torstai 7. syyskuuta 2017

Onni on itsekasvatettu


Mikä onni onkaan käydä aamulla kasvihuoneesta hakemassa aamiaispöytään tuore kurkku, tomaatteja tai paprikaa. Niinä aamuina kaikki kasvihuoneviljelyn eteen tehty työ unohtuu. Tai voiko sitä nyt työksi kutsua. Eihän tätä ole pakko tehdä, vaan ihan vapaaehtoisesta harrastusmuotoisesta viljelystä on kyse.

Kuuden neliön kennolevyinen kasvihuone on riittänyt vallan hyvin tähän viljelyharrastukseen. Olisihan se ihanaa omistaa iso kaunis lasinen kasvihuone, mutta tulisiko siellä viljeltyä vai kävisikö niin, että kauneuden kaipuussani somistaisin ja sisustaisin sen niin, ettei siellä kurkut ja tomaatit mahtuisi kiipeilemään. Mene ja tiedä...

Takuuvarma kasvihuonekurkku on tuottanut satoa jo reilut kaksi kuukautta.

  


Tomaatteja on saanut napsia kuukauden päivät.Paprikoiden kypsyminen on taas ollut hitaampaa, niin kuin joka vuosi aiemminkin. Paria oranssiposkista paprikaa on päästy vasta maistelemaan.Joka vuosi tulee kokeiltua jotain uutta. Nyt ovat kokeilussa ananaskirsikat.Kukkia on runsaasti ja jokunen hedelmän alkukin. Saapi nähdä ehtivätkö kypsyä kirsikoiksi asti!
Mahtuu kasvihuoneeseen vähän kukkiakin. Mustanmerenruusua ja pelargoniaa.


Maistuvaa syyskuuta!
26 kommenttia:

 1. Mikä tuo kurkku-lajike on? Ensi vuonna täytyisi etsiä joku sopiva lajike. Chinese Slangen osoittautui paikoin kitkeräksi ja kovakuorinenkin se on joten säilöntään olen sen pääosin käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan seuraavaan postaukseen lajikkeen nimen ja kokemuksia.

   Poista
 2. Ihana kasvihuone! Samaa mieltä itsekasvatetun ruuan parhaudesta. <3 Meillä kävi tänä kesänä vähän köpelösti parvekepuutarhan kurkuille, eikä satoa ehtinyt tulla kuin muutaman kurkun verran. Tuhohyönteiset söivät koko kasvuston. :(

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi, miten huonoa tuuria! Minulla söivät kirvat koko salaattisadon.

   Poista
 3. Niin hyvin kaikki kasvaneet ihana kasvihuone:)

  VastaaPoista
 4. Syötävän hyvän näköisiä, nam,nam ☺
  Muistelin isääni, joka kavatti kasvihuoneessa tomaattia, kurkkua ja paprikaa ja mikään ei ollut parempaa kuin isän kasvattamat ☺
  Mukavaa loppuviikkoa ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä itsekasvatetuissa on kyllä makua paljon enemmän kuin tehoviljellyissä. Hyvää alkavaa viikkoa!

   Poista
 5. Maistuvaisia kurkkuja ja kauniita kukkia.
  Itse sain vain yhden kurkun, mutta sitäkin parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sato vaihtelee, mutta onneksi sentään sait jotain.

   Poista
 6. Alkoi ihan naurattaa nuo sinun kurkkusi, kun niin komeita. Minun kurkkuni eivät jostakin kumman syystä kasvaneet lainkaan alkua pidemmäksi tänä kesänä. Tomaatteja, chilipaprikaa ja kesäkurpitsaa olen saanut tänä kesänä. Tosin tomaatintaimessa on hirveästi kukkia, mutta eiväthän ne ehdi kasvamaan mitenkään. No joka syksyhän saa tuoda tomaatteja sisään kypsymään. Mukavaa loppuviikkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei onnistu. Minulla eivät muut kurpitsat onnistuneet, paitsi kesäkurpitsa vain. Ja kaikki salaatit menivät kirvojen suihin.

   Poista
 7. komeaa satoa! kasvihuone on tosi hieno juttu

  VastaaPoista
 8. Makean näköistä satoa! Täälläkin nautittu ensimmäinen kesä omista kurkuista ja tomaateista. Ei ole parempaa kuin suoraan kasvihuoneesta tuodut kasvikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, mikään ei voita näitä oman kasvarin tuotteita!

   Poista
 9. Hyvin olet saanut tuolin kasvariin mahtumaan. Minun kennokasvarini on viisi neliötä, enkä edes yritä sitä sisustaa. Olkoon hyötykasvien maailmaa. Kurkku on minusta paras kasvariasukki, sillä se näyttää tuottavan hyvin satoa ja kypsyy taatusti. Tomaatteja taidan ensi vuonna laittaa vähemmän, kun eivät kaikki kuitenkaan ehdi kypsyä. Samoin paprikat jäävät aina valtaosin raaoiksi. Ehkä olen nämä aikomukseni taas keväällä autuaasti unohtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on monen kesän jälkeen oppii, mitä kannattaa kasvattaa kasvihuoneessa. Kurkku on takuuvarma, tomaatteja myös laitan joka vuosi vähemmän. Paprikat kylvin tänä vuonna aikaisemmin, jotta ehtisivät kypsyä, mutta ehkä kesä ei ollut paras mahdollinen niitä kypsyttämään.

   Poista
 10. Kyllä pienikin kasvihuone tuottaa moninkertaisesti iloa, vaikkei sitä sisustustrendien mukaiseksi saisikaan. Upeita kurkkuja, juuri oikeassa paikassa kasvaneita, onnea niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kasvihuoneita pitäisi olla kaksi, toinen viljelyyn ja toinen koristeltavaksi.

   Poista
 11. Ihan vesi herahtaa kielelle tuota lautasta katsoessa! On se vaan ihmeellistä, miten itse kasvatetut kasvikset maistuvat hyviltä! Onkohan yksi syy siinä, että ne tulevat suoraan lautaselle ilman kuljetusketjua...

  VastaaPoista
 12. Omat kurkut on pop. Kun vielä aurinko paistaisi, saisi tomaatit hieman punaa poskiinsa. Sinulla onkin jo loistosato!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa tosiaan toivoisi, niin kypsyisivät ne paprikatkin vielä.

   Poista
 13. Kiitos kutsusta kurkata blogiisi! :) Ahmin jo innolla muutaman postauksesi, sinulla näyttää olevan tosi kauniita istutuksia. Oma kasvihuone olisi ihana! Edes pieni sellainen. Herkullisen näköistä satoa olet saanut. Leppoisaa sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa tänne! Kiitos kommentistasi. Suomen ilmastossa kasvihuone on kyllä ollut tarpeen. Samoin sinulle, mukavaa sununtain jatkoa!

   Poista

Ilahduta viestilläsi!