perjantai 15. heinäkuuta 2016

Heinäkuussa olen Täti Vihreä

Lomakin alkoi muutaman päivän viiveellä. Viikko on jo tullut touhuttua pihalla.

Miten uskomattoman rehevää ja vihreää on ympärillämme, kiitos runsaiden sateiden. Viihdyn pihalla vihreyden keskellä, satoi tai pastoi. 

Niinpä olen TÄTI VIHREÄ. Vihreä väri, joidenkin tutkimusten mukaan, lisää luovuutta. 
Se on myös helpoin väri silmille ja lisäksi se rauhoittaa mielen. Keskiajalla morsiamet pukeutuivat vihreään, sillä se symboloi hedelmällisyyttä. Tummanvihreä on maskuliininen, konservatiivinen ja se merkitsee myös rikkautta.


Koko viikkoa ei tädin onneksi ole tarvinnut liehua pihalla sadetakissaan, vaan välillä hän on voinut istuskella auringossa terassin lukunurkkauksessa.

 

Tabletin näpyttelyn, päiväkirjan kirjoittamisen ja lueskelun lomassa, täti on nautiskellut vihreää teetä.
Mukina on tietysti ihan oma nimikkomuki, Design House Stockholmin Täti Vihreä -muki.
Siinä istuskellessa on voinut myös katsella ympärillensä. Esimerkiksi vieressä ruukussa kasvavaa Kärsimyskukkaa, joka kukkii parhaillaan.


Kuin myös terassia verhoavan viiniköynnöksen rypäleiden kehittymistä.Voi ihailla, portin takana näkyvää isoa Jasmiinipensasta kukkaloistossaan. Sen tuoksun voi myös tuntea nenässään...
.....Myöskin voi ohi kulkiessaan tuntea jaloangervojen tuoksun...... Kuten esimerkiksi, voimakkaasti tuoksuvan, vaaleanpunaisen, Jaloangervon Silvery Pinkin. 

Täti Vihreä on satuhahmo, joka löytyy Ruotsin tunnetuimman lastenkirjailijan Elsa Beskowin teoksesta Tätien satuaarteita. Teos sisältää kolme tätikirjaa: Täti Vihreä, Täti Ruskea ja Täti Sinipunainen. Marraskuussa postasin Täti Ruskeasta.


Vihreätä viikonloppua!


15 kommenttia:

 1. Sinulla näyttää olevan upea piha!Meillä oli kolme sukulaistätiä, naimattomia. He olivat juuri kuin täti Vihreä, täti Ruskea ja täti Sininen, kirjoitin heistä taannoin muistelman ja persoonat syvenivät entisestään. On hyvä tehdä itselleen joku rooli, se kantaa etenkin puutarhatöissä, ja miksei muissakin. Mullakin rypäleet on etuterassilla napostelavina. Vihreitä päiviä eteenkinpäin!

  VastaaPoista
 2. AnneliPunnelin sanoin "pihasi on ihana" ja kyllä tuossa kauniissa lukunurkkauksessa kelpaa ihastella kauniita näkymiä.

  VastaaPoista
 3. Ihanasti kukkii jo jaloangervo, meillä vielä antaa odottaa vaikka kaikki muut tuntuvat olevan etuajassa tänä vuonna. Kaunista ja vihreää sinulla, aurinkoisia päiviä & sopivasti sadetta, että vihreys säilyy:)

  VastaaPoista
 4. Hauska postaus ja mahtava tuo liehuvatakkinen kuva. Tällainen monsuunikesä on juurikin täti vihreän näköinen :D

  VastaaPoista
 5. Oooooh, ihastuksesta vihreänä luin ja katselin kauniita kuvia pihastasi - upeaa vihreyttä, kaunista!!

  VastaaPoista
 6. Hauskan vihreä postaus! Beskowin sadut löytyvät edelleen kirjahyllystä.

  VastaaPoista
 7. Hauska postaus. Joku ihmetteli, että mitä teen sadepäivänä mökillä, no laitan sadetakin päälle ja painun puutarhaan hommiin 😊 kauniita kuvia pihastani.

  VastaaPoista
 8. Tuo muki kruunaa kaiken! Me ollaan lasten kanssa luettu noita Beskowin kirjoja -ihania! Ja ihana postaus!

  VastaaPoista
 9. Kyllä tuo sinun Jasmiinisi on niin upea. Meilläkin ne kukki todella runsaasti, mutta eivät ole niin isoja pensaita kuin sinun. Ja tuoksuhan on huumaava. Mukavaa heinäkuuta tv Liisa

  VastaaPoista
 10. Oih, ihanat oltavat siellä Täti Vihreällä!

  VastaaPoista
 11. Vihreyttä ja vetisyyttä piisaa, mutta onneksi on kuivempaa luvassa. Sadetakki on hiostava työtakkina, mutta toki suojaa sateen lotinalta.

  Valtava tuo jasmike, mahtaa tuoksukin olla pökerryttävän huikea!

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!