sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Pieni viidakko kotona

On aika esitellä talvea pakoilevat kasvit kuistilta. Tämän huoneen lämpötila pysyttelee talvella kyllä plussan puolella, mutta + 0 - 7 asteen välillä. Se on osoittautunut ihanteelliseksi paikaksi monille kasveille. Nyt siellä majailee valikoitu joukko arkajalkoja.

Pelakuut, jotka ovat koko talven jopa kukkineet.Muratti, puksipuu, skimmia, verenpisarat ja hakuropaju sekä punottu ruukkupaju.

 

Keltakukkainen skimmia, josta näkyy kuvassa vain osa, on täynnä nuppuja. Nostan sen huoneenlämpöön, niin se aukaisee kukkansa. Kukat ovat herkän pienet ja tuoksuvat, mutta niitä on paljon. Otan siitä enemmän kuvia kun kukat aukeavat. Oikealla alhaalla olevat hakukorupajun ja ruukkupajun ostin lokakuussa puoleen hintaan.Viiruhelppi, kärsimyskukka ja begonia.

 

Oikealla olevan kärsimyskukan olen kasvattanut siemenestä viime keväänä, mutta se ei ole vielä kukkinut kertaakaan. Josko ensi kesänä sitten.... :). Alla vasemmalla on kasvi jonka nimeä en tiedä. Sen toin Saksasta pienenä pistokkaana kolme vuotta sitten. Kasvaa aika hitaasti, mutta on hengissä edelleen.Kirjava muratti, jalohortensiat ja jiaogulan.
Kun kasvit keväällä sitten pääsevät ulos, tuntuu huone sen jälkeen tosi autiolta. Kuisti ei ole ollut talossa alkujaan, vaan se on rakennettu kun ryhdyimme taloa saneeraamaan. Nyt harmittaa, että ei silloin tullut rakennettua kuistia vähän isommaksi. Olisi ollut enemmän tilaa kasveille :).

Hyvää talvista helmikuun alkua!

 

Terkuin
Tarja
  

14 kommenttia:

 1. Sinulla on ihanteellinen kukkien talvetuspaikka. Tuossa oli muutama kasvi, joista en ole ennen kuullutkaan.

  VastaaPoista
 2. Voi kun olisi tuollainen kuisti, olen haaveillut lasisesta lämmitettävästä kuistista, mutta aika kalliiksi tulisi. Ihanat kukat siellä talvehtimassa.

  VastaaPoista
 3. Tuollaisesta kuistista minäkin haaveilen! Harmi, kun älytty tehdä kuistia taloa rakentaessa. Olisi kiva tietää vähän enemmän tuosta teidän jälkeenpäin rakennetusta kuistista, vähän sellaista projektia ollaan suunniteltu meille.. sitten joskus :)

  VastaaPoista
 4. Voi mikä kuisti, oikea puutarhurin ihannepaikka :)

  VastaaPoista
 5. Ovatpa kasvit tosi hyvin voivan näköisiä, todellakin ihanteellinen talvikoti ! Skimmian kuvia odotellessa !

  VastaaPoista
 6. Oletkin saanut hyvän talvehtimispaikan kasveillesi!

  VastaaPoista
 7. Tuollainen talvehtimispaikka kukille on varsinainen aarre.

  VastaaPoista
 8. Kerrassaan ihastuttava kuisti! Näyttävät erittäin hyvinvoivilla Meillä menee kuisti ja vanhan talon yläkertakin miinusasteille, niin olen yrittänyt ukkelille sanoa, että joskorempattaisiin vanha ja tuollainen uusi ja pelakuunkestävä tehtäisiin.... ihan niitä kukkasia varten vaan! :)

  VastaaPoista
 9. Mä oon niin KADE!!!! Meidän kuisti on miltei talon lämpimin kohta ja täynnä meidän ulkovaatteita...

  VastaaPoista
 10. Voi vitsit,kun sulla onkin hyvä tila talvetella kasveja. Mulla ne ovat autotallissa,joka on täynnä miehen kamoja ja myönnän,että,kun ovat hiukan hankalassa paikassa,niin tulee liian harvoin niitä käytyä kastelemassa...

  VastaaPoista
 11. Sinulla on ihana viherhuone, todella ihanteellinen talvehtimispaikka. Ja kasvit ovat päässeet jo hyvään vauhtiin.

  VastaaPoista
 12. Sinullapa on monenlaista kukkaa kasvamassa. Lasikuisti on mahtava, meilläkin kasvatan siellä kaikki tomaatin taimet sun muut. Ja kaktukset kukkivat hyvin, kun saavat levon viileässä ja valoisassa. Harmittelen minäkin sitä, että kuisti ei ole isompi!

  VastaaPoista
 13. Olispa ihanaa omistaa lämmin kuisti...

  VastaaPoista
 14. Ihana viidakko. Tuommoinen kuisti olisi ihana olla olemassa.

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!