keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Puun päivänä 💚


Puun päivä on vuosipäivä, jolloin kehotetaan istuttamaan puita. Suomessa puun päivä on 27. syyskuuta Vesan päivänä. Päivän tarkoitus on kiinnittää huomiota puiden ja metsien merkitykseen ja suojeluun. Useissa muissa maissa puunistutuspäivää vietetään maaliskuun puolivälissä.

Puun päivää voi myös viettää valitsemalla kaunein tai merkityksellisin puu. Koska minulla ei ole puuta istuttaa, tuo sopii minulle päivän teemaksi. Olisin voinut valita pihan 50-vuotiaan tammen tai valtavan kokoisen vaahteran, vanhat puut kun merkitsevät minulle paljon ja ne kertovat omaa tarinaansa. Valitsen kuitenkin puun mikä on tällä hetkellä kaunis ruskapuvussaan ja sillä on muutakin merkitystä. Tuo puu on rusokirsikka, joka kasvaa "huvikummuksi" nimetyllä alueella. Rusokirsikan taimen sain viisi vuotta sitten lahjaksi siipaltani. Rusokirsikasta on silmän iloa keväällä kukkivana ja syksyllä ruska-aikaan.

Koska puut voivat elää ilman ihmistä, mutta ihminen ei voi elää ilman puita, toivotan menestystä niin isutetuille puille kuin luonnonmetsille. Puiden tärkeyttä korostaakseni keksin tehdä aiheesta haasteen.

Haastan kolme blogiystävää kertomaan itselleen merkityksellisestä tai kauniista puusta.
Haasteen saavat: 
Kerro kirjoituksessasi kuka sinut haastoi ja laita haaste kiertämään kolmelle tai useammalle bloggaajalle.

Toivon haasteen innostavan ja näin tekevän tunnetuksi monia puita 🌳!
Myös kuka tahansa voi halutessaan ottaa tämän haasteen vastaan 🌲💚.25 kommenttia:

 1. Kaunis on rusokirsikkasi ja kiva haasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa jos innostut vaikka mukaan haasteeseen :).

   Poista
 2. Onpa kaunis ruska! Minun pihallani on isojakin puita ja muutamista puista ja pensaista on hyviä muistoja. Jotkut olen siirtänyt äidin ja anopin pihalta, jotkut tädeiltäni ja vanhalta taloltamme. Vaahteran taimia toin joskus etelä-Suomesta lomamatkalta ja viimeksi kaivoin lumimarjan juurakkoa ystäväni pihalta. Tätini pihalta siirretyt kirsikan vesat ovat kasvaneet isoiksi ja tekivät tänä vuonna ekaa kertaa kirsikoita. Mies sai synttärilahjaksi pari omppupuuta ja nekin tekevät nyt ekaa kertaa isompaa satoa.
  Israelissahan istutetaan joka vuosi puita ja olen itsekin ollut joskus mukana siinä puuhassa. Puut ja pensaat ovat tärkeitä meille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa teillä monta merkityksellistä puuta, mutta niin pitää ollakin. Puut puhdistavat ilmaa ja poistavat hiilidioksidia ilmasta. Siten ne ovat todella tärkeitä!

   Poista
 3. Kaunis rusokirsikka ja kiva haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti haaste innostaa mukaan :).

   Poista
 4. Kiitos tästä postauksesta! Minulta olisi koko päivä jäänyt muuten huomaamatta, ja aihe on kuitenkin tärkeä jä läheinen. :)
  Upea syysväri rusokirsikassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Itsellenikin tuli päivä tutuksi vasta tänä vuonna.

   Poista
 5. Kiitos kivasta haasteesta!
  Rusokirsikka on kyllä niin ihana, että munkin täytyy alkaa etsiä sellaiselle paikkaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, olisi kiva jos ehdit osallistua. Rusokirsikka on kyllä pihan kaunistu, suosittelen.

   Poista
 6. Kiitos kivasta haasteesta, mielelläni osallistun. Tänä kesänä en ole istuttanut lainkaan puita, mutta ensi kesänä olisi tarkoitus istuttaa useampikin. Oli mukava kun muistutit meitä puiden ja metsän tärkeydestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, kiva tulla lukemaan postauksesi :). Itse olen istuttanut tänä kesänä yhden puun.

   Poista
 7. Rusokirsikka on viihtynyt monta vuotta täällä V-vyöhykkeelläkin, mutta siltä on jostain syystä jäänyt upea syysväri välistä.

  Ja mielenkiintoinen postaus näin puuvartisharrastajalle. Pohdin itsekin, mikä olisi se tärken puuvartinen pihassani. Päädyin kirjovaahtera 'Drummondii'hin. Se tuo valon luokseen. Hieno kasvi, vaikka muitakin tuhannen arvostettavia puita löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla kokemuksia rusokirsikasta. Tässä meidän puussa on tuo noin hieno ruskaväri vasta toista syksyä, eli ilmeisesti rusokirsikan iällä voi olla merkitystä väritykseen? Tuo kirjovaahtera kuulostaa mielenkiintoiselta!

   Poista
 8. Ihana rusokirsikka! Meillä on kovin vähän ruskan sävyttämiä puita, huomaan sen aina näin syksyllä, keväällä kukkahuumassani unohdan asian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpäin kasvaa paljon vaahteraa, niissä on ruskaa. Eipä kaupoilla siihen syysväritykseen tosiaankaan tule kiinnittäneeksi huomiota.

   Poista
 9. Tänään juuri ihailin iltalenkillä samanlaisen rusokirsikan upeaa syysväriä.
  Kiitos haasteesta! Otan sen mielelläni vastaan ja käsittelen lähiaikoina.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että osallistut. Odotan mielenkiinnolla juttuasi :).

   Poista
 10. Mekin juuri istutimme vanhojen puiden tilalle juuri tuota rusokirsikkaa ja tuli kyllä todella kivannäköinen. Meillä oli pari puuta mennyt ihan lahoiksi, niin kaadoimme ne ja mursimme haketukseksi. Kiva tietää, että samalla osallistui tällaiseen hyvänmieliseen haasteeseen!

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!