maanantai 21. tammikuuta 2013

Daalioita haalimassa

Innostuin etsimään erilaisia daalioita nettikaupoista. Päädyin hollantilaisen kaupan sivuille ja meinasin ihan pökertyä niiden valikoiman edessä. Ajattelin tilata vain muutaman, mutta kaupan ehtojen mukaan piti tilata vähintään 40 eurolla. Ja minähän tilasin :).
Kuvat ovat kaupan sivuilta poimittuja ja lajikkeet ovat seuraavat:

Cupido, Rip City, Bishop of Leicester, Arabian Night, American Pie, Karma Yin-Yang, Caribbean Fantasy, Power’s Future, Nuit d’Été, Twilight Time ja Karma Serena. 

Jokaista tilasin vain yhden. Joten jos jonkin lajikkeen kasvatus epäonnistuu, niin ei ota päähän kuin yhden juurakon verran :).

Ostokori ei täyttynyt tarpeeksi edellisistä, niinpä otin kolme Begoniaa: Multiflora ‘Le Madelon’, Non-stop White ja Non-Stop Pink. Viimeisenä tipahti koriin Blanda White Splendour -vuokko ja Käenkaali Deppei Iron Cross.
Nyt vaan pitää toivoa, että tuotteet ovat priimaa kun ne tulevat Suomeen. Onko Teillä kokemusta juurakoiden tai sipuleiden tilaamisesta Hollannista?


Oikein kivaa alkanutta viikkoa kaikille! Huomasin, että joukkoomme on liittynyt Satu, tervetuloa :).

Tarja


30 kommenttia:

 1. Upeita daalioita. En ole koskaan oikein paneutunut niiden kasvatukseen, kun tuntuvat niin työläiltä talvetuksineen. Kieltämättä ovat upeita kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, olen onnistunut pitämään hengissä pari daaliaa jo muutaman talven. Tästä rohkaistuneena uskalsin tilata näin paljon :).

   Poista
 2. Vau, mikä daaliavalikoima!
  En ole niitä koskaan kasvattanut mutta innostus noyusee sellaisella vauhdilla, että ehkäpä tulevina vuosina kokeilen minäkin:) Kiva, kun sulla noin monta koekaniinia nyt joita saamme seurata, saammehan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, kannattaa kokeilla joskus. Raportoin toki moniko säilyi hengissä tai edes lähti kasvamaan :).

   Poista
 3. No vau, mitä ostoksia ! Kuulostaa aivan mahtavalta.
  Meillä on vanhoja daalioita kellari täynnä, joten uusia en voi ostaa, mitä nyt joskus yhden tai pari ; )
  Daaliat on kyllä niin varmoja ja komeita kukkijoita : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, eikös ne mene aika pieneen tilaan talven ajaksi kun kaikki vihreä karsitaan pois ;).

   Poista
 4. Voi miten upeita daalioita, ymmärrän kyllä, että noita ei voinut jättää tilaamatta. Joskus minullakin on ollut komea daalia kesäkukkana, mutta olen unohtanut ne talveksi niille sijoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos ymmärtäväisyydestä :). Juu, talveksi ei kannata ulos jättää...

   Poista
 5. Upeita daalioita! Pakkohan noita oli tilata :)

  VastaaPoista
 6. Upeita ovat! Mummini aikoinaan tilasi paljon kukkia Hollannista ja ne ainakin silloin ne olivat laadultaan hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, toivotaan, että ovat hyviä nykyäänkin. Kai niillä on kuitenkin aika hyvä maine, kun se on maan vientituote :)

   Poista
 7. Ihan mielettömiä! Tuo ihan ensimmäinen vasemmalta on kaikkein ihanin. Pompomit ja muut kerrotut ovat upeita, mutta jotenkin sydän sykähtää näistä simppeleistä enemmän. Mä hurahdin viime vuonna daalioista enemmän ekaa kertaa. Toivottavasti juurakot selviävät talven yli hyvin. Lisää niitä pitää ehdottomasti saada ensi kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati, yksinkertaisia en ole Suomessa nähnytkään myytävän. Niiden luulisi olevan ainakin mehiläisten suosiossa ehkä perhostenkin. Ainakin nämä pari nykyistä lajikettani houkuttelevat pörriäisiä :)

   Poista
 8. Vau, miten ihania sinulle posti tuokaan:)

  VastaaPoista
 9. Mulla oli viime kesänä yks daalia, aivan ihastuttavia sanon! Sulle on tulossa mitä ihanimpia herkkuja, vautsi!=) jänskättää miten oma juurakkoni herääkö henkiin anoppini kellarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, siitä yhdestä se into lähtee... Palkitsevaa kun saa ne pidettyä hengissä talven :)

   Poista
 10. Upeaa kukintaa on siis tiedossa ja tuo käenkaali näyttää aika hauskalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, sitä kukintaa odotellessa :). Ennestään minulla on violetinkirjava ja yksivärisenvihreä käenkaali. Tämä on uusi tuttavuus... :)

   Poista
 11. Toinen toistaan ihanampia, Arabian Night on mun suosikkini noista. Käenkaalia (en muista oliko tuo sama) olen kokeillut hyvällä menestyksellä, kunnes unohdin nostaa mukulat talveksi kellariin. Oon tilannut kukkasipuleita Hollannista Eurobulbilta, ja ovat olleet oikein laadukkaita. Tulevat suoraan varastosta, joten ovat useimmiten paremmassa kunnossa kuin Suomessa lämpimissä myymälöissä kauan odottaneet sipulit. Ja ovat olleet hyvänkokoisia. Tuloksiasi odotellessa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pivi, se on kyllä kuvan perusteella aika upea. Jänskättää nähdä se luonnossa. Käenkaalia voi pitää myös huonekasvina talven. Tosin se ränsistyy, mutta keväällä sitten taas rehevöityy.

   Samasta paikasta tilasin, Eurobuldilta. Hienoa, että sinulla on kertoa hyviä kokemuksia ainakin sipuleiden osalta tästä toimittajasta. Kiitos kun kerroit!

   Poista
  2. Edelliseen tuli "kirotusvirhe"... kauppa oli siis Eurobulb.

   Poista
 12. Daaliat ovat todella kauniita kukkia ja aina niitä muiden istutuksissa jaksan ihailla. Itse olen niin laiska talvetuksien kanssa,että minun on turha niitä mennä hankkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, komeita ovat. Totta, kyllä niiden kanssa joutuu näkemään vaivaa jotta säilyvät seuraavaan kevääseen, mutta kukinta palkitsee :).

   Poista
 13. Oih, upeita! Mullekin on tulossa tuota 'Arabian Nightia', on niin ihanan sävyinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purlina, jee.. sittenhän me voidaan jakaa kokemuksia sen kasvatuksesta :).

   Poista
 14. Oi voi, rahat meni taas, tiedän sen... Ovat meinaan aikas hienoja ja on daalioiden syy, että tulivat ostetuiksi: nehän suorastaan huutavat, että hanki meidät! Saako udella, mikä kauppa oli kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. PilviPulla, me puutarhahurahtaneet ymmärrämme toisiamme ;). Eurobulbilta tilasin nämä.

   Poista
 15. Heippa, sinulla on haaste blogissani!

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!