maanantai 18. helmikuuta 2013

Sinitiainen

Pilvisiä päiviä on piisannut ja luntakin on taas tullut lisää. Lumityöt ovat sopivaa hyötyliikuntaa ainakin sille joka ne yleensä tekee, eli siipalle :).
Toivoisin aurinkoisia kevätpäiviä, joilloin hanki hohtaa ja pakkasta on pari astetta. Ehkä ne sitten maaliskuussa koittavat ... :). Ainakin vuosi sitten oli aurinkoista, sen kuvat todistavat.


Lisäksi kuvasarja eiliseltä, kun sinitiainen taiteili talipallon kimpussa pitkän tovin. Se kiersi palloa ahkerasti ja luulen, että sitä harmitti kun verkko oli sen tiellä. Ehkä se mietti, että voi itku kun jokun tohelon on pitänyt jättää tuo verkko talipalloon ihan kiusan vuoksi, heh. No, mene ja tiedä sen ajatuksia.... :)

Kylvöpuuhat ovat jatkuneet. Eilen sain laitettua tomaatit sekä paprikat kasvamaan. Tänään taas oli vuorossa huonekasvien mullavaihdot. Tykkään istuttaa ulos kasveja ja kylvää siemeniä, mutta tästä huonekasvirumbasta en oikein pidä. Huonekasveja taitaa olla ihan liikaa, vaikka heitin taas pari kasvia menemään. Niiden mullanvaihdossa kun meni 5 tuntia (sisältää jälkien siivouksen)!


Mukavaa viikkoa kaikille täällä pistäytyville!
t. Tarja
14 kommenttia:

 1. Tunnustan;olen ihan olematon huonekasvien hoitaja :)
  Kyllä! Lannoitan samalla,kun taimikasvatuksiani,mutta mullanvaihto...no juu..puhutaan siitä joku toinen kerta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, huonekasvit ovat kivoja, ja kyllä niitä vielä kastelee ja lannoitta, mutta kunhan niille ei tarvitsi sitä multaa vaihtaa :).

   Poista
 2. Lunta on tosiaan tullut ja tulee parhaillaankin. Mutta olisi ihanaa tuo auringonpaiste minunkin mielestäni. Kyllä se vielä tulee usko pois! Meidän lintuja ei ole enää niin paljoa näkynyt, löytävät ruokansa nyt jostain muualta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma, toivottavasti maaliskuussa kevätaurinkoa näkyy. Meillä taas on niitä näkynyt enemmän, ehkä ovatkin lentäneet kaikki tänne :).

   Poista
 3. Aurinkoa kaivataan täälläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, toivoa on paremmasta, ainakin meteorologin mukaan... :)

   Poista
 4. Minäkään en ole innostunut huonekasveista. Kun niille tekee jotain, on multaa vähän joka puolella. Ei näy aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My life, vuosi vuodelta ne minullakin vähenee, pienemmistä koitan päästä eroon. Suuntaus on, että isompia kasveja ja vähemmän :).

   Poista
 5. Suloinen sinitiainen ! Huonekasvien mullanvaihto on tosi tosi tylsää puuhaa, sinnittelen aina monta välivuotta vaihtamatta, ja siks parhaiten viihtyvätkin kaktukset :)
  Ostin alesta sellasen muovisen mullanvaihtoalustan, samaa muovia mitä pressut ovat, kulmat kiinnitetään nepparilla kiinni, niin siitä tulee kaukalo. Kätevä, vaikka ei mullanvaihdosta millään saa hauskaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pivi, isompiin kasveihin tyydyn vaihtamaan vain pintamullat. Näin sotkua on vähän vähemmän :). Jonkinlainen vastaava alusta olisi varmaan paikallaan.

   Poista
 6. Viime vuosina olen siirtänyt sisäkukkien mullanvaihdon huhti-toukokuulle, jolloin voin tehdä sen ulkona. Sotkee vähemmän ja on muutenkin mukavampaa. Eipä nuo kasvit ole siitä sen kummemmin nokkiinsa ottaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, tuo onkin hyvä idea tehdä se ulkosalla :).

   Poista
 7. Sulla onkin kiva blogi. Täytyykin varmaan ryhtyä lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cherry Belle, kiitos ja tervetuloa viettämään "parasta aikaa" :).

   Poista

Ilahduta viestilläsi!