keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Onnellinen pelargonien kasvattaja :)

Olipa kerran portaat, mitkä eivät johda minnekään....

Ne ovat jäänne entisestä elämästä, jota tässä vanhassa talossa on joskus eletty. Muutimme remontissa sisäänkäynnin uuteen kohtaan, mutta päätimme olla poistamatta vanhoja betoniportaita. Niiden poistaminen olisi ollut niin iso työ. Tätä päätöstä en ole katunut.

Jonain kesänä portaat ovat olleet yrttiruukkujen valtaamat, toisena taas erilaisten kukkaistutusten peitossa. Tänä kesänä portaat ovat pelargonioiden kotina.
Englantilainen pelargonia (luultavasti)
 
Vanhojen "tavisten" lisäksi kaikki keväällä hankitut pikku pelargonit kukkivat. Ja voih, ne ovat vienneet sydämeni täysin! Niin herkän kauniita ne ovat kirjavine tai tuoksuvine lehtineen, sirojen kukkien kera .....Mausteinen P. Fragrans

Lotusland
 
Contrast

Francis Parmeter

Balkon Stellena Rosa

Orange Fizz tuoksuu appelsiinilta

Sitten ovat vielä nämä pari topakkaa lajiketta...

Apple Blossom

Prins Nicolai

Lomaa on jäljellä tämä kuluva viikko! Istuskelen ja ihmettelen, olenkohan ihan hurahtamassa pelargonioihin.....?Oikein mukavaa elokuun alkua!

18 kommenttia:

 1. Vanhat portaat ovatkin oiva paikka ruukuille. Ei kannattanut poistaa!

  VastaaPoista
 2. Kyllä niihin hurahtaa niin helposti, ihania ovat! Tuossa yhdessähän on tosi erikoiset lehdet! Mun omenankukassa ei ole ollenkaan noin punaiset reunat?! Ehkäpä niitäkin on useita variaatioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, lehtien muoto on tosiaan nätti! Väriero voi johtua myös mullasta tai lannoitteista mitä käyttää.

   Poista
 3. Hurahtanut olen minäkin pelakuihin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, sittenhän meitä on ainakin kaksi (hih, vaikka luulen, että ei me olla ainoita) :).

   Poista
 4. Kyllä kannatti jättää portaat, tosi kiva paikka pelakuille. Noiden kirjavalehtisten lehdet ovat kyllä upeat, varsinkin kolahti tuo Contrast. Kuten Vilmallakin edellä, niin mullakin on Appleblossom haaleamman värinen. Joo ei ole paluuta kun on hurahtanut pelakuihin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pivi, samaa mieltä portaista :). Ilman kukkia Contrast on kyllä hieno. Pelakuut ovat kyllä saaneet monet pauloihinsa!

   Poista
 5. Upeat nuo vanhat portaat, hyvä kun säilytitte! Sulla on paljon kauniita pelargonioita, ooh ja aah tuolle kukkaloistolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, portaat ovat kyllä :). Pelakuut kiittävät kuorossa!

   Poista
 6. Sullahan on supermuhkea kokoelma pelargoneja jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, onhan niitä jo monta, mutta tuohon portaille mahtuisi muutama lisää, hihiih.

   Poista
 7. Ihania pelargoneja! Minä vielä odotan remontin etenemistä portaiden tekemiseen. Kasvihuoneessa on kokoelma ruukkuja odottamassa syksyisiä kasveja, joilla olen ajatellut portaat valloittaa :). Tai kait siihen joku kulkureittikin pitää jättää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, kiitos :). Portaathan ovat kuin luodut ruukkukukille, ja erityisesti syysistutukset on ihan pakko laittaa, koska pihalla alkaa muuten olla vähän kukkivia.

   Poista
 8. Kyllä oli hyvä ajatus säästää portaat!

  Kauniita värejä ja kuvioita noissa pikkupelargoneissa.Apple Blossom on kyllä ehdottomasti nätein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja :). Toisissa lehdet itsessään ovat kyllä kauniit, vaikka ei olisi kukkiakaan. Apple Blossom on aika muhkea :).

   Poista
 9. Pelargoniat on kyllä niin ihania, varmoja kukkijoita. Joka vuosi niitä tulee istutettua sinne sun tänne. Koskaan en ole itse yrittänyt niitä siemenestä kasvattaa ja tänä vuonna mietin, että löytyisiköhän meiltä kotoa sellaista paikkaa, jossa saisin muutaman pelargonian menestymään talven yli. Kenties varastossa ikkunan alla, jossa lämmintä muutamia asteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargoniaa voi myös kokeilla pitää talven huoneenlämmössä ikkunalla. Se kyllä ränsistyy, mutta keväällä taas piristyy. Olen tätä kokeillut :).

   Poista

Ilahduta viestilläsi!