perjantai 29. kesäkuuta 2018

Kurkkua vatsaan ja iholle


Kasvihuonekurkut ovat alkaneet tuottaa satoa. Enpä muista olisinko aiempina vuosina syönyt kurkkuja jo kesäkuussa, vaan nyt on ollut niin suotuisa alkukesä että satoa saadaan jo nyt.
Kurkkuja kypsyy sellaisella vaudilla, että niitä voi hyödyntää muutenkin kuin vatsan täytteenä. Kurkkua voi käyttää ihonhoidossa. Siitä voi tehdä vartalon kuorinta-aineen seuraavilla ohjeilla:

Vihreä vartalo -kuorinta

1 kurkku raasteena
10-15 mintun lehteä
5 dl sokeria
4 rkl sulatettua kookosöljyä

Raasta kurkku ja valuta siitä enimmät nesteet. Silppua minttu pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita tiiviisen purkkiin. Jos haluata massan olevan jähmeätä, pidä purkkia hetki jääkaapissa ennen käyttöä. Säilytä loput jääkaapissa, siellä se säilyy n. kaksi viikkoa. 
Syötävän hyvä kuorinta, mikä tekee ihon niin pehmeäksi ja jättää siihen mintun tuoksua. Ja totuushan on se, että ihmisen ei pitäisi laittaa iholleen mitään mitä ei voisi myös syödä. Näin opasti minua edesmennyt anoppini, joka oli luontaisen elämäntavan puolestapuhuja.
Vihreätä viikonloppua!


5 kommenttia:

 1. Kiitos! Tämonki hyvä ohoje. Kaupoosta löytyy vaa liuta lisäaineeta.

  VastaaPoista
 2. Nimenomaan näin, älä laita ihollesi mitään mitä et voi syödä koska osa joutuu verenkiertoon.Kurkku ihana kosteuttaja iholl:-)

  VastaaPoista
 3. Tämä kuulostaa tosi hyvältä. Täytyykin kokeilla, kiitos vinkistä <3 Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta. Tuota voisi kokeilla, kuulostaa kivalle. :)

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!