keskiviikko 12. marraskuuta 2014

No onkos tullut kevät?

Alkuviikko on nautiskeltu +8-9 asteen lämpötiloja. Niinpä jotkut kasvit ovat pihalla ihan keväisen oloisia.

Nykyään joulukukkana myytävää jouluruusua on alkanut näkyä jo kukkakauppojen valikoimissa. Myös pihallemme istuttamani jouluruusut ovat innostuneet kukkimaan.

Ruukuissa kasvaneet tarhaorvokit laitoin maahan elokuussa. Ne edelleen kukkivat jonkin verran.
Tarhakylmänkukkakin näyttää siltä, että yksi kukka aukeaisi minä hetkenä hyvänsä.Eniten huolettaa nuo jouluruusut... Mitähän niille poloisille tapahtuu kun tulee vihdoin talvi.
Ja kukkivatko ne ensi keväänä ollenkaan?

Pieni muistutus vielä arvonnasta. Vielä ehtii iltaan asti osallistua, kliks.

Mukavaa keskiviikon jatkoa!
t. Tarja

9 kommenttia:

 1. No siellähän on vielä kovasti eloa pihamaalla. En ole huomannut meillä mitään, tai sitten olen sokea. No kyllä jouluruusut... Noille jouluruusuille hyväksi havaitsemani kikka on se, että ennen lumentuoa laittaa päälle muoviämpärin tms. ylösalaisin. Silloin lumi ei pääse painamaan tulossa olevia nuppuja lyttyyn ja jo aukeamassa olevat kukatkin pysyvät kauniina. Lämpimän takia ne eivät peitettä kaipaa, mutta lumi ja märkyys rumentaa kukat. Mulla on myös ruoankuljetukseen tarkoitettuja styroxisia lämpölaatikoita, joita laitan joidenkin pehkojen päälle ylösalaisin. Reunan alle on laitettava kivi tai jokin muu koroke, että reuna ei ole tiiviisti maata vasten, jotta ilma pääsee liikkumaan. Maaliskuussa kun suojan ottaa pois, niin alta saattaa löytyä mahtava yllätys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on hyvä idea, styrox-laatikko! Kiitos vinkistä :). Viime talvena peittelin jouluruusuja hädissäni havuilla, mutta tosiaan keväällä kukat olivat sitten sen näköisiä, että peittoa on ollut päällä... Siis kukat olivat juuri ruskeita ja littanoita.

   Poista
 2. Jouluruusut kukkivat suurin kauniin kukinnoin juurikin syksyn pimeimpään aikaan pihalla, mutta keväällä maan sulettua kitsastelevat pienin kukinnoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin varmasti totta! Kasvin nimikin kertoo, että oikea ja paras kukinta-aika olisi joulu. Tosiaan keväällä kukat voivat olla aika vaatimattomat.

   Poista
 3. Oi joi, sinulla vielä vihertää! Meillä on pakkaset vienyt kaikki kukkaset;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sentään! Sitä minäkin tässä odotan, että jossain vaiheessa se pakkanen tulee ja se tietää sitten kukkien menoa....

   Poista
 4. Ihanat jouluruusut ja ajatella, että sinulla on tarhaorvokitkin vielä kukassa.

  VastaaPoista
 5. Voi, että jouluruusu pukkaa kukkaa... Hieno. Missäköhän mun viimevuotinen jouluruusuni on, jossakin penkissä piilossa...

  VastaaPoista
 6. Kauniita kukkasia sinulla viellä on:)

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!