torstai 4. heinäkuuta 2013

Ameriikan piirakka ja muita herkkuja

Daaliat alkavat pikku hiljaa, yksi toisensa jälkeen, esitellä itseään täydessä loistossaan. Johan oli aikakin! Ne kun laitoin ruukkuihin jo huhtikuun lopulla. Pari kuukautta yleensä saa odottaa niiden kukintaa.

Ensimmäisissä kuvissa American Pie ja alimmassa Cupido.


 Karma Yin-Yang antaa vielä odottaa itseään....
Muurikello yhdessä neidonkurjenpolven kanssa. Saas nähdä ajan kanssa, joutuuko muurikello ahtaalle, kun kurjenpolvi on niin kova leviämään.


Siemenestä kasvattamani ketoneilikka leviää mukavasti penkereessä. Sen kaverina on tähtikello, joka muistuttaa paljon muurikelloa, mutta jossa kukan muoto on hiukan erilainen ja värikin vähän vaaleampi kuin muurikellossa.
Jalopähkämön seuraan sopii kivasti korallikeijunkukka ja jättipoimulehti.


Jasmiinikukkien voimakkaiden tuoksuelämysten jälkeen on ihana nuuhkia mustialanruusujen pehmeää tuoksua.


Myös seuraava "nimetön" vaalenpunainen ruusu kukkii. Monena kesänä tätä on vavannut kirvat, mutta kas nyt ei niistä näy jälkeäkään... :).
Marjasato kypsyy nopeaa tahtia, taidetaan olla viikkoa tai kahta etuajassa, jos vertaa viime kesään. Karviaisissa alkaa olla jo marjat hyvä kokoisia. Myös viinimarjat alkavat värittyä, kun mustaviinimarjatertussa on jo mustaa näkyvissä :). 


Ja kohta se alkaa.... nimittäin tämän tarhurin loma! Kunhan pari työpäivää vielä jaksaa ahertaa palkkatyössä :). Sen mitä tarhuri tekee pihalla lomallaan en tietenkään laske työksi, vaan huviksi ja hyödyksi!

Oikein ihania heinäkuun kesäpäiviä meille kaikille!
 
Tervetuloa Saara lukijoiden joukkoon!
 
t. Tarja
 
 

6 kommenttia:

 1. Ihana tuo eka piirakkadaalia,sitä kelpaa maistella. Lehdetkin ovat kauniit. Noin vähän enää lomaan, pian pian, hyvää lomaa jo etukäteen !

  VastaaPoista
 2. Täällähän onkin hyvä ihastella daalioita. rakastan niitä niin, mutta olen vähän laiska itse niitä kasvattamaan. Onneksi on siis puutarhablogit =) Mukavaa ja puutarhantäyteistä lomaa sinulle =)

  VastaaPoista
 3. Kauniita daalioita! Mullakin eka jo kukkii, pari kukkii ihan kohta. En ole tajunnut, että muurikellonkin voi istuttaa maahan. Selviääkö se talven yli?

  VastaaPoista
 4. Olisikohan ruususi neilikkaruusu, omani näyttää vähän samanlaiselta.
  Oikein ihanaa kesälomaa!

  VastaaPoista
 5. Wau! Hyvältä näyttää. Mukavaa lomaa tarhurille :)

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!