sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kuvausvalon testausta
Harmittaa kun päivällä on niin lyhyen aikaa päivänvaloa, että ei monesti ehdi kuvata valoisimpaan aikaan lainkaan. Sisällä kuvatessa, ilman salamaa, normaalin kattovalaisimen valo ei oikein valaise kunnolla kuvauskohdetta. Siispä testasin joulutähden kuvaamista lisävaloa käyttäen. Työmaavalo on oivallinen lisäapu tähän pulmaan. Siinä on teleskooppivarsi ja valoa voi kallistaa.
 
Tietysti yhdellä valolla ei voi välttää varjon lankeamista. Valaisimia pitäisi kai olla useita, jotta varjon syntymisen voisi välttää.Tässä alla vielä vertailun vuoksi joulutähti kuvattuna pelkän kattovalaisimen loisteessa. 
Olisi mielenkiintoista lukea millaisia kokemuksia Teillä on sisätiloissa kuvaamisesta, kun päivänvaloa ei ole saatavilla?

Mukavaa vuoden 2012 viimeistä sunnuntaita!

 

t. Tarja


10 kommenttia:

 1. Tämä aika on kaikkein hankalinta valokuvaukselle. Tyydyn hämäriin kuviin (joita blogissani onkin, D!) koska salama usein vääristää värejä.

  Esim. brittiläisen Autocarin valokuvaajat käyttävät useampaa valoheitintä jopa ulkokuvauksissa saadakseen kunnon valon kuvauskohteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, hämärät kuvasi ovat mielestäni hyviä ja tunnelma niissä onkin tärkeää. Liian kirkas valo voi jopa usein pilata tunnelman. Samaa mieltä salamasta :)

   Poista
 2. Kuvaaminen talvella on haastavaa sisällä ja usein ulkonakin. En ole käyttänyt lisävaloja enkä salamaa, kohteesta riippuen on myös (hämärä) tunnelma tärkeä. Oma ratkaisuni oli hankkia erittäin valovoimainen objektiivi 1:1.4. Kuvankäsittelyohjelmassa vielä vähän korjailen kuvia. Onneksi olemme menossa vailoisampaan suuntaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, ihailen kuviesi valoa monesti. Ne ovat hyvin luonnollisia. Hämäräkuvilla on oma tarkoituksensa :). Niin, onneksi valon määrä alkaa lisääntyä!

   Poista
 3. Vähän samoilla linjoilla olen edellisten kanssa. Kiikutan kuvattavan kohteen, jos mahdollista huoneiston valoisempaan kohtaa, siis jos kuvailen jotain pientä.
  En juuri käytä salamaa, sillä se pilaa mielestäni kuvan tunnelman, siispä tyydyn hämäriin ja hieman epätarkkoihin kuviin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, samaa mieltä salamasta ja muutenkin kuvaamisesta :)

   Poista
 4. Hankalaa aikaa kuvata on nämä pimeät kuukaudet.

  Minulla on aika hyvä irtosalama kamerassa ja kuvaan sillä tai ilman salamaa. Irtosalaman valon saa heijastettua katon kautta.

  Kiinteään salamaan olen joskus kokeillut jotain "suodatinta" päälle (esim. harso), jotta valo ei tulisi nin kirkkaana kohteeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, hyvä vinkki, tosiaan katon kautta heijastettuna valosta tulee epäsuora... täytyykin pitää mielessä :)

   Poista
 5. Onhan tuossa valossa eroa. Kyllä tuo kuvaaminen näin pimeään aikaan on hankalaa.

  Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2013, Tarja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My life, juu eroa on valon suhteen :). Hankalaa pimeänaikaa, mutta onneksi se tästä helpottaa! Kiitos, samoin!

   Poista

Ilahduta viestilläsi!