tai vaikka vain kauniista valokuvista on haasteenne tehty.

Ajattelin tulkita hieman laajemmin haasteen kesä -tulkintaa. Olin helmikuussa Kolumbiassa matkalla, jotkut ehkä muistavatkin aiemmista postauksista, ja siellä vietin omasta mielestäni täydellisen kesäloman. Niinpä valitsin kesäkuvat matkakuvista.

Kun kävin läpi edellisiä kuvakertomuksiani Kolumbiasta, huomasin, että yhdestä kaupungista en ollut vielä julkaissut kuvia lainkaan. Nimittäin Medellinistä, toiseksi suurimmasta ja tärkeimmästä kaupungista Bogotán jälkeen. Oli tosi vaikeaa valita suuresta määrästä kuvia kuutta, joten poikkesin siinäkin haasteesta ja tein kuvaparit.

1. kuvapari.
Medellinin kaupunki on vauras ja köyhä. Vasemmanpuoleinen on otettu hotellin ikkunasta, kun saapumispäivänä paistoi aurinko. Oikeanpuoleisessa kuvassa köysirata vie ylös vuoren rinteelle, jossa kävimme seuraava päivänä. Valitettavasti päivä oli pilvinen ja vuorenhuippua ei näy. Rinteessä asuvat kaikkein köyhimmät. 
2. kuvapari. 
Mansikat olivat todella suuria ja banaaneissa löytyi myös punaisia.3. kuvapari.
Kolumbian tunnetuin kuvanveistäjä ja taitelija Fernando Botero on syntynyt Medellinissä. Kaupungissa on puisto josta löytyy Boteron veistoksia paljon!4. kuvapari.
Uskoisiko, että vasemmalla oleva puu on Ficus eli Kumipuu. Meillä on kotona aika isokin Ficus, noin pari metrinen, mutta ei siinä kuitenkaan kasva tuollaisia "liaaneja". Vieressä oleva Viuhkapalmu on kauniin hopeanhohtoinen.

5. kuvapari.
Paikallisen puutarhamyymälän ruukkuvalikoimaa. Voisi olettaa, että täältä löytyisi myös kasvien siemeniä, mutta eipä niitä ollut tarjolla. Siemeniä myi Home Center, joka oli paikallinen rautakauppa.6. kuvapari.
Punaoksainen puu ei ole Pihlaja, eikä siinä ole marjoja vaan kukkia. Se on Korallipuu, joka tuntui olevan yhtä yleinen kuin meillä Pihlaja. Oksissa ei ollut juuri lehtiä, mutta kukkia sitäkin enemmän. Vieressä on Orkidea siksi, että se on Kolumbian kansalliskukka.


 
Jos haluat tutustua aiempiin postauksiin tuolta matkalla, löytyy niitä useamman klikkauksen takaa:
Kliks, klikskliks, kliks


Kuten Anski kesäkuvahaasteen lopussa kirjoittaa, mitä jos laitettaisiin kesäkuvat kiertämään! Niinpä olisi kivaa jos seuraavat blogit innostuisivat tästä haasteesta:


KesäKukka, Kosmosta ja leijonankitaa
Maria, Puutarhassa
Tuitiina, Tuitiina tuumailee


Mukavaa ja leppoisaa sunnuntaita!

t. Tarja


20 kommenttia:

 1. Mukavia muistoja reissusta. Terv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä onkin mukava muistella, varsinkin näin talvella :).

   Poista
 2. Haaste vastaanotettu ja postaus tehty, kiitos haasteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Käynkin vilkaisemassa millaisia kesämuistoja sieltä löytyy :).

   Poista
 3. Kauniita kuvia ja uhkeat patsaat! Ruukut ovat myös upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ruukut olivat minustakin upeita ja niitä oli todella montaa eri kokoa. Kuvassa on vain osa niistä. Patsaat olivat aika puhuttelevia.

   Poista
 4. Kiintoisia ja eksoottisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivon niiden piristävän katselijoita :).

   Poista
 5. Oi kiva, kiitos haasteesta ! Pitääkin perehtyä tähän lähitulevaisuudessa ! =) Mielelläni vierailisin tuolla kuvassa näkyvällä puutarhalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Tulenkin katsomaan kesätunnelmiasi, kun aika on :). Puutarhaliikkeessä oli ihan tuttuja kasveja, mutta totta kai myös uusia eksoottisia tuttavuuksia.

   Poista
 6. Oi. Ihana reissukesä on ollut sulla. Olisimpa itsekin voinut lähteä jonnekin. Kaunista! Valtaisain kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä reissu oli vertaansa vailla. Lähtisin koska tahansa uudestaan, jos tulisi tilaisuus!

   Poista
 7. Upeat kuvat. Oli varmasti mahtava reissu!

  VastaaPoista
 8. Kiitos haasteesta! Kiva palata haasteen tiimoilla kesätunnelmiin. Olit ideoinut hauskat kuvaparit. Kolumbiassa siis mansikoita ei erota banaaneista ;)

  VastaaPoista
 9. Oi miten ihania kuvia. :) Piristää kummasti tätä pimeää ja lumetonta kaamosaikaa.

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!