tiistai 29. tammikuuta 2013

Odotettu paketti

Odotettu paketti saapui eilen - nimittäin siemenet.  Aika kohtuullinen määrä, eikös vaan?


Kesäkuuruoho, Tummanvihreä (pussin kuvassa näyttää mustalta) Meek and Mild Chilipaprika, Lyyrasalvia, Isokirjopeippi Limelight + Palisandra, Vihannespaprika Sweetbite Yummy, Tomaatti Oudoor Girl, Tomaatti Tiny Tim, Leveälehtinen pääsiäisruoho, Tomaatti Tigerella, Papyrus kaisla ja Untuvasulkahirssi. 

Noh, ehkä tässä on vähän enemmän kuin suunnittelin kolme viikkoa sitten hankkivani... Mutta aika ylpeä saan olla itsestäni, että pysyin aisoissa ..... tällä kertaa. Olisihan siellä siemenkauppa.comissa ollut vaikka mitä ihanuuksia.


Lisäksi tilasin kokeiltavaksi tomaateille tarkoitettuja ravinnepuikkoja. Muutaman taimen istutan ruukkuihin ja näitä puikkoja menee 2-3 puikkoa per ruukku. 
 
Tosin etupäässä aion tänäkin vuonna, viime kesän hyvistä kokemuksista viisastuneena, hankkia kasvusäkkejä kasvihuoneeseen. Ne olivat tosi siistit ja helppohoitoiset, eikä taimia tarvinnut kastella kuin kerran viikossa.

 


 
Nyt sitten odottelen seuraavaa nousevan kuun aikaa, silloin vasta ryhdyn kylvöpuuhiin!

Mukavaa viikon jatkoa lukijoille ja sivulla vieraileville! Lämpimästi tervetuloa lukijaksi Susanna :)

T. Tarja

 

11 kommenttia:

 1. Näyttääpä mielenkiintoisilta noi sun siemenpussukat, minä tilasin niin tavallisien kasvien siemeniä. Ja maltillinen tilaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, niitä ihan vakiosiemeniä löytyy viime vuotisia, mutta kiva kokeilla joskus vähän jotain erikoisempaa :).

   Poista
 2. Minulla on vielä viime vuonna hankittuja siemeniä, mutta heti heräsi kiinnostus taas uusiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, monissa siemenpusseissa on minusta aivan liikaa siemeniä. Tavallinen kotipuutarhuri ei välttämättä tarvitse sellaista määrää. Siten niitä sitten riittää moneksi vuodeksi. Joka kevät kuitenkin tekee mieli kokeilla jotain uuttakin.

   Poista
 3. Siinäpä onkin kasvateltavaa. Minä kokeilen tuota hommaa eka kerran tänä keväänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, onnea kasvatuspuuhiin! Varo siihen voi jäädä koukkuun :)

   Poista
 4. Ihan maltilliselta näyttää tuo sinun siementilauksesi :)
  Ilmeisesti tuo kuun mukaan kylväminen on ollut hyväksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, olen parina keväänä kylvänyt nousevan kuun aikaan ja hyvin ovat onnistuneet. Tosin 100 %:sti koko siemenpussillinen ei lähde itämään, joten aina jokunen siemen joka ei lähde kasvamaan.

   Poista
 5. Varsin maltillista on :) Vihannespaprika ? Mikäs se on ? Samaa mietin kuin Katja edellä, oletko havainnut kuun mukaan kylvämisen toimivan ? Itseäkin rupesin tänä vuonna ko asia kiinnostamaan, kun puutarhaseuralla olisi ollut siitä luento (johon en kyllä ikäväkseni päässyt) ja yhdessä puutarhalehdessä oli siitä mielenkiintoista juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pivi, olen parina keväänä ottanut kuunkierron huomioon kylvöjä tehdessä ja hyvin ovat onnistuneet. Olen ymmärtänyt, että suippokärkiset paprikat ovat vihannespaprikoita, muut ruokapaprikoita. En tiedä olenko oikeassa... Tässä lajikkeessa ei pitäisi olla juurikaan siemeniä.

   Poista
 6. Oi, kyllä noita varmaan innolla tutkii ja ihailee ja suunnittelee.=)

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!