sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Vedenkaipuu


Puutarha-allas on saatu paikoilleen, mutta sen maisemointi on vielä vähän kesken. Altaasta ei ole tarkoitus tulla luonnonlampityylistä, vaan halusin nimenomaan kirkasvetisen vesiaiheen.Vettä, vettä ja taas kerran vetta. Sitä kuluu niin kasveille kuin kotiväellekin. Joidenkin mielestä pihalla kastelu on turhaa, mutta ei minusta. Haluan katsella vihreäita kasveja ympärilläni, en kellastuneita rankoja. Toiset käyttävät saman verran vettä autonpesuun, kuten naapurini, kuin minä pihan kasteluun. MuurikelloTänä kesänä orvokit ovat säilyneet tosi pitkään, kiitos viileän alkukesän. Muistini mukaan, tämä on ensimmäinen kesä, kun orvokit ja daaliat kukkivat yhtäaikaa.


Ihanaa suven jatkoa ja alkavaa viikkoa !


5 kommenttia:

 1. Onpa kauniit daaliat. Kyllä näillä ilmoilla vettä kuluu, vaikka itse kastelen vain kesäkukat ja kärhöt. Nurmikot ja perennat kyllä pärjäävät, sillä kasvualustat ovat meillä sen verran paksut ja savipitoiset, ettei kuivuus vielä kovin paljon haittaa. Lämpömittari huitelee meillä yli kolmenkymmenen lämpöasteen ja eipä tuolla pihalla jaksa tehdä tässä helteessä juuri mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko. Daalioista muutama menehtyi talvisäilytyksessä, mutta onneksi niitä on sen verran paljon tullut hankituksi, että vielä riittää kukkivia.

   Meillä on hiekkamaata suurin osa pihasta, siksi kaikki kuivahtaa hetkessä multakerroksesta huolimatta. Aamusta ja illasta, kun aurinko ei vielä porota täysillä, pari tuntia jaksaa jotain tehdä ulkonakin. Sadetta saisi tulla meillekin, kun ei ole satanut koko hellejakson aikana.

   Poista
 2. Minulle tulee altaasta ja kuvista mieleen Espanja, niin eteläisen kaunis tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi. Tuota mielikuvaasi juuri kaipasinkin. Nimittäin haluan,että saisin luotua etelän tunnelmaa pihalleni. Jos siinä onnistun edes hiukan, olen tosi iloinen :o).

   Poista
 3. Miten kauniita orvokkeja! Meilläkin keväällä ostetut ovat nyt maassa viihtyneet ja kestäneet venymättä pienellä leikkelemisellä.

  Tuo veden käyttö on muuten aivan totta, Allas on kutsuvan eteläeurooppalainen, kuten Sussi sanoikin, ihana turkoosi!

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!