lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kasvun ihmeitä

Kuukausi sitten kylvämäni värinokkoset, eli isokirjopeipit, kasvavat tosi hitaasti. Pienestä koostaan huolimatta, niissä on ihan selvästi alkanut näkyä värikirjoa! Ylemmässä kuvassa ovat lajikkeet Limeligt ja Palisandra, alemmassa Rainbow Mixed.
Hidaskasvuisiksi ei voi moittia tomaatteja, paprikoita ja tarhaorvokkeja. Venähtäneet tomaatit olen koulinut ja istuttanut syvemmälle. Muuten ne hujopit huojuisivat jo parinkymmenen sentin korkuisina.
Talven aikana ränsistyneissä, Käenkaaleissa eli onnenapiloissa, on alkanut lehtien määrä selvästi lisääntyä. Vihreässä yksilössä on jopa pari kukkavanaa. Sen kukat ovat valkoiset, kun taas punertavalehtisen kukat, joita ei vielä nyt näy, ovat hennon violetit.
Kevätkukkijoita ei ehkä tulla näkemään pihalla kuin vasta joskus pääsiäisen jälkeen.... 
On vain niin paljon lunta, lunta....  Viime keväänä oli toisin. Maaliskuun lopussa kultasahramit olivat näin pitkällä.
Tätä kirjoittaessani tuli mieleen, että en ole katsastanut pihalla yhtä paikkaa talon kivijalan vierestä. Kohtaa, josta lumi sulaa ensimmäiseksi ja josta yleensä tulppaanit aikaisin nousevat. Ja niin kävin, kuin salapoliisi konsanaan, fikkarin kanssa tarkistamassa ja 
HEI MITÄ SIELLÄ NÄKYIKÄÄN... Sieltähän ne tulppaanit selvästi pilkistävät :).

 


Pääsiäiseen on pari viikkoa. Siinä ajassa, toivon mukaan, on tapahtunut lisää kasvun ihmeitä!
Hyvää lauantai-illan jatkoa ja vielä parempaa sunnuntaita!
Tervetuloa uudet lukijat, Tiina ja ReinoJ seuraamme :) 

t. Tarja

21 kommenttia:

 1. Niin virkeitä kevväänveitikoita sinulla siellä :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kasvuenergiaa! Viime vuosina kevät on antanut odottaa itseään ja sitten se äkkiä tulee kuin pikakelauksella, lumet katoavat ja maasta nousee kevään airuita. Tähän yritän luottaa nytkin täällä hankien keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, näin on. Kevättä odotetaan kuin kuuta nousevaa ja sitten se on hetkessä ohi. Sama juttu on kesän kanssa. Pitkän ajan säätiedotus lupaili ainakin Etelä-Suomeen pääsiäisen jälkeen pakkasten loppumista. Kai ne lumet sitten saa kyytiä :).

   Poista
 3. Kevättä tiedossa:) Nyt kun vielä tulisi lämmintä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, pääsiäisen jälkeen pitäisi pakkasten helpottaa. No, ainakin saa vielä hiihdellä... :)

   Poista
 4. Voi ihanuus miten upea näky pienet piipot ovat tämän toivottaman yhä vaan jatkuvan talven keskellä! Laitan myös toivoni sen varaan, että pääsiäisen tienoilla näyttää jo jonkin verran erilaiselta kuin nyt. Aurinkoista sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, näin uskon minäkin... pääsiäisen jälkeen kevät tosissaan alkaa! Kiitos samoin ja mukavaa viikonalkua :)

   Poista
 5. Hyvin kasvaa kaikki ! Lainasin Valittujen palojen vinkkikirjan, ja siinä vinkattiin, että tomaatin voisi koulia maitopurkkiin, ja nostaa sitten laitoja ja lisätä multaa sitä mukaa kuin tomaatti kasvaa. Mietin että jospa kokeilisin, kuulostaisi hyvältä idealta jos ne laidat vaan sitten ovat vedenpitävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pivi, kokeilin yhtenä keväänä maitopurkkikasvatusta. Taimet viihtyivät niissä hyvin ja siinä oli se hyvä puoli, että ei tarvinnut taimia koulia :). Mutta ne purkit eivät olleet kovin kauniin näköisiä jonkin ajan kuluttua. Kosteus pehmensi ja teki ne ruskeaksi :(.

   Poista
 6. Oi toivottavasti pian vihertää meidänkin kylvokset, jotka ovat kyllä vähän tavanomaisesta myöhässä...
  Nyt jo tulppaaneja näköpiirissä! WOW!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakissa, maaliskuussa kylvettynä ehtivät vielä vallan mainiosti. Minullakin on vielä kylvämättä muutamia lajikkeita :). Nuo tulppaanit ovatkin aikaisia, ja niitä joutuu suojaamaan, jotta puput eivät syö niitä :(

   Poista
 7. Sullahan on hyvässä vauhdissa jo kevät. Yleensä mullakin, mutta tässähän saa kohta kiireen aikaiseksi. Nyt pitäisi mennä jo siemeniä valkkaamaan :) Ja kai se kevät jossain tuolla hankien alla lymyää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. GardenianKati, vielä ehtii ihan hyvin kylvökset. Kyllä ne kukat siellä hankien alla odottavat tilaisuuttaan. Pääsiäisen jälkeen varmaan lumet viimeistään hupenevat :).

   Poista
 8. Vau, upeasti sielläkin jo vihertää! Värinokkonen on alkuun vähän hidas, mutta odotas vaan, kohta pitäisi kasvaa jo vauhdilla :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan positiivista,että jollakin on jo pihassa senverran sulia paikkoja,että kevätkukkijat pääsevät maasta kurkkaamaan :)

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!