keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Laatuaikaa

Kokonainen UUSI VUOSI on edessämme! Voiko olla ihanampaa, koska parhaat vuodenajat ovat vielä tulossa. Tätä  talvea on vielä jäljellä ja ilmat voivat vielä tästä muuttua, mutta tällä hetkellä tuntuu – ei niin mukava talvi tähän asti – tästä eteenpäin voi odottaa innostavaa kevättä ja kesää.
Päässäni ja kannettavani ruudulla PYÖRII kohta uusia suunnitelmia sekä siementen ja taimien tilauslistoja. Tulossa on aika, kun pääsen tarttumaan lapion ja haravan varteen, upottamaan sormeni multaan....  Laatuaikaa siis tiedossa! Ainakin minun mielestäni.
Mikä ihmeen LAATUAIKA...? Sivistyssanakirjasta ei löydy moiselle sanalle selitettä. Kirjan mukaan sanaa ”laatu” käytetään, kun kuvataan sitä mikä on jollekin ominaista tai jonkin ominaisuus. Laatuaika -ilmaisua käytetään ainakin usein perheen ja lasten yhdessä viettämästä ajasta. Vietetään KIIREETÖNTÄ laatuaikaa perheen ja lasten kanssa....
Perheellemme on hyvinkin luvassa laatuaikaa helmikuussa, ainakin toivon niin. Matkustamme Kolumbiaan. Olemme saaneet kutsun sinne, mieheni pojan ja hänen kolumbialaisen nuorikkonsa häihin.
Odotan, että matkalla on mukavaa YHDESSÄOLOA ja ELÄMYKSIÄ.
Entä laatuaikaa IHAN itseni kanssa? Siihenkin on hyvät mahdollisuudet tänä vuonna. Olen jäämässä puolen vuoden vuorotteluvapaalle, kun kesä koittaa.
Vuorotteluvapaalle jääminen on ollut jo pitkään haaveenani, mutta taloudelliset asiat ovat sitä jarruttaneet. Tietysti toimeentulo mietityttää nytkin, mutta uskon selviävän tuosta ajasta pienen säästöni avulla.

Ajatus VAPAASTA kypsyi vähitellen, mutta varsinaisen päätöksen tein, kun julkisuuten tuli tieto, että vuorotteluvapaan ehtoja ollaan taas kerran muuttamassa. Niinpä ajattelin, nyt tai ei koskaan. Työuraa on jo kertynyt kymmeniä vuosia, joten irtiotto arkisesta aherruksesta on tervetullutta. Saan vähän ottaa rennommin ja on aikaa keskittyä harrastuksiini.

Toiveissa on olla ainakin, kuten hauskasti sanotaan, IHAN PIHALLA ;).
Ehkä näistä tunnelmista on hyvä lähteä toteuttamaan pientä yllätystä, jonka olen aikonut järjestää blogiini. Tulkaapa siis pian uudestaan kurkkaamaan tänne. Mielellään heti jo HUOMENNA... !
Iloisin terveisin,

Tarja 
11 kommenttia:

 1. Minäkin odotan jo toiveikkaana kevättä! Hyvää uutta vuotta :). t.Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, emme varmasti ole ainoita "odottajia". Kevät on ihanin! Kiitos samoin, valoisaa Uutta Vuotta :o).

   Poista
 2. Suunnitelmasi kuulostavat todella mukavilta!

  VastaaPoista
 3. Hyvää uutta vuotta ja iloista laatuaikaa!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa siltä, että teille on tulossa aivan ihana vuosi - todellista laatuaikaa tiedossa monessakin mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toiveikas olen tulevan vuoden suhteen :). Antoisaa Uutta Vuotta myös Sinulle Marietta!

   Poista
 5. Vuorotteluvapaa kesällä kuulostaa oikein hyvältä!! Ihanaa, kutkuttavaa ja onnistuneiden suunnitelmien täyttämää vuotta toivon sinulle!

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuvat. Vuorotteluvapaa on ihanaa aikaa, mutta taloudellisesti tulee kalliiksi. Olin vuoden ja tyyriiksi tuli! Mutta kannatti! Hyvää Uutta Vuotta 2014, Tarja!

  VastaaPoista
 7. Ihana aika aloittaa vuorotteluvapaa :) Toivon sinulle oikein ihanaa puutarhavuotta! Sattumalta tulin blogiisi ja palaan vielä lukemaan vanhempia postauksiasi myöhemmin..

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!