sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Bonsai Japaninkirsikka ja jotain muutakin vihreää


Pikkuinen kirsikkabonsai vihertää ja hiukan näkyy jo punerrustakin. Sen kukat taitavat kohta aueta!
Reilu viikko sitten sisälle ottamani Kriikunapuun oksat ovat hiirenkorvilla. Lämpö saa ihmeitä aikaiseksi!
Keijunmekot ovat kasvaneet pehkoksi, ne pitäisi ihan selvästi jo koulia.
Paprikat ovat jo päässeet isompiin potteihin.
Voi miten vihreä voikaan olla piristävää!tiistai 7. maaliskuuta 2017

Konstit on monet


Jaan tässä postauksessa muutaman puutarhanhoitoon liittyvän vinkin, jotka suosivat kierrätystä ja niiden takia ei tarvitse kukkaron nyörejä hellittää.Kananmunankuoret ovat jo isoäitiemme tuntema luonnonlannoite. Kananmunankuoret sisältävät kalkkia. Olen murskannut kananmunankuoria ja sekoittanut kuorimursketta kärhöjen juurelle multaan.

Muistelen, että oma isoäitini laittoi munankuoria huonekasvien kasteluveteen ja hänen kiinanruusunsa kukkivat komeasti!Banaaninkuoret sisältävät kaliumia mikä lannoittaa ruusua ja ehkäisee tauteja. Kaivan ruusun juurelle kuopan, johon hautaan kokonaisen banaaninkuoren. Vettä perään ja se on siinä.Käytetyt kahvinporot lisäävät maan happamuutta, joten porot soveltuvat happamasta maasta pitäville kasveille. Kuivatan porot ja muokkaan multaan kasvien juurelle. Näin olen monena kesänä tehnyt rhodoille ja hortensioille.Vanhojen verhojen uusiokäyttöä. Kun varjostusverkot loppuivat kesken, levitin vanhoja kauhtuneita verhoja havujen suojaksi.
Viime postauksessa olinkin jo maininnut jouluruusun peittämisestä esim. ämpärillä. Olen muutamana talvena peittänyt jouluruusut muoviastialla. Kukat pysyvät näin valkoisena, koska ne eivät liiskaannut lumesta ja vesisateista. Tähän tarkoitukseen käy mikä tahansa niin iso astia siten, että kasvi lehtineen mahtuu sen alle. Astian reunan alle kannattaa laittaa kivi, näin ilmakiertää alla. Myös päälle laitan painon, ettei astia lennä taivaan tuuliin. Tämän konstin vinkkasi minulle alkujaan Tylsä Mörökölli.Olisi mukava lukea, millaisia kokemuksia sinulla on kierrätyksestä puutarhassa?

Kauniita pakkaspäiviä!

torstai 2. maaliskuuta 2017

Lupaus keväästä 💚


Hip, hei, nyt kun vesisateiden takia lumet alkavat sulaa, niin jo alkaa olla kevään merkkejä näkyvissä.

Jouluruusu - on uinunut talven ämpärin alla. Ämpäriä raottaessa tuli näkyviin ihanat valkoiset kukat!
Tulppaania nousee talon kivijalan viereltä!
Onnenpensaassa on selvät kukkanuput! Pensas kukkii ennen lehtien puhkeamista.
Raparperi kasvaa aurinkoisessa paikassa, jossa lumet sulavat nopeasti. Sieltä jo puskee uutta lehden alkua mullan läpi.
Harjaneilikan vihreät lehtiruusukkeet paljastuvat lumen alta.
Lumi on ollut kasvien kaveri ja sen suojassa on hyvä ollut viettää talvea. Onneksi lunta on tänä talvena ollut! Tästä tulikin mieleeni, että tänään viettää nimipäiväänsä LUMI, onnea! 

Hyvää maaliskuutta!