tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pyhäpäivien päätteeksi

Tulppaanien lumo -näyttelyyn ehdin viho viimeisenä aukiolopäivänä. Olin jo heti aamu kymmeneltä Kasvitieteellisen ovenrivassa kiinni ja ensimmäisten joukossa sisällä. Vajaan tunnin saikin ihastella ja kuvata kaikessa rauhassa, sen jälkeen alkoi tupa täyttyä. Siinä vaiheessa oli viisainta siirtyä muille osastoille.

Tänä vuonna näyttelyssä oli pääsiäisen kunniaksi enemmän narsissilajikkeita ja vähemmän tulppaaneja. Narsissien runsauden takia näyttely oli hyvin "valoisa". Paljon oli valkoista ja vaalean keltaista.Näpsäsin Kasvitieteellisen pihalla pois lähtiessäni muutaman kuvan kevätkukkijoista. Ensimmäisessä kuvassa kevätkurjenmiekka, seuraavassa virvalilja ja alimpana talventähti. Sarin blogissa Sarin puutarhat on myös juttua talventähdestä.


Illan tullen ehdin vielä kuopsuttamaan omalla pihalla yhtä kukkapenkkiä. Siinä ja muuallakin näkyi kasvun alkuja.

 

 
Ritarinkannus ja särkynytsydän tulossa kilpaa esiin.


Toisaalla näkyi esikko ja komea maksaruoho.
 
Aivan kuin puupionissa näkyisi silmu? Vieressä on nousemassa raparperi.


Aurinko lämmitti niin mukavasti, että kävin tarkistamassa kasvihuoneen lämpömittarin. Mittari näytti huikeat +25 astetta!  :)


  

 

5 kommenttia:

 1. Sieltä se kevät tulee!
  On hirmu ilahduttavaa nähdä omassa kukkapenkissä eloa talven jäljiltä :)

  VastaaPoista
 2. Ihania elon merkkejä kukkapenkissäsi!

  VastaaPoista
 3. Kylläpä kevät on ihanasti aluillaan:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille! Tulevana viikonloppuna kevään tarkkailu senkun jatkuu! Otan muutamasta kasvista talvisuojat pois... saa nähdä miten ne ovat selviytyneet :)....

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!