tiistai 24. helmikuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia


Blogielämä on ollut minun osaltani kovin hiljaista viime aikoina. Työt ovat pitäneet arkipäivät kiireisenä. Viikonloppujen yhteydessä taas ovat kaikenlaiset virukset päässeet niskanpäälle ja makoilu sohvalla tai vuoteessa on ollut ykkössijalla.

Niinpä ehti jo turhankin pitkä aika kulua siitä, kun Tuitiina heitti 7 kysymyksen haasteen blogiini. Lupasin vastata paremmalla ajalla ja nyt se aika on vihdoinkin koittanut! Kysymysten lomassa lääkettä kevätkuumeeseen (onkohan sellainen virus olemassa?) kuvien muodossa.


Viime keväänä nämä Jan Bos hyasintit kukkivat ensimmäistä kertaa. Toivottavasti nämä olisivat tänäkin keväänä yhtä komeita. Laji on puutarhahyasintti, joiden pitäisi suotuisalla paikalla kukkia vuodesta toiseen. Näiden komeudesta innostuneena istutin viime syksynä myös sinisiä Blue Jacket ja valkoisia Carnegie -lajikkeita.
1. Lempikirjasi ja/tai elokuvasi miksi juuri se/ne?

Kulloinenkin lempikirjani riippuu siitä, mitä on tullut luettua juuri äskettäin. Viimeksi luin Anita Morjaanin kirjan Kuolema antoi minulle elämän. Kirjoittajan omakohtainen kokemus ja siitä kumpuavat elämänohjeet antoivat ajattelemisen aihetta.


Muutama rimpsureunainen Daytona -tulppaani viime keväänä oli kokeilussa. Katsotaan jaksavatko nousta tänä keväänä.2. Tärkein esine jokaisessa päivässäsi (jos unohdetaan kännykkä) :D ?

Jos olisin käytännöllinen sanoisin, että hammasharja. Mutta koska olen jonkin verran turhamainen sanon LÄMPÖRULLAT, ilman niitä kun ei voi elää ;).


Jotain sinistäkin! Uskolliset helmihyasintit eivät varmasti petä tänäkään keväänä. Toivottavasti ovat levinneet entisestään.3. Oletko illan virkku ja aamun torkku, vai toisinpäin ja onko näin ollut aina?

Olen illan torkku. En kykene valvomaan kovin myöhään, vaikka olisinkin saanut nukuttua riittävän yöunen. Tämä on ollut aina näin. Riittävä yöuni on minulle 7-8 tuntia. Jos tästä poikkean olen puolinukuksissa koko päivän.


Varmoja jokakeväisiä kukkijoita ovat lummetulppaanit. Nämä Heart's Delight tulppaanit pysyvät yöllä ja pilvisenä päivänä somasti supussa. 4. Saako sinut suuttumaan ja jos saa lepytkö helposti?

En suutu kovin helposti ja en ole pitkävihainen. Mutta jos koen itse tai huomaan toisten kokevan epäoikeudenmukaista kohtelua, kiukkuni nousee.


Tämä kaunis punainen ihanuus on jotain vanhaa tulppaanikantaa, jonka nimeä en tiedä. Se on löytynyt pihaltamme jo alusta lähtien. Jouduin viime syksynä siirtämään sipulit kellarin ikkunan edestä toiseen paikkaan. Terassin rakentamisen jälkeen niiden kasvupaikka muuttui niin kuivaksi, että sipulit ja kukinta kuihtuivat sen myötä pienemmiksi. Toivottavasti uusi paikka saa ne taas kukoistamaan, kuten tässä kuvassa toissa keväältä.5. Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi ja miksi juuri sinne?

Japaniin! Sinne olen lähdössä jo maaliskuussa! Siellä kiinnostavat tietysti japanilaiset puutarhat, ruoka ja kulttuuri ylipäätään houkuttelee.


Kaksi seuraavaa kuvaa on otettu pari vuotta sitten Roihuvuoren japanilaistyylisestä puutarhasta Helsingistä.6. Paras muisto lapsuudestasi?

Olin 8-9-vuotias. Pihalla oli puusta pudonnut Räkättirastaan pesä. Pesän mukana oli pudonnut kolme poikasta. Poikasten vanhempia ei näkynyt lähistöllä, joten "pelastimme" veljeni kanssa poikaset ja veimme ne kotiin. Veljeni teki niille häkin laudasta ja kanaverkosta. Ruokimme poikasia kauraryynimössöllä ja kastemadoilla.
Kun poikaset olivat tarpeeksi vahvoja ja osasivat lentää, avasimme ikkunan ja päästimme ne maailmalle.
7. Mites peukalo, vihertääkö se vai onko se keskellä kämmentä?

Kyllä peukkuni on mielestäni vihreä. Muutama sukulainen on sanonnut, että saan kasvamaan melkein mitä vain. No, itse en olisi ihan noin varma itsestäni. Onhan niitä monia takaiskujakin ollut :).


Ihan mukavaksi yhdistelmäksi ovat osoittautuneet krookset ja lummetulppaanit.Kuten haasteeseen kuuluu, keksin seitsemän omaa lisäkysymystä. Näiden vastaamiseen olisi pitänyt haastaa muutamia blogisteja. Arvelen, että moni onkin jo vastannut ainakin yhden kerran tähän haasteeseen, jotkut ehkä jo moneenkin kertaan.Joten en haasta ketään erityisesti, vaan kysymykset voi halutessaan napata kuka tahansa puutarhailusta innostunut.

Jos innostut vastaamaan ja on aikaa, niin tässäpä kysymykset:
 1. Oletko tilannut siemeniä ulkomailta?
 2. Miten kuvailisit puutarhaasi? Onko se luonnonmukainen, Cottage garden -tyylinen, perinnepuutarha, muotopuutarha vai trendikäs. Tai jotain ihan muuta?
 3. Kolme tärkeintä työkalua/työvälinettä, joita käytät puutarhassasi?
 4. Jos sinulla olisi 2 m x 2 m vuokraviljelypalsta, mitä kasvattaisit siinä?
 5. Onko jäykkäkouristusrokotuksesi voimassa?
 6. Milloin sinun mielestäsi alkaa kesä?


Seuraava kuva antaa jo toivonpilkahduksia keväästä. Pihallamme nimittäin pilkistää jo hyasintin, tulppaanin ja krookusten alkuja. Ja silmujakin näkyy oksissa. Jee, kevät tulee!
Oikein jännittävää alkukevään odotusta!

T. Tarja


22 kommenttia:

 1. Mukava blogipostaus ! Kuvat saivat kaipaamaan kevättä entistä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukka, kuvia valitessa tuli minulle myös aivan valtava kevätkaipuu. Kuinka ihana aika onkaan vielä edessä :).

   Poista
 2. Niin ihania kuvia! KIva postaus:)

  VastaaPoista
 3. Kauniita kukkasia, siellä on kevät jo pitkällä, täälläkin krookuksen alkuja näkyy seinustalla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ritva, täällä ei ole enää lunta juuri lainkaan. Ihanaa, krookuksia!

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia ja hyvät vastaukset. Kannatti odottaa sitä parempaa aikaa...;)
  Voisi vaikka napata kysymykset....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska kiitos, kiva jos viitsit vastailla kysymyksiini :).

   Poista
 5. Kauniit kuvat Roihuvuoren japanilaisesta puutarhasta. Sinne pitäisikin joskus suunnata. Japanilaiset puutarhat ovat niin upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barbajovis kiitos.Roihuvuoren japanilaisessa kannattaa ehdottomasti käydä, jos on tilaisuus. Toukokuussa hanamin aikaan siellä upeaa, mutta muulloinkin se on tosi kaunis.

   Poista
 6. Ihana postaus! Oi, nuo hyasintit ovat kerrassaan upeat! Hyvää lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia ja kivoja vastauksia kysymyksiin.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Linda, Thank You for visiting my blog. I will soon return visit Your blog :).

   Poista
 9. Sanovat, että parempi myöhään, kun ei millonkaan ;-P
  Mukava kun ehdit ja jaksoit, kiva täällä on vastauksiasi lueskella! Ja Japanin reissua tiedossa, jees!
  Teillä jo kevättä siellä kovasti näyttäisi olevan tulossa, me vielä täällä itäsuomessa odotellaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on Tuitiina! Kyllä ne lumet siellä Teilläkin kohta katoavat, odota vain. Sitten kaikki ihanat sipulikukkien alut paljastuvat!

   Poista
 10. Ihan varmasti sinulla on viherpeukalo. Johan se näistä kuvista näkyy. Ihania kevätkukkijoita, etenkin nuo tämän kevään piipot. VAU! Ja tuo Roihuvuoren puisto täytyy painaa mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö Between, kiitos kannustuksesta. Kiva, jos innostuit Roihuvuoren japanilaisesta puutarhasta :).

   Poista
 11. Voi ei! Meidän pihalla on vain lunta, lähes puoli metriä! Kivoja vastauksia ja kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, odottavan aika on pitkä, mutta kohta sieltä Teidänkin pihalta lumet saavat kyytiä! Kaikki ne sinunkin ihanat sipulikukkasi odottavat vain h-hetkeä :).

   Poista

Ilahduta viestilläsi!