tiistai 15. tammikuuta 2013

Puutarhan silmäterä


On mukava vastata Uudenkaupungin Kukkamessujen blogihaasteen kysymykseen, "Mikä on puutarhasi silmäterä?". Saanhan hyvän syyn selata kesäkuvia ja muistella mitä ihanaa onkaan vielä tulossa muutaman kuukauden kuluttua :).

Valitsin pionin jolla on ikää vähintään 20 vuotta. Se on pihan komistus kukkiessaan!


Alkujaan luin tästä haasteesta Intianmintun blogista. Kiitos kun kerroit siitä :).

Sitten aivan toisaalle. Pistäydyin yhtenä päivänä Aada -sisustusliikkeessä etsimässä uutta sohvapöytää. No, sopivaa pöytää ei löytynyt, mutta löytyi jotain muuta.... Huonekalukaupan lemmikki. Omistajan mukaan kissa viihtyy kaupassa oikein hyvin ja sillä on tosi monta sohvaa joista valita nukkumapaikkansa :).

  

Mukavaa jos käyt pistäytymässä blogissani ja Suville tervetuloa lukijoiden joukkoon! 

Terkuin
Tarja


21 kommenttia:

 1. Kyllä noin upea pioni saakin olla oma silmäterä :) Istutin itse samaa lajiketta olevan pionin viime syksynä. Toivottavasti sekin kukkii noin upeasti jokusen vuoden kuluttua.

  Kauniin värinen kissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, uskon, että pionisi kukinta lisääntyy vuosi vuodelta :)

   Poista
 2. Meillä on ihan sama puutarhan kuningatar! Se tuoksuukin kuin parfyymi. Suloinen kissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, hyvin kuvasit sen tuoksua, juuri näin se on :)

   Poista
 3. Upea pioni. Ymmärrän kyllä, että on silmäterä!

  VastaaPoista
 4. Kiva, että huomasit myös haasteen. Pionisi on aivan upea! Ostin pari vuotta sitten itselleni saman lajikkeen, mutta se ei ole jaksanut vielä tehdä yhtään kukkasta. Nuppuja tulee, mutta aina ne vaan kuivahtavat. Onko yhtään neuvoja tarjota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intianminttu, kiva haaste.

   Hmmm.. pionin juurakon päälle ei saisi laittaa multaa, lannoitetta tai tms. Itse lapioin kompostimultaa juurakon ympärille ja kuokin hiukan jotta se sekoittuu. Paikan pitäisi olla aurinkoinen ja veden pitäisi helposti imeytyä multaan. Oma pionini on istutettu vanhaan kaivonrenkaaseen, joten kasvualusta on tavallaan kohopenkissä. Uskon, että se auttaa siihen, että vesi ei jää seisomaan juuriin.

   Toivottavasti näistä on jotain apua :)

   Poista
 5. Ada-sisustuksessa onkin ihania tuotteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma, liike onkin varsinainen aarreaitta!. Niin paljon siellä on kaikkea kivaa. Ostin lintulaudan, laitan siitä kuvaa joskus blogiini :)

   Poista
 6. Mein pihalla on kukkinut vasta yksi pionin kukkanen ja jo se yksi vaivainen on oli mun silmäteräni :D Olisi niin upeaa, jos pihasta joskus löytyisi tuollainen vanha komistus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, vuosi vuodelta kukkien määrä lisääntyy, usko pois :)

   Poista
 7. Onpa upea! Meidän pihalla on myös yksi pioni, joka ei vielä ole nykyisellä paikallaan kukkinut, koska istutin sen vasta toissa syksynä. Viime kesänä se teki sentään lehdet, joten taitaa olla hengissä :)

  Pioni on peräisin isäni lapsuudenkodin pihalta, eli sillä saattaa olla ikää yli 50 vuotta. Toivottavasti se vielä joskus kukkii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purlina, uskon sen pian toipuvan siirrosta ja kukoistavan! Oho, sepä on kunnioitettavan ikäinen :)

   Poista
 8. Sarah Bernhard on kyllä upea pioni. Tuollaiseen huonekalukauppaan olisikin kiva piipahtaa. Koiria joskus myymälöissä näkee, mutta harvemmin kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kiitos :). Oli se aikamoinen yllätys nähdä kissa kaupassa! Omistaja kertoi, että joskus se piiloutuu kun tulee sulkemisaika, eli silloin se ei selvästi halua lähteä pois. Tässä tapauksessa he jättävät sen sinne yöksi :)

   Poista
 9. Kiitos osallistumisestasi kisaamme ja vielä noin upealla yksilöllä. Pionivaari Matti Uusi-Honko on jälleen tulossa Kukkamessuille jutustelemaan yleisön kanssa juuri pioneista ja tällä kertaa niistä harvinaisuuksista. Omalla pihalla ponnistelee nyt viime vuonna hankittu vihertävä Green Halo.

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!