maanantai 4. marraskuuta 2013

Pihabongausta ja sipuliputkeaMaanpeittoruusu Sommerwind kukkii vielä sinnikkäästi. Samoin kukkii maksaruoho punaisena väriläiskänä valkopeipin vieressä.Kesäkukka marraskuussa, hih. Leijonankita saakin olla ulkona ruukussa kunnes pakkanen tulee ja korjaa sen...Jokunen sipulipussi oli ostettu syksyn kuluessa. Itsekuria tuli onneksi tänä vuonna harjoitettua ja määrä pysyikin ihan kohtuullisena :).
Sen verran niitä oli kuitenkin, että pääsin testaamaan keväällä messuilta hankittua SIPULIPUTKEA.
Putki tuotti kuitenkin pettymyksen! Siihen jäi jumiin isoimmat tulppaanin sipulit ja hyasintin sipulit eivät menneet sen sisään lainkaan.
Pienemmät sipulit kyllä solahtivat putken läpi, mutta ne tipahtivat maahan miten päin sattuu. No, kai ne kasvaessaan ohjautuvat sieltä maan pinnalle kuitenkin oikein päin.... ? Jää keväällä nähtäväksi.

.........


Sitten pihan pienten asukkien kuulumisiin. Nyt tuli taas todistettua, että oravalla on hyvät hampaat... :). Talipalloa tavoitellessaan se puri muovisen telineen rikki.
Ostin uuden talipallotelineen, tällä kertaa metallisen. Tiaiset ja varpuset ainakin tuntuivat siitä tykkäävän.Eipä mennyt kauaakaan, kun oravakin sen hokasi.
No, ainakin toistaiseksi teline on ehjä, mutta aika näyttää pysyykö se sellaisena.
Ja tinteille tuntuu pähkinärouhe maistuvan :).

Kivaa Marraskuun Alkutaivalta!
Toivottelee Tarja
7 kommenttia:

 1. Beautiful flower photos!
  Greetings, RW & SK

  VastaaPoista
 2. Ihanasti vielä puutarhastasi löytyy kukkia. Tuo peippi on oikea valon tuoja! Hyvä idea tuo putki, hieman vain vaatisi säätoä.

  VastaaPoista
 3. Sinullaha on viellä kauniita valon pilkkuja pihallasi.Kivoja kuvia linnuista ja oravasta:)

  VastaaPoista
 4. Piti ihan kelata alkuun takaisin, kun näin noita kukkivia ruusuja. Tarkistin päivämäärää uudemman kerran:) Meillä on kaikki jo ollut ihan kuollutta ja ruskeaa monta viikkoa. Ihanan näköistä, kun pihallasi vielä kukkii!

  VastaaPoista
 5. Oi kuinka kaunista huudahdin! Sommerwind kukkii myös meillä ja nuppujakin on näkyvillä.
  Olipa harmi, kun putki ei vastanut odotuksia, itse varmaan ottaisin yhteyttä ja kertoisin kuin asian laita on.
  Sipulipussit tuovat kevään tullessaan!:)
  Kyllä vaan oravat pystyvät näköjään vaikka ties mihin hampaillaan. Olenkin kuullut, että oraville on ihan omia pönttöjä, jotta jättäisivät lintulaudat siten rauhaan.

  VastaaPoista
 6. Sommerwind on ihana. Minulla sen kukinta on loppunut jo kauan sitten. Hyvää viikonjatkoa.

  VastaaPoista
 7. RW & SK. Thank you :)

  Minna, kiitos :). Valkoinen peippi on siitä myös hyvä, että se leviää maltillisesti. Vaikuttaa tosiaan siltä, että putken tuotekehittely ei ole ihan loppuun asti hiottu...

  Irma, taitaa olla ihan vihoviimeisiä. Kiitos :).

  Maarit, kiitos. Vielä ei ole ollut liian kylmää ruusulle, siksi kai jaksaa vielä kukkia.

  Sirkka :). Sommerwind on ilmeisesti sitkeää lajia. Nautitaan siitä! Putken valmistajalle tosiaan aion kertoa vioista, voivat sitten kehittää sitä paremmaksi. Oravapönttö olisi tosiaan tarpeen :).

  Kruunu Vuokko, samaa mieltä.. ruusu kauneimmasta päästä. Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!