lauantai 20. lokakuuta 2012

Sinertäviä ja punertavia sävyjä

Tänään oli oikein mukava sää viettää aikaa ulkona. Iltapäivään asti sai kastumatta nauttia raikkaasta syysilmasta. Taivas oli pilvessä, mutta se ei haitannut. Oli tuuletonta ja kohtalaisen lämmintäkin.

Viinirypäleet tuli kerättyä ja punnittuakin. Pikkuinen 1,5 kg sato jalostuu huomenna mehuksi. Mehumaijalla tuosta määrästä saa ehkä litran mehutiivistettä.
Olin siirtämässä sisätiloihin istutusta missä kasvaa Kuningasbegonia. Kuvia istutuksesta löytyy syyskuun postauksesta otsikolla Syysistutus. Ruukkua nostaessani huomasin begonian lehtien joukosta pilkistävän jotain vaaleanpunaista.... Kas, kas, siellähän oli pienen pieniä nuppuja ja yksi aukinainen kukkakin! Jee! En ole koskaan ennen saanut Kuningasbegoniaa kukkimaan, saati pidettyä sitä hengissä seuraavaan kesään. Katsotaan onnistunko nyt tällä kertaa :).

Sitten vielä Rusokirsikan syysväritystä. Pikku puu on vasta tänä kesänä istutettu ja saa sitten nähdä tuleeko siihen ensi keväänä yhtää kukkaan!  Niin, toivossa on hyvä elää :).

 


Lopuksi aivan toisaalle. Helsingissä Valtiotieteellisen tiedekunnan läheisyydessä on pikkuinen kävelykatu, Yrjö Koskisen katu. Kadun varrelle on istutettu maksaruohoja, joiden väri sointuu hyvin niiden edessä oleviin puutarhapenkkeihin.Oikein ihanaa ja värikästä sunnuntaita!

Tarja

7 kommenttia:

 1. voi, sulla kasvaa viinirypäleitä! Minä olen muutaman vuoden haaveillut, että istuttaisin viiniköynnöksen, mutten ole viekä III-vyöhykkeelle uskaltanut. Ehkä kasvihuoneseen uskaltaisi?

  VastaaPoista
 2. Pitäs itsekin alkaa kaivella daalioiden mukuloita ruukuista ja siirtää pelakuut ja inkaliljat sisätiloihin... Kun sais vaan pontta siihenkin touhuun...

  VastaaPoista
 3. Herkullisen muhevia viinirypäleitä!

  VastaaPoista
 4. Ihanat viinirypäleet! Mulla on mennyt ihan poskelleen, suojauksesta huolimatta aloittaa joka kevät kasvun alusta uudelleen ja saa vaan pari metriä vartta kasvatettua kesässä, ei rypäleitä :(

  VastaaPoista
 5. Sinulle on tunnustus blogissani. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet kiitokset Satu! Käyn katsomassa. Sinulle myös mukavaa viikkoa :)

   Poista
 6. Susanna, viiniköynnös vaatii kyllä lämpimän ja suojaisen paikan. Kannattaa kuitenkin kokeilla ehdottomasti :)

  Susanna, daaliat ovat vielä mullakin pihalla. Siihen täytyy vielä ryhtyä :)

  Betweenland, kiitokset!

  Pirkko, kiitos kehuista:) Harmilista, että ei tule satoa! Meillä köynnös kasvaa talon kivijalassa kiinni. Ehkä siksi ei palellu oksat talvella :)

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!