torstai 27. kesäkuuta 2013

Valoittavaa valkoista, ripaus muutakin

Tekisi mieli vain olla ulkona ja nuuhkia tuoksua joka täyttää pihapiirin. Pionien hienovaraiseen tuoksuun sekoittuvat jasmiinipensaiden voimakkaat tuoksut. Kahdessa pensaassa on aivan loistava kukinta meneillään. Kolmas, se suurin, kukkii yleensä kun nämä nopeammat ovat ohi.


 


Törmäkukka kukkii aurinkoisella kumpareella. Sen taustalla leviää timjami valkoisena.


Kumpareella viihtyy myös mäkimeirami, ehkä vähän liiankin hyvin. Jossain vaiheessa taidan jakaa pehkoa jonkin verran.

Voimakkaasti leviää myös tarha-alpi. Se on yksi muutamasta perennasta, jotka edustavat pihassa keltaista. Vanhanajan kestävänä kasvina se kasvaa melkein missä vaan. Viime kesänä sain siitä pienen jakopalan ja nyt jo se tahtoo valloittaa koko penkin.


 

 

Hyvää lomaa lomaileville ja mukavaa loppuviikkoa jokaikiselle! 

Kiitokset lukijoille, kommentin jättäjille ja pikaisesti piipahtaville :).

T.Tarja9 kommenttia:

 1. Melkein tänne asti voi aistia jasmikkeen tuoksun - niin ihanasti se teillä kukkii =) Ja voi miten upea tuo törmäkukka onkaan. Meillä sitä on valkoisena, mutta kaveriksi mahtuiosi tuota violettiakin =)

  VastaaPoista
 2. Upeita kukkaputouksia <3 Istutin keväällä meillekin ekan jasmikkeen, kameliajasmike vaan sen kukista en saa tuoksua irti vaikka luin suomalainentaimi.fi sivuilta että olisi tuoksuva:( Siinä on kyllä kaunis kerrottu kukka!

  VastaaPoista
 3. Mulla ei ole törmäkukassa vielä kukankukkaa ja liekö tuleekaan, en tiedä mikä vikana kun heikkoa aina tuo kukinta. Kaisaniemen kasvitieellisessä näin just jasmiinia ihan puuksi kasvaneena ja päätin etten omiani leikkaa koskaan josko kasvaisivat niin isoksi, ovat nyt jo aika isoja.
  Kaunista viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Onpas paljon kukkia jasmikkeessa. Upean näköistä ja varmasti huumaavan tuoksuista.

  Minulla myös tarha-alpi leviää hurjaa vauhtia.

  VastaaPoista
 5. Kukkiva jasmike on hieno! Oman pihan jasmikkeen kukintaa odotellessa...

  VastaaPoista
 6. Upea jasmike. Minulla se on ollut kohta kymmenen vuotta ja kertaakaan ei ole kukkinut. Kirvat hyökkäävät siihen aina ihan supervoimalla. Tänä kesänä siirsin sen paikkaa ja sama meno jatkuu..

  VastaaPoista
 7. Kaunista! :) Minä tykkään tuosta tarha-alpista tosi paljon, se on sellainen takuuvarma kiva väriläiskä keskellä meidän pihaa! Ainoa ongelma on, että puska alkaa olla niin suuri, että sateen runnomana se kaatuilee suuntaan ja toiseen. Sitä pitäisi tukea joka puolelta ja keskeltäkin pensasta, jotta se näyttäisi hyvältä. :/ Toinen vaihtoehto olisi karsia sitä vähän pienemmäksi. :)

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!