maanantai 27. tammikuuta 2014

Taistelutanner...Ei sentään piikkilankaa pihalla, mutta verkkoa siellä ja verkkoa täällä. Piha näyttää ihan taistelutantereelta, koska taistelu pitkäkorvia vastaan on käynnissä.
Lumi paljastaa kaiken. Jäljistä päätellen näyttää siltä, että pihalla marssii kokonainen pataljoona rusakoita.


Todisteena myös niiden käynnistä on melkein paljaaksi kaluttu Sininata.

Olen aika monta kasvin tai puun menetystä kokenut edellisinä talvina, joten tänä talvena olen verkkojen avulla minimoinut mahdolliset vahingot.


Tietysti pitäähän rusakoidenkin saada syödäkseen, mutta luulisi metsästä vielä löytävän niille ravintoa? Lumikerros on niin ohut, että se ei ainakaan ole esteenä ravinnon löytymiselle.

Viimeisessä kuvassa ei sentään lepää edesmennyt jouluruusu.... Vaan tämän tarhurin toiveikas yritys, auttaa jouluruusua selviämään tästä kovin vähälumisesta talvesta. 

Viikonloppuna oli taivas meillä kovin pilvinen! Toivokaamme, että aurinko näyttäytyisi joku päivä taas....

  TARJA 

 

19 kommenttia:

 1. Onnea vaan taistelutantereelle! Ymmärrän harmituksesi.

  VastaaPoista
 2. Kiva kollaasi ja mukavat kuvat.
  Ihkuinen jouluruusu raukka.
  Pakkasta ainskin on luvattu taas, ehkä siihen kuuluu myös aurinko.
  Iloa uuteen viikkoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle! Toivotaan, että jouluruusu selviää :).

   Poista
 3. Ihan niin.On todellakin vähän lunta, vähän hirvittää miten omat jouluruusut selviävät ekasta talvestaan, ja kuinka kärhöille käy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta saisi tosiaan tulla lisää... Kärhöt peitin hiekalla, kun ei ollut vielä routaa. Se kuulemma suojaa niitä...

   Poista
 4. Puput vierailevat pihassa herkkujen toivossa. Omenapuut ja muut kasvit maistuvat paremmilta kuin metsän peruskasvit.

  Olen nähnyt niiden kaivavan tassuillaan ruohonkorsia esille . Vielä on sen verran vähän lunta, että niiden pitäisi löytää ravintoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omenapuu taitaa olla jänoille mieluisinta herkkua. Tuttavan kanikin tykkää omenapuun oksista :).

   Poista
 5. Täällä on myös hirveästi pitkäkorvia ja kaikki puut saa suojata.... Niilon aita onneksi estää pupujen pääsyn kukkapenkkeihin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös harkinnut koko tontin aitaamista, mutta vielä ei olla siihen puuhaan lähdetty.

   Poista
 6. Oi oi, nuo pupuset ovat kyllä inhottavia vieraita puutarhassa. Niin monet omenapuun alut ovat meiltäkin syöneet. Nyt ei ole jälkiä näkynyt. Me aidattiin tontti viime kesänä, mutta onhan siellä koloja mistä pupunen mahtuisi. suojattiin puut vielä varmuuden vuoksi :)
  Löysin vasta kauniin blogisi. Täällä on vaikka mitä luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan hyvä, puiden suojausten kannalta, että ei ole paljon lunta. Suojaverkkojen korkeudet riittävät nyt. Toisin on ollut edellisinä talvina. Tervetuloa lukemaa toistekin jorinoitani :).

   Poista
 7. Puput nuo ikuiset ihastuttavat pahantekijät, pahinta mitä ovat joskus täällä meillä tehneet tuhoja on sinikatajan kaluaminen aivan olemattomiin.
  Olen koettanut hyvinkin lempeätä suojausta, tuomen oksia olen laittanut pienen pensaan tai puun suojaksi ja monesti tuo suoja on auttanut. Pupu ei kalua tuomen oksaa.
  Tämä ihmisen ja eläinten sopuisa rinnakkaiselo on joskus tällaista tai aika usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai kelpaa jänöille katajakin! Kasvaisipa tuomi meidänkin pihassa. Käyttäisin mielelläni jotain muuta konstia kuin rumia verkkoja :).

   Poista
 8. Puput ovat risteilleet meidänkin pihassa, mutta luultavasti vasta keväällä nähdään, millaisia tuhoja ne ovat mahdollisesti saaneet aikaan. Myyrien ja lumettoman talven lisäksi. Toivotaan kuitenkin parasta eli vähäisiä vahinkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä jää nähtäväksi, onko taistelu kannattanut :). Kukkien sipulien katoaminen, on tietysti toinen ikävä yllätys.

   Poista
 9. Meillä kanssa muutamat pupunjäljet risteilevät puutarhassa eikä omppupuita tai mitään muitakaan ole edes verkotettu. Ei nyt eikä menneinäkään talvina. Ei ole tullut onneksi suurempia vaurioita. *kopkop*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä teillä on löytynyt pupuille tarpeeksi ruokaa ympäristöstä, niin ovat istutetut puut ym. säästyneet. Toivottavasti myös jatkossa on näin :). Piha ilman verkkoja on paljon nätimpi!

   Poista
 10. Voi ei, mulla on kevättalven suojaukset tekemättä. Eräänä keväänä meni kärhö ihan sentin siiliksi!

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!