perjantai 18. toukokuuta 2012

Pihalla ja kasvihuoneessa

Tänään ei harmittanut yhtään vaikka en omistakaan yhtään kirsikkapuuta. Kriikunapuut kun ovat alkaneet kukkia. 

Aamulla kukat olivat vielä nupussa.

Mutta jo iltapäivällä kukat alkoivat avautua.

Ajattelin kokeilla kasvihuoneessa tomaatin ja kurkun kasvatusta kasvusäkeissä. Mutta kun ne säkit ovat niin rumia!  Tuumattuani pari päivää keksin peittää ne pajusta punotuilla kehikoilla. Johan alkoi näyttää paremmalta.... :)

Sain kylvettyä viljelylaatikkoon yrttien ja salaattien siemeniä. Vielä kun levitän kasvuharson suojaksi niin halla ei pilaa kylvöksiäni. Viimevuotinen sitruunamelissa, rucola ja minttu vihertävät jo valmiiksi siellä.

Japaninvaahtera.
Kirjoittelin talvella arkojen kasvien talvisuojauksesta otsikolla Arkojen kasvien selviytyminen.
Olin jo melkein menettänyt toivoni syyssyrikän suhteen kunnes tarkistuskierroksella huomasin pari vihreää tupsua pilkistävän rungossa aivan maantasalla. Kaikki neljä siis, goji-marja, syyssyrikkä, puupioni ja japaninvaahtera ovat toistaiseksi lähteneet uuteen kasvuun!
6 kommenttia:

 1. Voi kun onkin kauniit kukat tuossa puussasi!
  Ja mahti idea nuo sinun pajukehikot :)

  VastaaPoista
 2. Minustakin pajukehikot ovat loistava idea!

  Oi tuota upeaa kukkaloistoa:)

  VastaaPoista
 3. Upea kriikunapuun kukinta ja miten hienon-näköiset systeemit kasvihuonessasi <3

  VastaaPoista
 4. Noi pajukehikot oli tosi hyvä idea. Ne säkit on niin rumia! Nyt näyttää oikein hyvältä. Meillä ei vielä omput kuki. Juuri aloitti kriinuka kukintansa. Viime vuonan ei omput kukkineet ollenkaan. Pitäisi varmaan ostaa jo uusi puu.. Kiva blogi muuten =D

  VastaaPoista
 5. Hieno idea nuo kehikot! Mulla oli viime vuonna kasvusäkit, mutta palaan nyt normaaleihin multapenkkeihin. Kaipasin nimittäin tomaattien ja kurkkujen juurella kasvattamaani salaattia ja retiisejä, joita sain jo varhain kerätä, eikä ollut ötököitä:)
  Millaisessa paikassa sulla kasvaa goijit? Ostin tänä keväänä kolme tainta ja ajattelin kasvatella niitä alkuun kasvihuoneessa ja siirtää sitten loppu kesällä ulos.

  VastaaPoista
 6. Kaisa, Sussi, Katja ja Kati.
  Pajukehikot ovat tosiaan toimineet hyvin. Ne peittävät sopivasti säkeissä olevat kasteluaukot. Joudun tietysti nostelemaan niitä kun kastelen, mutta onneksi ei kovin usein säkkejä tarvitse kastella.

  Mustakissa. Viime kesänä kasvatin tomaatit ja paprikat isoissa ruukuissa. Multien päällä oli katetta. Kirvoja oli ihan kamalasti. Nyt laitoin pienet samettiruusuruukut taimien läheisyyteen. Katotaan onko niistä apua kirvojen suhteen.
  Gojit on ollut toistaiseksi viljelylaatikossa, aurinkoisessa paikassa. En ole keksinyt niille vielä lopullista paikkaa.

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!