torstai 21. marraskuuta 2013

Dancing Queen seuranaan Athene

Viisi viikkoa sitten nostin amarylliksen sipulit ulkoa sisään, leikkasin lehdet ja istutin ne uuteen multaan. Sen jälkeen olen vain odotellut.... näkyisikö merkkejä kukista...
Kukkia ei näy, ainakaan vielä. Luin jostain, että kukkavanan ilmestyminen kestää kahdeksan viikkoa istutuksesta !?
Vielä ei kai kannata luopua toivosta. Tosin en ole koskaan saanut yhtäkään vanhaa amarylliksen sipulia kukkimaan joulukuussa. Yleensä ne ovat kukkineet ihan eri kuukausina, kuten viime helmikuussa teki Athene. Dancin Queen amarylliksen sipulin ostin syksyllä 2011 ja tuolloin se kukki jouluna komeastia (kuva alla). Sen jälkeen en saanut sitä kukkimaan seuraavana vuonna.

Lady Lamp - ruukkujen vieressä - toivoisi myös näkevänsä jotain muuta kuin lehtiä....
Lady paistattelee valossa odottava ilme kasvoillaan....
Vintage Art Deco -tyylinen pöytävalaisin on löytö Brysselin kirpputorilta muutama vuosi sitten. Siinä ei silloin ollut varjostinta, joten en tiedä millainen siinä kuuluisi olla. Ehkä jokinlainen pyöreähkö lasikupu kenties?
Hyvät ystävät, oletteko saaneet vanhan amarylliksen sipulinne kukkimaan uudestaan?


Mukavaa viikonlopun odotusta!

8 kommenttia:

 1. Minullakin kukkivat amaryllikset ihan millon lystäävät jos kukkivat ollenkaan:( Kyllä minullakin taas tästä huolimatta on kaksi sipulia tuolla vintissä uudelleen istutettuna, lehtensä ovat jo hujopit;)

  VastaaPoista
 2. Minulla ihan sama juttu, yksi kukki kerran pääsiäisenä. Mutta niiden kukka on aina yhtä iloinen yllätys.

  VastaaPoista
 3. Olen luopunut amaryllisten kukittamisesta. Jos ne kukkivat on kukinta melko vaatimatonta, en varmaankaan osaa hoitaa sipuleita oikein.

  VastaaPoista
 4. Enpä pysty antamaan muita vinkkejä, kuin että kipaise kukkakauppaan. En ole koskaan saanut amaryllistä kukkimaan. Nytkin yksi amaryllis nököttää ikkunalla odottan kukkavanaa, vaan ei näy. Huonolta näyttää.
  Vinkkien sijasta toivotan sinulle mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Minna, aina sitä voi yrittää. Kauniita ne ovat, vaikka kukkisivat kesällä.

  Sussi, näin se on :).

  Cheri, voihan sitä hankkia kaupasta valmiiksi kukkivan. Ehkä minäkin jossain vaiheessa luovutan :).

  Between, ihmettelen, kun monessa paikkaa tähän aikaan vuodesta neuvotaan kuinka saat amarylliksesi kukkimaan. Ja kuitenkin se onnistuu kovin harvoilla. Oliskohan tässä vain mainoskikka sipuleiden myynnin lisäämiseksi....

  VastaaPoista
 6. Onhan siellä jo vihreää näkyvissä ja vielä on aikaa kasvaa ja komistua :)

  VastaaPoista
 7. Sipulin säännöllinen lannoitus ja kastelu kukinnan jälkeen on se juju jolla saadaan uusi kukinta aikaiseksi, kuten yleensä kaikilla sipulikasveilla. Sipuli kerää siis ravinteista voimaa sipuliin. Kastellessa itse sipuli ei saisi kastua. Kesällä ulos ja syksyä kohti lannoitusta vähennetään ja ilmojen viiletessä amaryllis siirretään sisätiloihin. Lokakuussa lepotila noin 17 asteessa kolmisen kuukautta. Kun sipuli alkaa työntää uutta kasvua istutus uuteen multaan.

  VastaaPoista
 8. Katja, onneksi on sentään vihreeää :). Sehän on merkki siitä, että elossa ainakin on.

  Kruunu Vuokko, kiitos hyvistä ohjeista. Tuo lannoitus unohtuu ainakin minulta. Se on varmasti vielä tärkeämpää sellaisella sipulilla, joka kasvaa ruukussa vähäisessä mullassa, kuten amaryllis.

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!