keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Inventaario

Pari postilaatikkoon kolahtanutta siemenluetteloa ovat vielä avaamattomina. Viime kevään, ylimitoitetuista siemenhankinnoista viisastuneena, ajattelin pysyä tänä keväänä kohtuudessa. Inventoin varastoni ja määräksi laskin noin 65 pussukkaa, joista viitisentoista on täysin käyttämättömiä.
Tosin viime keväänäkin tein vastaavan inventaarion ja sen jälkeen pysyin päättäväisenä poissa verkkokauppojen sivuistoilta, mutta.... kuinkas kävikään... innostuin sitten liikaa kauppojen siemenvalikoiman edessä :).  Nyt ajattelin hyödyntää vanhan varastoni ja hankkia vain muutamia lajikkeita.

Hankintalistallani on: tomaattia, paprikaa ja värinokkosen erivärisiä muotoja. Kiinnostaisi myös kokeilla kesäkuuruohon kasvatusta sen koristeellisten siemenkotien takia. Lisäksi tahtoisin koristehirssiä ja jotain muuta heinäkasvia.

Viime vuoden viimeisimmät hankinnat ovat marraskuulta, kun syysmyrkkyliljan sipuleiden ohessa tilasin jättiunikkoa ja yhtä värinokkoslajiketta. Bonuslahjana paketissa oli myös kesäleimua.
Nii-iiin... nyt yritän pitää pääni kylmänä ja hankinnat minimissä. Saapa nähdä miten eukon käy :).


Mukavaa loppuviikkoa ja tervetuloa Pepita sekä Callista viettämään "parasta aikaa" seuraamme!

Terkuin    
Tarja
    

21 kommenttia:

 1. Minä en ole ikinä tilannut siemeniä, kun ei ole tullut luetteloitakaan. Toisaalta ehkä em. Syystä ei ole tullut luetteloita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, minusta painetut luettelot ovat turhia, koska kaikki löytyvät ao. verkkokauppojen sivuilta. Olen tilannut parista verkkokaupasta, mutta eniten olen ostanut myymälöistä.

   Poista
 2. Voi kun löytäisin jostakin samanlaista tahdon voimaa !
  Siemeniä tuli hamstrattua yli oman tarpeen viime syksynä alesta ajatuksella jotta keväällä en mitään enää tarvi, tarpeeseen tai ei, muutama pussi on jo tilattu :) mm. tuota samaa valkoista (kunikaallista ?) unikkoa odotan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, kotona istuessa on helppo sanoa "en osta", mutta kuinka pysyä poissa kauppojen telineiden luota :) Syvä huokaus!

   Poista
 3. vaikea niitä on vastustaa. Yleensä aina löytyy vielä kaikkia uutuuksia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, tuo on totta! Valikoimaa on kertakaikkiaan liikaa :)

   Poista
 4. Taitaa olla yleinen ongelma tuo liiallisten siementen hamstaaminen. Inventaario on hyvä tehdä ajoissa, sillä siemenlaatikossa saattaa olla jo monta aarretta. Nyt on itsehillintä koetuksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, meissä puutarhureissa on "hamsterin vikaa" :). Lisäksi pusseissa on monta kertaa aivan liikaa siemeniä. Ei tavallinen kotipuutarhuri välttämättä niitä kaikkia tarvitse. Jo pihan kylvöalat asettavat rajoituksensa, ei ne kaikki sinne vaan mahdu!

   Poista
 5. Ihanaa, noita on kiva hypistellä ;)

  VastaaPoista
 6. Kyllähän noita pussukoita on tuonne varastoon kerääntynyt;suurin osa kuitenkin on sellaisia joita on tullut käyttettyä,mutta ei ihan kaikkia kerralla.

  Tuosta sun siemenkuvasta tulikin mieleen,että sinipallo-ohdakkeen siemeniä pitäisikin vielä jostain löytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kyllä iso osa on avattuja, onneksi. Minusta siemeniä voitaisiin myydä per kappale -periaatteella. Eli osta niin monta kuin tarvitset, ei jäisi yli. Hah, tässähän olisi jollekin liikeideaa :)

   Poista
 7. Oi oi mitä aarteita, siemenet ovat ihania hypisteltäviä. Yritän myös pysyä kohtuudessa - vaihtelevin tuloksin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pivi, varsinkin sellaiset pussukat, joissa on näyttävät kuvat, ovat minusta kivoja. Näin siitä saa paremman kuvan lopputuloksesta :)

   Poista
 8. Kyllä se on hankalaa pitää pää kylmänä siementen kanssa, varsinkin kun näkee miltä niiden parhaassa tapauksessa pitäisi näyttää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, noin se juuri on :) Kivoja ovat näyttävillä kuvilla varustetut pussukat! Tietysti niihin on valittu edustavimmat yksilöt, mutta joskus voi jopa onnistua samaan. Se vasta palkitseekin :)

   Poista
 9. Upea valikoima. Viimeyönä kaksi siemenesitettä raksittaneena taidan minäkin yltää jo pian harrastelijan oikealle tasolle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, kiitos :) Tervetuloa hurahtaneiden/harrastelijoiden joukkoon!

   Poista
 10. Se juuri on vaikeaa kaikkien herkkujen edessä! Melkein sama kuin syömisessä, mutta melkeimpä helpommin jää suklaat kaupan hyllyyn kuin kukan siemenet. Sitten tuskailee tilan puutteen kanssa, kun ei tiedä, minne niitä purkkeja ripottelisi...
  Mutta haaveilu on niiin mukavaa:) Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. On sulla kyllä hyvät siemenvarastot, vähän joka lähtöön. Tiedän tunteen, vaikka kuinka päättää ettei yhtään pussukkaa lisää, niin...

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!