keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kelataan taaksepäin

Loppukesä on vietetty sekä ilossa,että surussa. On voinut iloita lämpimien säiden jatkumisesta, puutarhan hyvinvoinnista ja siitä, että ylipäätään on voimia riittänyt sitä hoitaa.


Elokuussa on ollut myös liljoja.


Kun liljankukat kuihtuivat saivat niiden varret kyytiä. Viime syksyisestä "kukkoshowsta" viisastuneena toimin näin :(.
Askaroin latomalla pyöreitä kiviä kivetyksen läheisyydessä oleviin tyhjiin kohtiin. Pieneksi piristykseksi kivien keskelle valoin betonista renkaan, jonka sisään voi istuttaa kasveja. Nyt renkaassa on ollut yksivuotinen timanttikukka, mutta aion laittaa siihen pian harmaa-ajuruohoa.


Puutarhamyymälöissä ovat alkaneet alennusmyynnit ja ne ovat meikäläisen heikko kohta!


Kun kaikille ale-kasveille ei löytynytkään heti lopullista paikkaa, niin jouduin tekemään istutusalueen pikalaajennuksen =).
 


Ja hei, siihen jäikin selvästi vielä tilaa! Hhmm....tuohonhan mahtuisi lisää ALE-kasveja....
Suruna on ollut anopin poisnukkuminen. Hänen voimansa ja elämänhalunsa hiipuivat pitkän sairauden jälkeen. Hautajaispäivänä oli upea kesäinen ilma ja hautakumpu oli kuin kaunis kukkameri :).Pitäkäämme huolta itsestämme ja toisista! Mukavaa kuunvaihdetta :).

T. Tarja

PS. Arvonta on vielä meneillään, kliks.


8 kommenttia:

 1. Lämmin osanotto suruusi.
  Yritän vältellä alepuutarhoja, nytkin on monta ruukkua lahjataimia odottamassa ja ihmettelemässä mistä löytyisi tilaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos osanotosta Cheri! Alennusmyynneissä käyminen vie edes hetkeksi ajatukset pois surullisista tapahtumista, jonkin sortin lohtua sekin... =).

  VastaaPoista
 3. Osanottoni suruusi. Upeita kukkijoita. Olen parissa blogissa ihaillut valkoisia liljoja, sinunkin liljasi on upea, ja vahvistuu vaan taas tarve, että pitää saada omaankin pihaan.
  Ootko miettinyt, että harmaa-ajuruoho peittää renkaan reunat ja pyrkii yli - niin voi olla niin halusitkin, mutta tykkäisin itse että vaivalla tehdyt reunat näkyvät, esim. mehitähdet jättäisivät pyöreän renkaan muodon näkyviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pivi :). Tuo on totta mitä kirjoitit, harmaa-ajuruohosta... ehkä mietin vielä istutanko sitä vai jotain muuta. Kaunishan se on levitessään, mutta valtaa tosiaan hetkessä renkaan reunatkin o).

   Poista
 4. Lämmin osanotto suruusi.
  Minäki ostin muutaman taimenen alesta
  Sinulla on niin kauniita kukkia ,liljat ovat kauniita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma kiitokset :). Liljat ovat kukkiessaan ihania, mutta niiden varsia on tylsä katsella kukinnan jälkeen ja lisäksi "ilkeät kukot" ovat riesana....

   Poista
 5. Osanottoni.

  Kukka-aleista on minullakin tarttunut vaikka mitä mukaan:)

  VastaaPoista
 6. Sussi kiitokset :). Juu, tänään sattui silmiini ilmoitus, jossa oli 40 % alennus kaikista perennoista. Mietin, että pitäisiköhän kävästä.... =)

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!