maanantai 3. syyskuuta 2012

Ametisti

Sain merkkipäivänä muutaman lahjan joista haluan kertoa tarkemmin.Kaulakoru ametistisydämellä varustettuna. Korun on tehnyt Piuhaputiikki tilaustyönä. 

Kivestä kerrotaan näin. Ametisti on suosittu meditaatokivenä. Kaunis tumman violetti väri hoitaa kruunuchakraa. Kivi on henkinen opettaja sielulle, tietäjän kivi. Se opastaa intuitiivisessa näkemisessä, rauhoittaa käyttäjäänsä ja sitä voidaan käyttää mm. univaikeuksissa, rasitustiloissa, koti-ikävään, särkyihin ja hermostumiseen. 

Toinen lahjani liittyy moniin epäonnistuneisiin yrityksiin kasvattaa verivaahtera. Sitä on yritetty siemenistä ja pienistä vaahteran taimista, joita olen löytänyt isojen puiden lähistöltä. Yritykset ovat tuottaneet huonosti tulosta. Pihallamme ei siis vielä kasva tuota puuta, mutta kohta tähän tulee muutos! Puoliso vei minut yllätyskäynnille taimitarhalle, jonka valikoimista sain valita vaahteran. Valitsin pari metrisen HURMEVAAHTERAN. Laji kasvaa 5-10 m korkeaksi, kukat ovat kellanpunaiset, lehdet puhjetessaan loistavan punaiset ja myöhemmin kiiltävän punaruskeat.

Muutama mainitsemisen arvoinen kasvi kukkii tällä hetkellä. Kivikkoryhmässä soma pikkukukkainen Kellolobelia (Isotoma). Se on tämän kesän hankintoja ja sen pitäisi olla monivuotinen. En ole vaan löytänyt oikein tietoa kasvista. Mahtaako kellään olla kokemusta tästä?


Lyhtykoison eli juutalaiskirsikan kehittymistä on hauska seurata. Kukka muuttuu vihreäksi lyhdyksi ja lyhty myöhemmin oranssiksi. Lopuksi lyhdyt voidaan kuivata. Tässä kuvia siitä eri vaiheissa.
Syyssyrikkän kukinta on menossa. Kuten viime keväänä kerroin, se selvisi viime talvesta hyvin klikkaus. Talvella taas kerroin sen talvisuojauksesta näin, klikkaus. Muiden samassa jutussa olleiden kasvien kohtalosta raportoin toisella kertaa, koska kaikille ei ole käynyt yhtä hyvin.

Olen tässä pari viikkoa ihmetellyt, kun kasvihuoneessa ei ole näkynyt montaakaan kypsää tomaattia :(.  Hmm... mietin... rikosilmoitusko tässä pitäisi tehdä... vain mitä. Mutta sitten yhtenä päivänä löysin todistusaineistoa. Ahaa.. raakoja puoliksi syötyjä tomaatteja! Todistusaineisto piti tietenkin kuvata.Rikoksen tekijää ei ole vielä tavoitettu. Liekö sitten asialla ollut joku Takkuturkki tai Siipiveikko. Ovi on ollut enimmäkseen kiinni, mutta luukut aukeavat automaattisesti päivisin. Niistä voi näppäräliikkeinen luikahtaa sisään. Tämä johtolanka johti pääepäillyn jäljille. Niinpä vahvasti epäiltynä tällä hetkellä on Kurre Oravainen! Toki mielelläni kerään lisää tietoa sen liikkeistä, joten tutkinta jatkuu.....  :). 


Lopuksi kuva kukkivasta elokuunasterista. Tämän kera toivotan hyvää syyskuun alkua! 
Tarja
11 kommenttia:

 1. Hyvää syyskuun alkua sinullekin, aivan hurmaava tuo korusi ja tettettynä se onkin sitten myös uniikki :)
  Voihan kurre- varasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Niinpä, nälkä se on Kurrelakin :)

   Poista
 2. Upeita ja ilmeisen mieleisiä lahjoja! Voi kurrea, ettei vain tulisi masu kipeäksi raaoista tomaateista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kyllä ovat! Ehkäpä sen masu on tosiaan tullut kipeäksi, kun ei ole kokonaan raakileita syönyt :)

   Poista
 3. Ihania lahjoja saitkin! Ametisti kuuluu mun suosikki-korukiviin, se on tosi kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Purlina! Ametisti värinsä puolesta on mitä kaunein :)

   Poista
 4. Ovatpa ihania, varsinkin tuo väri!

  VastaaPoista
 5. Mukavaa syyskuuta sinullekin! Onnea näin jälkikäteen. Sait kivoja lahjoja. Jos tuo kivi auttaa hermoiluun, pitäisiköhän minunkin hankkia sellainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Satu! Lahjat ovat mieleisiä. Voithan sitä kokeilla, ainakaan siitä ei ole haittaa. Kuuluvathan kivet luontoon ja ovat aitoja "luonnontuotteita" kuten me ihmisetkin.

   Poista
 6. Tarja, mitenkäs tuo kellolobelia on sulla menestynyt? Siitä löytyy kovin vähän tietoa kuten mainitsitkin.

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!