maanantai 2. tammikuuta 2012

Elän parasta aikaani – puutarhan parissa

Puutarhainnostukseni alkoi pari vuotta sitten. Vanhan talomme kunnostusta oli kestänyt jo useamman vuoden, mutta pihapiirin kunnostukselle ei ollut riittänyt aikaa. Kun talo alkoi näyttää ”asuttavalta” oli aika ryhtyä suunnittelemaan pihaa. Tein paperille suunnitelmat kivetyksestä, patiosta ja istutusalueista. Tein laskemat tarvittavasta pihakivien määrästä. Urakoimme mieheni kanssa pihakivet paikoilleen kesällä 2009. Ahersimme kesälomalla aamusta pitkälle yöhön, sillä seurauksella, että toinen kärsi polvi- ja toinen selkäkivuista. Kivut kuitenkin hahtuivat kun saimme loman loppulla ihailla valmista kivetystä!

Seuraavana kesänä olikin sitten aika aloittaa istutusalueiden rakentelut. Mietin mistä materiaalista alueiden reunat kannattaisi tehdä. Olin ajatellut käyttää niissä puuta, mutta se idea sai väistyä, kun ystävällinen naapuri kysyi onko meillä tarvetta pihakiville jotka heidän pihaprojektistaan jäivät yli. Näiden lisäksi olen käyttänyt muita kivimateriaaleja, luonnonkiveä ja itse betonista valamiani laattoja ym. Kaikkein hauskinta on siinä vaiheessa kun pääsee istuttamaan kasveja.

”Palanen kerrallaan” on periaatteeni pihan rakentelussa ja puutarhanhoidossa. Teen suunnitelman,  joka kuitenkin muuttuu kun toteutan sitä ja lopputulos onkin erilainen kuin suunnitelmassa.

Uusi vuosi, uudet kujeet?

Tammikuussa on hyvää aikaa tutkiskella mennyttä vuotta. Miltä puutarha näytti parhaimmillaan? Nyt on myös aikaa ryhtyä miettimään tulevaa kasvukautta, tutkailla siemenluetteloita ja laatia suunnitelmia.

Etelä-Suomessa asuvana olemme viettäneet ”mustan” joulun ja lumi on antanut odottaa itseääni. Ilokseni tänään vihdoin satoi puhdas lumi, joka valaisin koko pihan!

Palaan seuraavassa kirjoituksessani menneeseen sanoin ja kuvin!Hyvää ja
Onnellista
vuotta 2012!

 


2 kommenttia:

 1. Ihana blogi nimi sinulla ja mukava lukea tekstejäsi.
  Laitampa blogisi lukulistaan niin pääsen helposti seuraamaan puutarhan kasvua ja kehistystä...

  On se niin mukava harrastus =)

  Vihreää ja kukkivaa, onnellista Uutta Vuotta 2012!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Karolina! Olen samaa mieltä, tosi mukava harrastus tämä puutarhanhoito ja siksi on niin kivaa kertoa siitä muille!

  Onnellista vuoden jatkoa &
  Hyvää kevään odotusta!

  VastaaPoista

Ilahduta viestilläsi!